Macroul si agrisele ar putea parea o combinatie neobisnuita, dar ai incredere in noi, se potrivesc de minune!

Salata De Macrou Afumat Si Agrise
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 650g cartofi noi
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 200g baby-dovlecei, taiati jumatate, pe lungime
  • 150g fasole verde, taiata in bucati de 2cm
  • 200g agrise
  • nasturel
  • 100g ridichii, feliate
  • 100g branza de capra
  • 4 fileuri de macrou afumat
  • Dressing:
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 2 lingurite de zahar pudra
  • 1 lingura mustar
  • marar, tocat
  • 3-4 linguri de ulei de rapita

Mod de preparare

1. Se pune o cratita cu apa fiert, apoi se adauga cartofii si se fierb timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurg si se pun deoparte.

2. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga cartofii si strivindu-i usor cu spatele o linguri sau o furculita. Se prajesc timp de 10 minute, apoi se adauga dovleceii si se lasa timp de 5-10 minute, pana cand dovleceii sunt fragezi. Se pun deoparte.

3. Intre timp, se face dressing-ul. Se amesteca coaja si sucul de lamaie, zahar, mustar si marar, cu un varf de cutit de sare si piper intr-un castron. Se adauga incet uleiul. si se asezoneaza. Se pune deoparte.

4. Se pune fasolea verde intr-o cratita cu apa si se fierbe timp de 2 minute, apoi se scurge si se clateste pana se raceste. Se adauga la amestecul de cartofi, impreuna cu agrisele. Se incalzeste totul timp de 2-3 minute si se transfera pe un platou.

5. Se adauga nasturelul si ridichiile si se amesteca usor, apoi se adauga branza de capra. Se rup fileurile de macrou in bucati mici si se adauga la salata, apoi se toarna dressing-ul si se serveste.