O reteta aromata, cu carne de pui marinata in iaurt si servita cu sos de rosii.

Pui Tikka Masala
Timp total 2 ore și 25 minute

Ingrediente

1 cana iaurt 1 lingura de suc de lamaie 2 lingurite de chimen macinat 1 lingurita de scortisoara 2 lingurite de cayenne 2 lingurite piper negru proaspat macinat 1 lingura ghimbir proaspat, tocat 1 lingurita de sare 3buc piept de pui fara piele, dezosat 4 frigarui lungi 1 lingura de unt 1 catel de usturoi, tocat 1 ardei iute, tocat fin 2 lingurite de chimen 2 lingurite de boia de ardei 1 lingurita de sare 220g conserva de suc de rosii 1 cana smantana 1/4 cana coriandru proaspat tocat

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare, se combina iaurtul, sucul de lamaie, 2 linguri de chimen, scortisoara, cayenne, piper negru, ghimbir si sare. Se adauga puiul, se acopera si se lasa la frigider timp de o ora.

2. Se incalzeste o tigaie grill la foc mare.

3. Se pune putin ulei in tigaie. Se pune carnea pe frigarui si se arunca marinata. Se lasa frigaruile pe gratar timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se calesc usturoiul si ardeiul iute timp de 1 minut. Se condimenteaza cu 2 lingurite de chimen, boia de ardei si 3 lingurite de sare. Se adauga sos de rosii si smantana. Se lasa la foc mic pana cand sosul se ingroasa, aproximativ 20 de minute. Se adauga bucatile de pui si se lasa sa fiarba timp de 10 minute. Se garniseste cu coriandru si se serveste.