Compot de mere
Compot de mere retete: cum gatesti compot de mere si cele mai gustoase retete de compot de kiwi, pandispan cu fructe din compot, supa de mere ungureasca, sos de mere gutui, tort de mere intregi, prajitura cu piure de mere, tarta cu mere si crema de vanilie, tort cu crema de zahar ars si mere, trigoane cu mere, prajitura delicioasa cu mere.Cosulete cu fructe
500 g faina15 g drojdie250 ml apa calduta30 ml ulei1 lingurita sare100 g zahar2 plicuri zahar vanilat1 esenta vanilieumpluturabananemerecirese din compotzarzari din compot
Desert din fructe cu vin spumos
2 portocale4 mere4 perevisine din compotcirese din compot2 banane4 linguri de zahar farin1/21 vin spumosvanilie
Prajitura englezeasca cu mere
3-4 mere, 1 gutuie sau compot de gutui200 gr faina, 100 gr cereale, 150 gr zahar, 100 gr unt
Popsicle din compot
1 compot de prune cu scortisoara de 800 ml (se poate folosi orice fel de compot)
Compot de mere pentru iarnă
Învațăi cum să prepari acasă un compot de mere perfect pentru iarnă. Urmează rețeta noastră pas cu pas și bucură-te de aromele bogate și dulci ale merelor.
Compot de mere fără zahăr - Rețeta simplă și naturală
Descoperă cum să prepari un compot de mere fără zahăr, savuros și sănătos. Ideal pentru cei care caută opțiuni fără zahăr în alimentație.
Brioșe cu ovăz, mere și scorțișoară
Brioșe cu ovăz, mere și scorțișoară - bucură-te de o gustare sănătoasă și delicioasă și încearcă rețeta chiar acum!
Salata rapida de fructe
2 mere rosii 1 mar verde 1 banana 1 kiwi 1 portocala mare cateva visine(din compot)
Punch din vin rosu
1 litru vin rosu 60 grame zahar 60 ml sirop de portocale 100 ml compot de piersici (cu 2-3 bucati de piersici din compot) 3-4 felii lamaie 400 ml ceai de fructe infuzie 1 lingurita nucsoara praf 10 cuisoare 4-5 felii de ghimbir 3 pastai de cardamom 4-5 stelute de anason 4-5 mere 1 pahar stafide 1 baton scortisoara 1/2 sticla esenta de rom
Prajitura cu mere rase si fructe confiate
4 oua o cana zahar (300 grame) o cana ulei un plic zahar vanilat un praf de sare doua cani mere rase doua cani faina bicarbonat stins in otet sau lamaie rahat, stafide, visine din compot sau alte fructe confiate
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga
2 mere curatate de smaburi si injumatatite 50 gr prune uscate tocate 100 ml vin/rom 50 gr visine din compot 2 linguri pudra de cacao 2 lingurite zahar pudra 1 lingurita scortisoara 100 gr nuga
Prajitura cu fructe din compot
Ingerdiente pentru foi: ulei - 6 lingurizahar - 6 lingurioua - 2 bucatisuc de rosii - 6 lingurifaina - 400 gbicarbonat de sodiu - un varf de linguritagem 400g bicarbonat de amoniu - un varf de linguritaIngrediente crema:unt - 100 g gris - 125 glapte - 500 ml zahar - 100 gzeama de la 1 lamaie zeama de la 1 portocalafructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)
Strudel cu capsuna si mar caramelizat
un foietaj din comert 800gr un borcan capsuna compot 400gr 2 mere mari 4 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 2 linguri suc de lamaie 20 gr unt
Compot de struguri
Piețele și supermarketurile sunt pline de struguri românești, copți și dulci, așa că este momentul perfect pentru a face compot și a ne bucura de aroma și parfumul strugurilor pentru tot restul anului. Rețeta de compot pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, care nu conține conservanți și care este o alegere foarte sănătoasă de a păstra strugurii sub formă de compot.
Compot de mere cu scorțișoară
Compotul de mere cu scorțișoară este foarte aromat și versatil. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.
