Aperitive cu carne

Cârnăciori de bere înveliți în bacon

Încearcă rețeta noastră de cârnăciori de bere înveliți în bacon, pentru un gust incredibil și o experiență culinară de neuitat. Perfect pentru grătare și petreceri!

Lebăr de casă - rețeta moldovenească

Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.

Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan

Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.

Palmieri cu carne tocata

Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.

Piept De Pui Cu Bacon

Piept de pui, feliute de bacon.

Saltimbocca Alla Romana

O felie de carne de vitel, adica frageda si roz, batuta cu ciocanul de carne, se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare.

Pasteta cu ficat si carne de pui

Aluatul:300 g fainaun praf de sare250 g unt rece250 g branza de vaciUmplutura:400 g ficat pui3 cepe mari400 g piept pui250 ml frisca lichida2-3 linguri piper verde uscat si oparituntsare, pipermaghiran

Bruschetta cu Lardo (slaninuta afumata) si usturoi

Paine,Slaninuta afumata, 4 catei de usturoi,Ardei iuti uscati,Ulei de masline.

Tarta cu ficat

Pentru aluatul nisipos avem nevoie de: 200 gr faina, 100 gr cascaval, de preferat mai uscat, 120 gr unt, 1 ou + 1 galbenus, sare, piper.Pentru umplutura: ficat - o punga, ceapa, ceapa verde sau prazo mina de mazare, aproximativ 1 cana de morcovei congelatisare, piper,1 ou + albusul care ne-a ramas de la aluat.

Rulada de pui cu ciuperci si masline

4 pulpe dezosate, masline, ciuperci, cascaval. Pentru sos: o legatura de usturoi verde, o legatura de patrunjel, smantana, ulei de masline, sare, zeama de lamaie.

Rozete cu carne si branza

1 ceapa mijlocie,150 g cascaval,1/2 lingurita de cimbru uscat,1/2 legatura de patrunjel,1 ou,500 g carne de porc tocata si condimentata,2 linguri pasta de rosii,piper,150 g branza de vaci,7 linguri de lapte,6 linguri de ulei,1 lingurita de sare,300 g faina,1 pliculet praf de copt,margarina pentru tava.

Chiftelute de pui cu legume si susan

Jumatate de kg carne de pui tocata, piept si pulpe; morcov, ardei gras/kapia, ceapa, usturoi (doi catei), doua oua, condimente dupa gust, pesmet cat cuprinde.

Chec de carne

1kg carne tocata de porc si vita, 200gr pesmet, 200gr morcovi, 1 ceapa medie, 2 catei usturoi, cimbru sau alta verdeata, dupa gusturi, 2 linguri ketchup, 3 oua, 2 linguri unt, sare, piper.

Placinte Englezesti

Ingrediente pentru aluat:225g faina;1 lingurita praf de copt;½ lingurita sare;60g unt/margarina;60ml apa(aprox);Ingrediente pentru umplutura:150g cartofi, taiat cuburi;50g ceapa taiata fin;100g carne de vita proaspata,frageda,taiata ;cubulete;1 lingura patrunjel verde(optional);1 ou

Cornuri picante

500g faina,1 ou,1 cub drojdie, 250 ml lapte, 100g branza sarata, piper, carnati picanti

Crenvusti in aluat

125 grame branza dulce, 4 linguri de lapte, 1 galnenus si o jumatate de albus, 4 linguri de ulei, o lingurita rasa de sare, 250 de grame de faina, un praf de copt sau bicarbonat

Terina De Pui

5 oua 1 ceapa mica 4 felii de paine 150 grame kaiser 600 g piept de pui 3 crengute de patrunjel 1 lingura de cimbru sare, piper

Rulada de carne

350 g carne de porc, din care jumatate se taie cubulete si restul se toaca, 350 g carne de vita tocata, 1 ou, 1 felie de paine inmuiata in 100 ml lapte.

