Rata cu portocale si miere
Rata cu portocale si miere retete: cum gatesti rata cu portocale si miere si cele mai gustoase retete de prajitura cu portocale si nuca cocos, cuib de viespi cu nuca si miere, foi cu miere si crema de vanilie, prajitura cu portocale simpla, budinca de gris cu portocale, prajitura foi cu miere, pui cu miere chinezesc, portocale chinezesti, rata salbatica cu varza, piept de rata cu ciuperci.Friptura de rata cu portocale
1 rata 4 portocale 50 gr unt 1 pahar vermut sare piper
Rata cu sos de portocale
2 rate 4 portocale-zeama 4 mere 200ml vin rosu sare si piper 2 linguri sos de rodii 1 lingura miere
Rata delicioasa la cuptor
- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper
Rata delicioasa la cuptor
o rata intreaga 3 linguri miere de albine  1 lingura otet balsamic  1 lingura sos soia 1 lingura sos worcestershire  zeama de la 2 portocale putina salvie uscata  2 foi de dafin sare de mare piper
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel
2 piepti de rata 200 suc de portocale proaspat stors 50 ml vin rosu sec 10 ml sos soia 1 lingura de miere 500 g ciuperci champignon 100 ml vin rosu 30 g unt patrunjel sare piper ulei de masline
Rata umpluta cu portocale
50 g unt , 100 g jambon , sare piper 4 portocale 1 catel de usturoi , 1 crenguta de cimbru , cateva fire de patrunjel verde miezul de la o felie de paine alba inmuiata in lapte si stoarsa , 1 galbenus , ficatul si inima de la rata
Rata cu gutui, la slow cooker
pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari
Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic
- Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul - 2 borcane arpagic - 1/2 lingurita de miere Pentru marinada - o portocala coriandru nucsoara piper alb proaspat macinat sare de mare sau sare roz de Himalaya o lingura ulei de masline. Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust
Rata cu varza rosie si prune uscate
4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume
Rata caramelizata aromata pe pat de varza rosie
Pt rata la cuptor:1 rata3 mere acrisoare si tarisare, piperrozmarin5 catei de usturoi5 cuisoare1 baton scortisoara2 linguri miere1 lingura mustar Dijon1 portocalaPt salata de varza:1 varza rosie2 mere rosiiun varf de scortisoara1 lingura zahar
Crema de portocale cu miere la cupe
160 gr miere,6 galbenusuri,2 portocale,7 linguri vin alb,300 gr frisca
Salata De Rata Cu Pere
Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)
1 Rata2 Cepe marisoare2-3 morcovi marisori2-3 catei de ustroi5-6 frunze de salvie6-8 frunze basilikum1 crenguta mica de rosmarinsare,piper,un praf de boia/chili macinat fin1 cana apavin alb acrisor-dulce
Rata aromata in sos de vin rosu
1 rata 2 linguri miere 1 lingurita melasa 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata sare de mare 2 crengute de rozmarin frunzele rupte apoi tocate marunt 500 gr cartofi noi decojiti 375 ml vin rosu 2 linguri dulceata de trandafiri
Friptura de rata cu sos de cirese
Pentru friptura:  pulpe si/ sau piept de rata Pentru sos: o ceapa tocata o cana cu cirese amare fara samburi (merg si ciresele rosii pietroase congelate asa cum am avut eu si le "ajutam" cu putina dulceata de cirese amare) 120ml vin rosu sau sirop de struguri miere dupa gust. dc am pus sirop nu mai punem miere 120ml supa de pui 30g unt sare
Rata caramelizata
1 rata de cca 2 kg 4 linguri de miere 2 linguri de ulei 1 litru de apa 1 pahar de vin roze dulce 1 portocala Garnitura: 1 kg de ghebe 1.5 pahare de vin roze demisec 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin
Rata dezosata umpluta
1 rata tanara, grasuta1 lingura de mustar1 lingurita de amidon alimentar350 de grame de carne slaba, tocata1 ceapa rosie de dimensiune medie2 mere mici, curatate de coaja si taiate in cubulete3 linguri de merisoare deshidratatecoaja rasa fin si zeama de la o portocala1 corn uscat, inmuiat in apa si stors binesare, piper, nucsoara rasa2 linguri de ulei de masline3-4 mere (optional) pentru copt alaturi de rata1 lingurita de miere de albine + 1 lingurita de mustar pt. glazura
Pulpe de pui cu portocale și miere
Dacă v-ați plictisit de gustul banal de pulpe de pui simple, astăzi vă propunem o rețetă cu care nu aveți cum să dați greș. O porție de pulpe de pui marinate în suc de portocale și miere, cu o crustă crocantă și dulceagă. Deși unii nu agreează ideea de mâncare dulce și sunt reticenți la combinația dintre carne și miere, aceasta ajută la caramelizarea cărnii, îi oferă o crustă crocantă și o aromă dulce subtilă, dacă aveți grijă la cantitate. Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de pulpe de pui marinate în suc de portocale cu miere. Pentru ca gustul să fie echilibrat și nu prea dulce, rozmarinul și usturoiul vin să dea aromă cărnii și astfel veți obține o cină sau un prânz delicios.
