Aperitive cu carne
Cârnăciori de bere înveliți în bacon
Încearcă rețeta noastră de cârnăciori de bere înveliți în bacon, pentru un gust incredibil și o experiență culinară de neuitat. Perfect pentru grătare și petreceri!
Lebăr de casă - rețeta moldovenească
Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.
Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan
Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.
Palmieri cu carne tocata
Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.
Chiftelute Din Piept De Curcan
500g piept de curcan (poate fi si de pui) 50g parmezan ras 1 felie paine veche 1 ceapa potrivita 2 catei de usturoi putin piper negru putin piper alb un ou batut frunze de patrunjel sare pesmet
Piept De Pui Cu Bacon
Piept de pui, feliute de bacon.
Snitel Piept De Pui Cu Ananas
piept de pui ou faina pesmet 1 cutie ananas taiat rondele cascaval smantana
Aperitiv Cu Pui, Delicios Si Usor De Facut
3 piepti de pui 2 morcovi 4 oua 2 gogosari rosii 100g sunca 100g cascaval 1 ls smantana 2 ls mazare din conserva 100g faina 25g margarina 100g alune taiate masline fara samburi piper, sare Nu a pus masline, alune si mazare, dar am adaugat porumb si o legatura frunze de patrunjel.
Muschiulet Cu Fructe
cca 1 kg muschi de porc, 100 ml ulei de masline, un pahar de vin alb, sare piper,condimente amestec uscate (cimbrisor, dafin, piper, usturoi, oregano, anason, busuioc, coriandru), 3 portocale, 2 mere, 100 g cascaval, 3-4 ciuperci, rosii chery in bulion(sau rosii cheri proaspete si un pahar de suc de rosii)
Coronita Festiva
Aluat: 500 g faina, 200g unt, 2 linguri iart sau apa minerala, 2 oua, 1 praf de sare, seminte de susan, 1 ou pentru uns. Umplutura: cca 700g carne amestec(vita+porc)sau carne tocata de curcan, 400g ciuperci, 1 ceapa mare, 4-5 catei de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 morcov, sare, piper, condimente. amestec(cimbrisor,dafin,oregano,anason,coriandru,busuioc)o legatura patrunjel verde,3 morvovi fierti in apa cu sare,cca 50 ml ulei,2 oua
Rulada Pui Intreg
1 pui intreg, cascaval, 3 oua, condimente, ulei
Saltimbocca Alla Romana
O felie de carne de vitel, adica frageda si roz, batuta cu ciocanul de carne, se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare.
Saculeti din carne cu ciuperci
Pt. 2-3 portii:6 felii de cotlet de porc,200 gr ciuperci,100 gr cascaval1 morcov,150 gr kaizer,100 ml vin alb,3 linguri ulei de masline,sare, piper.
Pasteta cu ficat si carne de pui
Aluatul:300 g fainaun praf de sare250 g unt rece250 g branza de vaciUmplutura:400 g ficat pui3 cepe mari400 g piept pui250 ml frisca lichida2-3 linguri piper verde uscat si oparituntsare, pipermaghiran
Bruschetta cu Lardo (slaninuta afumata) si usturoi
Paine,Slaninuta afumata, 4 catei de usturoi,Ardei iuti uscati,Ulei de masline.
Rulada de pui cu ciuperci si kaiser
2 bucati piet de pui fara os, 8 felii de kaiser, 10 ciuperci taiata feliute subtiri, 2-3 catei de usturoi, sare si piper.
Piept de pui umplut a la Droopina
piept de pui, cremwursti (de pui), sunca, cascaval, unt, sare, piper.
Ficatei de pui cu slaninuta
250 g ficatei de pui100 g slaninuta sau kaizersare, piper, putin ulei
Tarta cu ficat
Pentru aluatul nisipos avem nevoie de: 200 gr faina, 100 gr cascaval, de preferat mai uscat, 120 gr unt, 1 ou + 1 galbenus, sare, piper.Pentru umplutura: ficat - o punga, ceapa, ceapa verde sau prazo mina de mazare, aproximativ 1 cana de morcovei congelatisare, piper,1 ou + albusul care ne-a ramas de la aluat.
Rulada de pui cu ciuperci si masline
4 pulpe dezosate, masline, ciuperci, cascaval. Pentru sos: o legatura de usturoi verde, o legatura de patrunjel, smantana, ulei de masline, sare, zeama de lamaie.
Rozete cu carne si branza
1 ceapa mijlocie,150 g cascaval,1/2 lingurita de cimbru uscat,1/2 legatura de patrunjel,1 ou,500 g carne de porc tocata si condimentata,2 linguri pasta de rosii,piper,150 g branza de vaci,7 linguri de lapte,6 linguri de ulei,1 lingurita de sare,300 g faina,1 pliculet praf de copt,margarina pentru tava.
Clatite cu pui si amestec de legume
18 - 20 bucati clatite facute clasic, fara arome, doar cu sare, un piept de pui mare fiert (in supa sau apa cu sare), taiat marunt cu cutitul, 25-30 gr de unt (dupa ochi), o cutie cu smantana (150 g), o cutie de amestec de legume fierte, sare, piper dupa gust.
Chiftelute de pui cu legume si susan
Jumatate de kg carne de pui tocata, piept si pulpe; morcov, ardei gras/kapia, ceapa, usturoi (doi catei), doua oua, condimente dupa gust, pesmet cat cuprinde.
Chec de carne
1kg carne tocata de porc si vita, 200gr pesmet, 200gr morcovi, 1 ceapa medie, 2 catei usturoi, cimbru sau alta verdeata, dupa gusturi, 2 linguri ketchup, 3 oua, 2 linguri unt, sare, piper.
