Mancare de conopida de post

Mancare de conopida de post retete: cum gatesti mancare de conopida de post si cele mai gustoase retete de mancare de conopida la cuptor, salata de conopida de post, supa de conopida de post, mancare gatita de post, mancare de post rapida, retete mancare de post, mancare de post din cartofi, mancare de post fara ulei, garnitura de conopida, mancare de castraveti murati de post.

Salata De Conopida Cu Ceapa Rosie (de Post)

1 conopida de ~600-700 g 1 ceapa rosie 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva fire de marar si patrunjel (verdeata uscata) 2-3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare piper

Supa crema de conopida de post

Pentru supita asta delicioasa avem nevoie de:1 conopida,2 morcovi,2 cartofi,o ceapa,4 catei de usturoi,marar,sareputina margarinasi ulei

Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei

1 fir de telina,1 pastaie de fasole verde,2-3 buchetele de conopida,1 cartof,1/4 dovlecel,

Salata de conopida cu cartofi

1 conopida 6-7 cartofi mici 1/2 ceapa 2-3 catei usturoi( la cea de post) 100 ml ulei de masline 1 galbenus fiert 1 lingurita mustar marar verde ( la cea de post) zeama de lamaie sare piper vegeta fara sare

Mancare de conopida

1 conopida;3-4 pulpe de pui;2 cepe;3-4 linguri de smantana;1 lingura de faina;1 leg de marar;sare; piper

Conopidă pane, rețeta simplă și de post

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Curry de conopida cu spanac

2 cepeghimbir ras2lg pasta curry400g lapte de cocos400g rosii cubulete1 conopida2 cartofisucul de la o lamaie200g spanac

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup

Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi

Pentru conopida pane1 conopidă nu prea mare 1 vârf de linguriţă de sare, 1 vârf de linguriţă de piper, 1 lingura de mustar, 4 linguri de făină 50 ml uleiPentru piure6 cartofi nu prea mari, 3 linguri ulei de măsline,

"Orez" de conopidă cu lămâie și usturoi

Dacă nu ați încercat niciodată ”orezul” de conopidă sau cus-cus-ul de conopidă, așa cum mai este numit, trebuie să o faceți! Este o rețetă foarte ușoară și delicioasă, vegetariană, pe care o puteți savura ca atare sau ca garnitură. Dacă v-ați plictisit de orez sau vreți să evitați carbohidrații, puteți face acest ”orez” de conopidă. Este asemănător la gust și textură, dar are o cantitate mai mică de carbohidrați și mai mare de fibre.

Ciorba de conopida de post

2 cepe ;2 morcovi; o telina mare; 1 pastirnac; 1 gogosar mare; 2 rosii; 450 de gr. de conopida la punga; orez 1 cescuta; 2 linguri ulei;oregano;cimbru;busuioc;piper;marar;bulion 2 linguri;condimente de legume 2 linguri; o punga de soia cuburi

Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

1 conopida mijlocie(400-500 grame),eu am folosit conopida congelata 4-5 catei usturoi cateva fire de patrunjel(dupa preferinta) 1 ou,ulei,sare,zeama de lamaie

Mâncare de mazăre cu morcovi - de post

Mâncarea de mazăre, la fel ca și cea de linte, este o garnitură foarte gustoasă, ușor dulce, hrănitoare și aromată, dar poate fi și un fel de mâncare în sine, pentru vegetarieni sau pentru cei care țin post. Puteți folosi mazăre proaspătă sau mazăre congelată pentru această mâncare, iar combinația cu morcovi îi va da o savoare și o dulceață aparte.  De asemenea, o puteți combina cu carne, sau servi ca atare, cu pâine proaspătă și murături.

Oite din conopida

conopida cuisoare piper alb boabe masline negre fara samburi scobitori

Chifteluțe de conopidă și quinoa

Dacă vă plac chifteluțele din legume, trebuie să încercați această variantă cu conopidă și quinoa! Sunt delicioase, se fac foarte ușor și vă vor cuceri instantaneu! Chifteluțele sunt unele dintre cele mai versatile preparate din bucătărie. Și asta pentru că se pot face din orice fel de carne, din pește și chiar legume și le puteți combina cu orice sos sau garnitură. 