Aripi de rata cu varza
rata (in cazul meu ..aripi si spate de rata) o varza medie cam de 1,5 kg o ceapa potrivita 3 linguri bulion cateva rosii cherry frunze dafin delikat, boabe de piper patrunjel verde tocat
Pulpe de pui in crusta de miere cu cartofi si portocale
8 ciocanele 50 gr miere 3 portocale 3 cartofi mari 20 gr margarina 4 foi de dafin piper cimbru oregano si condimente de pui.
Rata cu portocale
(pentru doua portii) - piept de rata(cca.400g), -o ceapa mica, -50 ml vin alb sec, -o lingurita de zahar tos, -doua portocale, -zeama de la o portocala , -zeama de la jumatate de lamaie, -piper boabe, -sare, -o lingurita de unt, -un praf oregano(sau cimbru)
Pui cu portocale, miere si soia
Pui cu un gust dulceag, ce merge perfect langa un orez cu legume.
Rata sarbeasca
1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.
Rata pe pat de ceapa la slow cooker Crock Pot
1 rata (aprox. 2 kg) 4 cepe albe mari 100 ml vin alb 3-4 linguri ulei de masline fulgi de chilli piper sare
Ficat de rata in crusta crocanta
4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper
Ou de rata in crusta de pesmet
1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet
Pui Cu Miere Si Portocale La Cuptor - Reteta Testata
- un pui - condimente pentru pui - o portocala - miere - morcov conopida - orez - delicat - margarina - unt - bulion
Rata cu nuci
o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper
Friptura din piept de rata
un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin
Rata umpluta la cuptor
Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml
Friptur~a de rat~a cu cartofi dulci
1 rat~a cimbrisor ( thym) 4-6 c~atei de usturoi sare si piper 1 lingurit~a boia 1 lingurit~a curcuma sucul de la o l~am^aie 2-3 cartofi dulci
Felii de portocala cu miere si scortisoara
2 portocale 2 linguri de miere 2 lingurite scortisoara pudra
Paste Cu Sos Ragu De Rata
1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere
Creveti Cu Miere Si Portocale
Creveti crocanti dulci si picanti pentru toate ocaziile (aperitiv sau fel principal) cu un sos de miere si portocale uimitor.
Rata Peking
1 rata Glucoza Foi de aluat din faina de grau sau din faina de orez Castravete verde Ceapa Sos Peking
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)
500 g mere rosii 350-400 g piept de rata 50 g zahar 40 g stafide boia dulce sare
Piept de rata cu piersici
2 bucati de piept de rata 4 piersici mari albe 80 g de unt vin alb sare piper putina sm^ant^ana
Salata de portocale cu scortisoara si menta
2 portocale1 lingurita de scortisoara2 linguri de mierecateva fire de menta
Ciorba taraneasca de rata
1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare
Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre
Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.
Tocanita de legume cu carne de rata
700 g carne de rata (pulpe, piept), 2 cepe, 2 catei usturoi 2 morcovi, 1/2 telina,3 rosii, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 2 linguri ulei
Friptura de rata pe varza in vas roman
1/2 varza mare alba1 morcov mare3 linguri bulionmararcimbrusare piperboiacarne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)
Pulpe de rata umplute
4 pulpe de rata, 4 felii de sunca Praga, carnea de pe oasele care se scot de la pulpe, cateva boabe de fistic, 1 galbenus, paine alba uscata, lapte, unt, 2 frunze de salvie, patrunjel, sare, piper, Pentru sos:4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa), 2 lingurite de otet balsamic, 1 pahar vin alb sec, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina (nu aveam), unt.
Pulpe De Pui Cu Miere Si Portocale Intr-o Aroma Delicioasa De Ghimbir Si Usturoi
Atat copiii cat si adultii vor devora aceste pulpe de pui cu sos de miere cu aroma de portocale, ghimbir si usturoi.
Rata Cu Prune
Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.
Pui asiatic cu portocale la slow cooker Crock Pot
1 piept pui (cca 500 gr) zeama de la 2 portocale 2 linguri sos soia 2 catei usturoi 2 cm radacina ghimbir 1 praf chilli 1 lingura miere de abine 1 lingura amidon catefa frunze ceapa verde susan
Pulpe de rata la Crock Pot
3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin