Dacă nu ați încercat niciodată ”orezul” de conopidă sau cus-cus-ul de conopidă, așa cum mai este numit, trebuie să o faceți! Este o rețetă foarte ușoară și delicioasă, vegetariană, pe care o puteți savura ca atare sau ca garnitură.

Dacă v-ați plictisit de orez sau vreți să evitați carbohidrații, puteți face acest ”orez” de conopidă. Este asemănător la gust și textură, dar are o cantitate mai mică de carbohidrați și mai mare de fibre.

"Orez" de conopidă cu lămâie și usturoi
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 2 linguri unt/ ulei
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălați conopida cu apă rece și curățați-o. Tăiați conopida în buchețele cât mai mici și puneți-le într-un robot de bucătărie. Mixați până când conopida s-a mărunțit. În funcție de gust, o puteți face mai măruntă sau mai mare.

Puneți untul sau uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tocat mărunt și căliți un minut. Puneți și conopida și amestecați bine. Căliți totul câteva minute, până când conopida capătă consistența și textura dorite. O puteți lăsa pe foc doar cât să se înmoaie puțin sau o puteți face crocantă și rumenită.

Asezonați cu sare și piper după gust. Opriți focul și adăugați zeamă de lămâie după gust. Serviți ”orezul” de conopidă cu pătrunjel proaspăt tocat, ca garnitură sau ca masă în sine.

Poftă bună!