Supa crema de conopida cu lapte de migdale

300 gr conopida o ceapa alba un cartof aprox. 100 gr telina radacina aprox. 2 cani lapte de migdale sare roz de himalaya (dupa gust) 2-3 catei de usturoi 1 lingurita de ghimbir proaspat dat pe razatoare piper (dupa gust) coriandru macinat (dupa gust) patrunjel

Mâncare de castraveți murați, de post

Mâncarea de castraveți murați este absolut delicioasă și poate fi consumată fără probleme în timpul postului. Vezi care sunt ingredientele necesare și modul de prepare.

Gratin de conopida cu ciuperci

1 conopida mica,500g ciuperci,2 linguri ulei,3 oua,300 ml smantana,1 ceasca pesmet,1 lingura faina,sare,piper,1 ceapa mica

Ciorba de conopida

1 conopida; morcov ; ceapa; tacamuri pui; boia, sare, piper;patrunjel

Salata de conopida cu pasta de susan - Maqdous zahra

Avem nevoie de: -1 conopida de marime medie -4-5 catei de usturoi -4-5 linguri iaurt natural -zeama de la o lamaie -3 linguri pasta de susan -sare si piper proaspat macinat dupa gust - 4 linguri ulei de porumb pentru calit conopida

Crema de conopida cu usturoi

Sosul cremos de conopidă cu usturoi, un gust incredibil cu foarte puține calorii.

Piure De Broccoli

o buc broccoli prospat sau congelat - jum kg 100 g cartofi 50-100 g unt lapte sare,piper alb,putin cimbru Daca doriti sa serviti acest piure ca mancare de post il puteti face cu putina apa calda sau supa de legume in loc de lapte si margarina in loc de unt Este o mancare delicioasa sanatoasa si plina de vitamine

Conopida frantuzeasca la cuptor

1 conopida potrivita2 ouapastrama din piept de puitelemea rasa1 cutie smantanauleisarepesmet

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci

Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Salata de cartofi cu conopida

1kg cartofi 0,5 kg conopida murata 2 cepe medii 100 ml ulei 150 g masline negre si verzi sare piper

Mancare De Post Cu Ciuperci Si Dovleac

vreo 10 ciuperci champignons mai mari 1 ceapa 1 capat^ana de usturoi sare piper ulei de masline patrunjel verde Varianta 2(mai adaugati): o jumatate de cana de orez fiert 4 linguri de pasta de rosii

Conopida si brocoli gratinate

1 brocoli1 conopida200 g smantana1 outelemeauntpiper pesmetsare

Garnitura din conopida pentru fripturi.

-1 conopida. -1 capatina de usturoi. -100 ml ulei. -3 linguri otet. -3 linguri otet balsamic. -sare.

Conopida in aluat

1,5 kg conopida, 240 g faina, 500 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, piper, sare

Chifteluțe din dovlecei - de post

În perioada postului, legumele sunt cele mai bune prietene ale noastre. Multe rețete pe care le facem în varianta cu carne pot fi adaptate, astfel încât să ne bucurăm de ele și în post, fără să încălcăm regulile acestuia. Chifteluțele din dovlecei sunt cele mai gustoase chifteluțe de post pe care le puteți încerca și vă asigurăm că o să vă placă atât de mult, încât veți vrea să le faceți și când nu veți mai ține post. Chifteluțele de post din dovlecei se fac foarte simplu și rapid și vor fi pe placul întregii familii. Dacă vreți să evitați prăjitul, le puteți face în cuptor, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Sunt excelente alături de un sos de usturoi!

Salata de conopida cu iaurt

1 conopida( proaspata sau congelata) 2 linguri maioneza de casa 200 ml iaurt degresat 2-3 catei usturoi patrunjel verde sare piper

Gulas de conopida

1 conopida 2 linguri ulei 1 ceapa si 2 cepe verzi 1 lingurita boia sare piper 1 lingurita otet frunze patrunjel verde

Paste cu conopida

o conopida, branza topita felii patrate (4-5 felii), parmigiano reggiano 80 g, ulei extravirgin de masline, sare, piper, usturoi, spaghetti

Salată de conopidă cu maioneză

Salata de conopidă cu maioneză este o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de simplu de făcut. Dacă aveți deja maioneza făcută sau folosiți maioneză cumpărată, jumătate din treabă este deja făcută.