Empanadas

100g jambon afumat, taiat 100g chorizo 1 ou fiert 1 ceapa tocata 3lg sos de rosii 125ml vin alb 50ml ulei de masline coaja de lamaie fasii faina, sare

Placinta cu smantana

300 g aluat de patiserie 6 oua1 ceasca smantana125 g slaninuta ( bacon )2 legaturi de patrunjelsareboiapiperulei

Treccia ripiena salata

Aluatul:500 gr faina, 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce, 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt, dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii), 15 gr sare, 20 gr drojdie proaspata, 250 gr apa.Umplutura: mortadella, parmezan ras, auricchio picant, cubulete de salam, rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

Pastisio

400 gr macaroane4 linguri cu unt3 linguri cascaval ras3 ouaPentru umplutura:2 linguri cu unt1 ceapa1 catel de usturoi1 kg carne tocata2 linguri cu bulion3 lunguri cu vin secsare, piper1 cana de apaPentru sosul Bechamel:2 linguri cu unt100 gr faina1 ou300 ml laptesare,piper

Aperitiv cu bacon

un aluat de foietaj 20 felii bacon1 cutie de branza Philadelphia cu smantana

Chifteluțe de pui cu soia - rețetă simplă și sănătoasă

Chifteluțele de pui cu soia sunt o alternativă mai dietetică, dar la fel de gustoasă, pentru chifteluțele clasice. Rețeta este simplă și ușor de făcut, iar rezultatul este perfect pentru o masă sănătoasă, fie că le servești cu sos de roșii, o garnitură sau o salată.

Batoane cu legume si salam

150 g faina125 g iaurt5 g praf de copt2 oua1 ardei capia4 felii salam1 ceapa mica2 lingura ulei de maslinesare, piper50 g cascaval

Chifteluțe din carne de porc cu susan

Dacă vrei să gătești ceva rapid, gustos și perfect pentru orice masă, încearcă această rețetă de chifteluțe din carne de porc cu susan. Este simplu de făcut.

Clatite brasovene

Aluat: 3 oua, 500 ml lapte, sare, 300 g faina (pentru 14-15 clatite) Coaja: 3 oua, 200 g pesmet Umplutura: 500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 2 oua, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei(untura) , sare, piper, paprica, cimbru uscat- dupa chef

Snitel grecesc

500 de grame de carne de vita 2 oua; faina;pesmet;ulei pentru prajit; condimente grecesti; piper;sare;mustar

Chec de piept de pui - cel mai bun chec aperitiv

Dacă îți dorești un aperitiv delicios, hrănitor și rapid de făcut, checul de piept de pui este alegerea perfectă. Ușor de pregătit și plin de arome, acest chec aperitiv cu piept de pui este ideal pentru mese festive, gustări rapide sau chiar pentru picnicuri.

Chiftelute cu marar

400 g carne vaca, 300 g carne porc, 250 g franzela, 175 g ceapa, 3 oua, marar 2 legaturi, verdeata o legatura, 75 g faina, 150 g ulei, 1 g piper, sare

Racituri de pasare

O pasare de aproximativ 1 kg2 — 3 l apa (dupa timpul cat trebuie sa fiarba pasarea)2 — 3 catei de usturoisare.

Chiftelute in sos marocan

1 kg carne d emiel tocata120 ml lapte1 felie de painepatrunjel, menta, oregano2-3 catei de usturoiPentru sos30 ml de masline3 catei de usturoi2 cutii de rosii in bulion1 lingura pasta de ardeio leg.mica de busuioc1 leg. patrunjel, fulgi de migdale, sare, piper

Chiftelute cu susan

Pentru 20 de chiftelute cam cat o minge de ping-pong am folosit: 500 gr de carne de pui tocata 60 gr de paine (circa 4 felii de paine alba) jumatate de capatana de usturoi optional jumatate de ceapa mare sau o ceapa micuta o lingura de marar tocat 1 ou 100 gr de susan sare, piper ulei

Placintele cu carne

Pentru aluat:225 gr faina,60 gr unt,60 ml apa,1 praf de copt,sare,Pentru umplutura:200 gr carne de porc tocata,2 linguri ulei,1 cartof, 1 ceapa,1 morcov, patrunjel,cimbru, tarhon, sare,piper, 1 galbenus

Clatite de pui cu legume

200 gr piept de pui,4 ciuperci,1 ardei rosu,1 morcov fiert,2 catei de usturoi,2 linguri unt,4 lingurite cascaval,patrunjel verde,sare, piper

Paté de pui cu ciuperci

250 gr ficat de pui sau de vita150 gr de ciuperci (conserva)o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare (aprox 50 gr) 80 gr unt70 gr ardei copt (din conserva, in otet) 50 gr masline fara samburi (cam trei linguri de masline rondele) sare, piper