Tort diplomat delicios cu fructe din compot
Ingrediente pentru tort diametru 28cm: 5 galbenusuri 200g zahar pudra 500ml lapte 400ml frisca 20g gelatina maruntita (2 plicuri) esenta vanilie fructe din compot (eu am pregatit cu o zi inainte compot din 2 piersici, 1 para si 1 mar) coaja de portocala confiata (pregatita cu o zi inainte) 400g piscoturi
Salata de fructe persana
kiwi,portocale,mandarine,mere,pere caise din compot visine fara samburi,din compot 1-2 linguri apa de trandafir un lime rodie sau coacaze
Tarta racoroasa cu piersici
BLAT: 200-250 g biscuiti obisnuiti 50 g unt 100 ml compot de piersici 2-3 linguri zahar 1 lingura cacao esenta de vanilie CREMA: 200 g smantana 125 g iaurt de piersici 2-3 linguri zahar farin 150 g crema de branza proaspata (almette ,etc) 10 g gelatina 100 ml compot de piersici piersici din compot sau proaspete
Tort diplomat in forma de inima
Blat simplu de tortCrema:750 ml. frisca, 3 oua, 40g gelatina, coniac (lichior), 250g zahar, compot de ananas, compot de caise
Tarta cu compot de ananas
80 g faina, 11 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, un ou, doua galbenusuri, o lamaie, o lingura nuca macinata, o cutie compot de ananas, un plic de zahar vanilat
Mini tarte cu mar si portocala
Blat:2 oua4 linguri zahar4 linguri faina2 linguri smantana1/2 plic praf de copt1 praf de sareUmplutura:2 mere1 portocala1 piersica(din compot)3 linguri zahar1 lingurita amidon
Tort cu visine din compot
visine din compot150 g zahar2 pliculete zahar vanilatblat6 oua250 g zahar250 g faina1/2 scortisoara30 ml uleiun praf sareornatfriscavisine
Prajitura cu biscuiti si piersici din compot
16 biscuiti simplilapteun gem de caise, 100 g mascarpone piersici din compot200 de grame de nuci macinate citeva stafide esenta de romcocos
Tort cu fructe si piscoturi
1 iaurt mare de fructe (eu folosesc de caise) 2 plicuri gelatina 1l frisca Hulala 3 kiwi 3 portocale 10-15 capsuni ananas din compot 400 g piscoturi 2 esente de rom+250g apa indulcita sau compot pt insiropat piscoturile
Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine
Ingrediente pentru merele coapte: - 6 mere galbene sau rosii - 45 grame coacaze dezhidratate (sau merisoare) - 30 grame fulgi de migdale - 45 grame unt - 3 linguri de miere - 6 lingurite de zahar brun. Ingrediente pentru inghetata de mandarine: - 1 compot de mandarine (conserva de 375 grame) - 100 ml lapte - 50 ml lapte de cocos (optional) - 3 linguri de zahar brut din trestie de zahar.
Tort tutti frutti
Blatul:6 oua6 linguri zahar6 linguri fainaesenta vaniliecoaja de portocala1/2 lingurita amidon1 lingurita zeama de lamaiePentru decor:banane , kiwi, mandarine, capsuni sau visine din compot, gelatina transparenta si friscaCrema:3 oua200 gr zahar500 ml frisca2 plicuri gelatinazahar vanilatpiersici si alte fructe din compotSirop: din zeama de la compot coaja de lamaie
Rulada cu mere calite
-6 mere golden -5 oua -5 linguri zahar+2 pentru mere -5 linguri faina -scortisoara -coaja de la o portocala -1/2 lingurita praf de copt -1 lingura unt
Melba cu piersici
o cutie Dr. Oetker (contine 1 forma rotunda speciala, 132 g praf pentru crema, 15 g praf pentru sos zmeura, 105 g biscuiti) pt blatul de biscuiti: 50 g unt 70 ml suc din compot piersici pentru crema: 200 ml smantana dulce UTH 15% grasime 200 ml apa rece 150 g iaurt 4,4 % grasime 100 g piersici compot pentru decor: 250 g piersici din compot 70 ml apa rece
Mere umplute cu nuci
2 mere 75g nuca macinata(nu foarte marunt) 1/2 lamaie 2,3 linguri de lichior de mere 2 linguri de miere 1 lingura de unt
Tort cu fructe si mascarpone
400 g piscoturi de sampanie 250 g crema mascarpone 4 oua 4 linguri zahar 500 ml frisca Hulala 2-3 cescute cafea concentrata 1 fiola esenta de vanilie/ 1 lingurita esenta de vanilie 1 compot de frcute tropicale de 450g sucul de la un compot de visine 1 ciocolata amaruie
Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)
Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe. Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați.
