Risotto Verde
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 cepe verzi, foarte fin tocate
  • 300g orez cu bobul lung
  • 375ml supa de pui
  • 500g spanac congelat, excesul de lichid stors
  • 1/2 cana patrunjel, fin tocat
  • 2 lamai, taiate pe jumatate

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o mare cratita, se adauga ceapa si orezul si se fierbe la foc mediu, amestecand, timp de 2 minute. Se adauga supa si 250 ml de apa calda si se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 10 minute sau pana cand lichidul este redus si orezul este aproape fiert.

2. Se adauga spanacul si patrunjelul la un amestecul de, apoi se amesteca folosind o furculita pana se combina. Se acopera cu un capac etans si se fierbe la foc mic timp de inca 8 minute sau pana cand orezul este gatit.

3. Se imparte orezul in 4 boluri si se serveste imediat cu jumatati de lamaie.