Aperitiv cu asparagus si sunculita
1. Am folosit 12 bucati asparagus si tot atitea de sunculita cu putina grasime, sare si piper si ulei pentru prajit.se infasoara asparagusul cu sunculita si se prajesc la foc iute citeva minutele pe ambele parti.rapid si dupa parerea mea si gustos.
Placinte Englezesti
Ingrediente pentru aluat:225g faina;1 lingurita praf de copt;½ lingurita sare;60g unt/margarina;60ml apa(aprox);Ingrediente pentru umplutura:150g cartofi, taiat cuburi;50g ceapa taiata fin;100g carne de vita proaspata,frageda,taiata ;cubulete;1 lingura patrunjel verde(optional);1 ou
Rulouri de carne cu cascaval si kaizer
carne de porc (muschi, cotlet);cascaval;kaizer (sunca);sare, piper;oua batute;faina;pesmet (fulgi de porumb maruntiti)
Cornuri picante
500g faina,1 ou,1 cub drojdie, 250 ml lapte, 100g branza sarata, piper, carnati picanti
Crenvusti in aluat
125 grame branza dulce, 4 linguri de lapte, 1 galnenus si o jumatate de albus, 4 linguri de ulei, o lingurita rasa de sare, 250 de grame de faina, un praf de copt sau bicarbonat
Salata carne de vita si verdeata
carnea de pe os (fiarta); verdeata; usturoi; ulei de masline; balsamic pentru salata.
Rulouri de zucchine cu carne tocata
2 zucchine, 250 g carne tocata, 1 morcov, 1 ceapa mica, verdeata tocata: patrunjel, marar, 2 oua mici, 125 g ricotta/branza de vaci, pesmet, sare, piper
Terina De Pui
5 oua 1 ceapa mica 4 felii de paine 150 grame kaiser 600 g piept de pui 3 crengute de patrunjel 1 lingura de cimbru sare, piper
Rulada de carne
350 g carne de porc, din care jumatate se taie cubulete si restul se toaca, 350 g carne de vita tocata, 1 ou, 1 felie de paine inmuiata in 100 ml lapte.
Empanadas
100g jambon afumat, taiat 100g chorizo 1 ou fiert 1 ceapa tocata 3lg sos de rosii 125ml vin alb 50ml ulei de masline coaja de lamaie fasii faina, sare
Placinta cu smantana
300 g aluat de patiserie 6 oua1 ceasca smantana125 g slaninuta ( bacon )2 legaturi de patrunjelsareboiapiperulei
Treccia ripiena salata
Aluatul:500 gr faina, 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce, 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt, dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii), 15 gr sare, 20 gr drojdie proaspata, 250 gr apa.Umplutura: mortadella, parmezan ras, auricchio picant, cubulete de salam, rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider
Pastisio
400 gr macaroane4 linguri cu unt3 linguri cascaval ras3 ouaPentru umplutura:2 linguri cu unt1 ceapa1 catel de usturoi1 kg carne tocata2 linguri cu bulion3 lunguri cu vin secsare, piper1 cana de apaPentru sosul Bechamel:2 linguri cu unt100 gr faina1 ou300 ml laptesare,piper
Salata cu porc fript si alioli
350 g muschi de porcsarepiperuleio punga de salata mixtausturoismantana dulcealioli
Aperitiv cu bacon
un aluat de foietaj 20 felii bacon1 cutie de branza Philadelphia cu smantana
Snitel pane din carne de porc Bucegi
Ingrediente pentru 4 persoane:2 cutii de carne de porc Bucegi de 300 g3 oua batute cu un praf de sare3 linguri de faina1 cana de pesmet grunjosUn varf de cutit de piper negru macinat1 cana de ulei pentru prajit
Chiftelute de pui cu soia
500 g piept de pui150 g soiausturoi2 oua3-4 felii de painepiper mozaicvegeta si sarepatrunjel proaspat
Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptor
Ingrediente pentru 4 persoane:2 cutii de carne de pasare Bucegi de 300 g8 chifle medii3 linguri de unt la temperatura camerei3 gogosari sau ardei grasi curatati de codita si seminte 1 ceapa mica tocata marunt1 cutie de rosii In bulion sau 3 rosii medii curatate de coaja1 lingura de ulei de floarea soarelui1 lingurita de patrunjel verde tocat3 oua batuteo cana de smantana½ lingurita de sare
Saculeti cu piept de pui
Pentru clatite:2 oua, 1 cana lapte, 1 lingura ulei,patrunjel verde, sare, piper, fainaPentru umplutura:1 piept de pui, 2 buc. ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper,1 ou,2 linguri smantana
Sufleu de ficat
500 g ficat de porc6 oua100 g faina150 g unt350 ml lapte50 g cascavalsarepiperpatrunjel verde
Placinta cu pui si legume monti
1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 ceapa mare, 1 cutie ciuperci, 2 cani faina integrala, 2 cai tarate de grau, 500g cascaval, sare dupa gust, busuioc
Chiftelute din carne de porc cu susan
1/2 kg carne de porc tocata 2 oua 2 cepe medii 50 g susan ulei 1 lingurita de sare
Clatite brasovene
Aluat: 3 oua, 500 ml lapte, sare, 300 g faina (pentru 14-15 clatite) Coaja: 3 oua, 200 g pesmet Umplutura: 500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 2 oua, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei(untura) , sare, piper, paprica, cimbru uscat- dupa chef
Pui Sanghai
un piept de pui, 2 oua, 2 linguri sos de soia, 2 linguri mustar, sare si piper dupa gust, faina (sau amidon), putin marar, susan.