Timp total 1 oră
Ingrediente
- "Lubiya" sau "fasolea cu ochi negru" este cunoscuta sub numele stiintific de Vigna unguiculata si este o fasole foarte populara in Africa de vest
- numeroase tari asiatice( mai ales India si Vietnamul)
- Cipru
- Grecia si Portugalia.
- Inca din secolul al 17-lea a fost introdusa si in Statele Unite ale Americii unde se consuma in mod specific cu carne de porc
- sos de chilli
- mamaliga sau orez si este socotita mancarea specifica statelor din sud.
- Este considerata un simbol al bogatiei si fertilitatii in multe regiuni este mancarea specifica de Anul Nou.
- Pastaile sunt lungi si mai subtiri decat cele de fasole verde.
- Este foarte aromata si nutritiva
- cu un continut crescut de calciu
- acid folic si vitamina A.
- In tarile arabe este gatita atat cu carne de miel
- cat si de post -mancare scazuta
- care se serveste ca garnitura langa ficat prajit.
- Avem nevoie de:
- -1 kg lubiya
- -4-5 rosii mari
- -1 ceapa de marime medie
- -4-5 linguri ulei de masline
- -sare dupa gust
- -piper proaspat macinat dupa gust