Conopidă în saramură pentru iarnă

Conopida murată se potrivește perfect lângă aproape orice fel de mâncare. Dintre toate murăturile, conopida se bucură de o popularitate aparte, pentru că rămâne crocantă și nu se înmoaie în borcan. Gustul acru este exact cât trebuie, iar conopida poate fi murată singură sau alături de alte legume. Și pentru că este sezonul murăturilor, astăzi vă prezentăm o rețetă de conopidă cu saramură, la borcan, perfectă pentru iarnă. Nu este deloc o rețetă pretențioasă și vă garantăm că are un gust deosebit, atunci când veți desface borcanele. 

Mâncare de țelină cu măsline

Mâncărurile pe bază de legume sunt întotdeauna o alegere inspirată, mai ales în perioadele de post și pentru cei care nu consumă carne, dar nu numai. O tocăniță de legume este sățioasă, sănătoasă și poate fi servită inclusiv alături de o bucată de carne.  Astăzi vă propunem o tocăniță de țelină cu măsline, delicioasă și ușor de făcut. O puteți prepara și în perioadele de post și este foarte hrănitoare. 

Ghiveci de post

- 1/2 kg fasole verde;- 1 ardei gras;- 1 cartof;- 1 conopida mica;- 2 fire de praz;- 2 morcovi;- 1 lingurita pasta dulce de ardei.

Tocăniță de ciuperci - de post

Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri. Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc. Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.

Pasta de conopida

1 conopida fiarta 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 300 ml ulei 3-4 catei usturoi 200 ml smantana 1 lingurita mustar patrunjel verde zeama de lamaie sare piper

Pui Cu Conopida

1 pui 2 linguri ulei sare si piper dupa gust 2 linguri pasta de tomate 1 lingura amidon 1 legatura patrunjel proaspat tocat 1 conopida-1 kg

Mâncare de cartofi și castraveți murați

Mâncarea de cartofi și castraveți murați se pregătește extrem de ușor și este perfectă atunci când îți dorești o masă rapidă. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Rulada de conopida

Ingrediente:1 conopida medie 4 oua 90g branza rasa(chedar gouda),60g branza vaci 1 priza de nucsoara 1/2 lingurita mustar macinat. Umplutura: 100g branza proastapa 1 ardel copt 50g sunca serano

Conopida gratin - Franta

1 conopida250 gr. smantana200 gr. bacon150 gr. de cascavalsare, piper2 galbenusuri1 lg. cu faina

Conopidă cu brânză

Aceasta reteta rapida de branza cu conopida este ideala pentru o cina usoara ssau poate fi o garitura sofisticata langa o friptura suculenta.

"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe

"Zahra" in l. araba inseamna copnopida sau floare "m'nazaleh" ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume inseamna "coborat,dat jos" si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa. Avem nevoie de: -1 conopida mare -1 kg de carne de vita (sau oaie) taiata in bucati de cca 4-5 cm -1 ceapa de marime medie -1 capatana de usturoi -1 mana de coriandru verde -ulei de porumb -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -1 lingurita chimin macinat -1 cub de Maggi de pui ( optional) -suc de lamaie(optional)

Supa de conopida si praz, varianta exotica

1 conopida 2 bucati de praz 1 ardei rosu 1 catel de usturoi ardei iute 1 lingurita de curry piper oregano uscat sare ulei

Conopida cu muschi file gratin

1 conopida200 g muschi filepesmetulei2 oua2 cepe micifaina

Quiche cu conopida si branza

- 1 conopida - 300g branza telemea - 300ml smantana - 5 oua ecologice - o legatura de marar - sare de mare - piper - o lingura unt

Mancare de telina cu masline (de post)

o telina mare curatata si spalata 200 gr. de masline 200 ml de suc de rosii 5 catei de usturoi curatati si spalati 2 linguri de ulei sare piper proaspat macinat verdeata tocata apa