Briouates - rulouri marocane cu carne tocata (video)

1 pachet foi de placinta1kg carne tocata3 cepe tocate3lg coriandru3lg patrunjel1lg curcuma1lg coriandru4lg ulei de maslinesare dupa gust

Chec aperitiv cu mezeluri

200 gr faina 6 oua 100 gr masline negre fara samburi 100 gr masline verzi fara samburi 400 gr sunca,salam,kaizer su ce mezeluri aveti 150 gr telemea de oaie 200 ml lapte 2 felii de gogosar murat 4 linguri de ulei 100 gr cascaval 1 plic cu praf de copt sare, piper dupa gust

Cannelloni cu carne tocata

Sos bechamel:4 linguri unt4 linguri faina1 litru lapte2 linguri parmezan sau cascaval rassare,piper,nucsoaraUmplutura de carne:500 gr rosii1 cutie cannelloni700 gr carne tocata3 cepe200 ml suc de rosii2 linguri ulei1 cana supa de legumesare,piper200 gr cascaval

Tarta cu carne tocata si ciuperci

Aluat: 1 lingura patrunjel verde tocat,1 ou,125 gr. unt250 gr. faina,1 lingurita (rasa) sareUmplutura:1 ceapa mare,50 gr. bacon,250 gr. ciuperci,250 gr. carne tocata,200 ml smantana,2 oua,sare,piper,50-70 gr. cascaval

Chiftele in napolitana

1 kg carne tocata amestec 4-5 catei mari de usturoi 1 ceapa 5 oua 3 felii de paine 1 legatura patrunjel 2 foi de napolitana sare piper pesmet ulei pentru prajit

Placinta cu carnaciori afumati

8 foi de placinta 300 g carnaciori afumati 300 g branză de oi 300 g suncă de pui 7 oua 2 cepe 1 legatură marar 1 legatură patrunjel sare piper ulei

Tarta cu pui si smantana

o portie de aluat de tarta, fraged, Pentru umplutura: un piept de pui 300 gr smantana un ou o legatura de marar proaspat 100 gr telemea 2 fire de ceapa verde un ardei gras delikat 2 oua crude pentru finisare

Rulada de carne cu ciuperci

- 1 kg carne de porc (macra) - 500 grame ciuperci champignion - 2 ardei capia - o ceapa - o legatura patrunjel verde - doua linguri cascaval ementaler - o lingurita chimion - sare, piper - dupa gust - 2 linguri pesmet - 4 linguri ulei de masline - o lingurita boia dulce - o lingurita seminte de susan (optional)

Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata)

1 ceapa, 1/2 kg. carne tocata (curcan, pui, vita, porc), margarina (pentru uns tava), condimente (sare, piper, boya, curry), 200g. mozarella, 2 oua, 240 ml lapte, 120 g faina, 3/4 ling. bicarbonat.

Polpettone, doar o rulada de carne

500 g carne macinata (amestec porc si vita)2 cartofi albi potrivit de mari2 oua2 catei de usturoisare, piper150 g sunca de Praga feliata1 pachet de branza topita feliata (pentru sandwich-uri)50 g faina de malaifasii de ardei rosu si verde (din ala congelat, de la Billa)patrunjel tocat

Chiftelute de pui cu cascaval

1 piept de pui1 ceapa3 catei usturoi1 oumararpatrunjel1 morcov2-3 linguri de gris50 g cascavalsarepiper

Pulpe de pui in foietaj

6 pulpe de pui inferioare, 100 g ciuperci, 200 g piept de pui, 1 fir ceapa verde, 2 oua, 100g cascaval, 1 ardei rosu, piper, sare, cimbru, 20g susan, 1 pachet foietaj

Rulouri din piept de pui

2 bucati piept de pui 1 dovlecel 100 gr kaiser 200 gr tagliatelle 150 gr smantana 1 galbenus sare piper negru macinat 150 ml vin alb sec 4 linguri ulei 1 foaie de dafin

Placinta cu carne

500 g carne de porc 1 ceapa 4 gr de piper 10 gr de sare 2 oua 1 pachet hartie de copt 1 pachet foi de placinta 3 linguri de ulei 1 ceasca de apa minerala