Mere desert
4-5 mere stafide miez de nuca 50g zahar
Pictura 3D in jeleu din compot de ananas
Pentru floare:5 g gelatina granule200 ml frisca vegetala nebatutacoloranti alimentari50 ml apaPentru jeleu:20 g gelatina granule2 cani zeama strecurata compot de ananasPentru decor:nuca de cocos
Mere umplute la cuptor
1 kg mere 200 g nuci 100 g miere de albine
Mere coapte
10-12 mere, 120 gr nuca macinata 2 oua, 100gr zahar, scortisoara.
Mere in aluat de foitaj
5 mere potrivite ca marime 300g aluat de foitaj din comert 4 lingurite zahar brun 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere scortisoara dupa gust visine uscate 3 lingurite nuca macinata
Tort cu frisca si fructe
Blat: 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri de faina 1 plic praf de copt esenta vanilie coaja rasa de la o lamaie 1 lamaie mica 50 grame stafide 1 lingura ulei Sirop: 2 cutii compot de ananas Crema: frisca si fructe (2 portocale 2 banane 1 grapefruit 3 kiwi ananas din compot)
Prajitura cu mere, rapida si pufoasa
Mere (cam un kg, functie de tava si de mere), Zahar, Scortisoara, Margarina,N-am scris cantitatile, fiindca difera de la tava la tava. Tava e de 20x30 cm. Au fost cam 6 mere.Blat:4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,nuca (1/2 din pachet, cata vrea fiecare),sare.
Desert de toamna: Mere in caramel
5 mere150g caramele cu lapte20ml frisca lichidabetisoare
Tarta cu fructe rapida
12 piscoturi 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca) 2 plicuri zahar vanilat 500 ml lapte 50 ml compot (suc de fructe apa cu zahar) peltea de gutui (sau alta dulceata pentru decor) fructe (kiwi portocale mandarine banane grepfruit prune struguri mere pere nectarine piersici) - depinde de sezon 1 lamaie
Apple Crumble (mere cu aluat faramitat)
6 mere, 250g zahar, 200g faina, 120g unt, scortisoara sau 2 cuisoare
Mere glazurate
250 g zahar,50 ml apa,1 fiola esenta de vanilie,1 lingurita otet, colorant rosu,4-5 mere.
Tort cu iaurt si jeleu
-un iaurt de fructe de 500ml -frisca lichida 500ml -2 plicuri gelatina rosie pentru jeleu -un compot de fructe exotice -un pandispan facut din: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri ulei 3 linguri faina un praf de copt -un compot de caise -12 linguri de zahar -un pachet foi de gelatina
Prajitura in trei culori cu visine
7-8 oua 10 linguri zahar 4 linguri apa sau apa minerala 7-8 linguri faina un praf de copt esenta de vanilie cacao visine din compot nuca de cocos Pentru crema: 1 unt 100 g budinca de vanilie zahar vanilat zeama de la un compot de visine (borcan de 800 g) 4 linguri de zahar
Tarta cu portocale si ananas
Blat: -200 g unt -400 g făină -un praf de sare -50 ml apă Cremă: -100 g zahăr -500 ml lapte -esenţă de vanilie -1 plic praf de budinca de vanilie Pentru decor: -2portocale -1 compot de ananas -un plic de tort jelee transparent -sucul de la compot -două linguri cu zahăr
Pandispan cu fructe din compot
Nimic complicat dureaza 45 de min pregatirea ei cu tot cu pusul la cuptor si poate sa fie o gustarica in pauza de cafea. Ingrediente pentru 8 felii: 1. 200 gr faina 2. 175 gr zahar 3. 4 oua 4. 70 ml ulei 5. o lingurita praf de copt 6. o lingurita esenta de vanilie 7. 600 gr fructe din compot 8. 2 linguri pesmet
Placinta cu fructe si crema de vanilie
pentru crusta:180 de grame de faina75 de grame de unt rece1 ou150 de grame de zahar1 lingurita mica praf de coptpentru umplutura:500 ml lapte2 plicuri budinca de vanilie600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime200 de grame de zaharfructele voastre preferate din compot - piersici, caise, mandarine, ananas, sau fructe congelate (visine, fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made, si nu ar fi stricat sa fi avut chiar maimulte fructe250 ml zeama din compot1 plic de tort-jelee
Budinca De Orez Cu Ciocolata Alba, Compot De Rubarba Si Fructul Pasiunii
Traditionalul orez cu lapte, transpus intr-o reteta sofisticata.