Sarmale cu hrisca
Sarmale cu hrisca retete: cum gatesti sarmale cu hrisca si cele mai gustoase retete de sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca si orez, prajituri cu faina de hrisca, retete cu faina de hrisca, sarmale cu ghebe, sarmale dietetice cu ciuperci, sarmale, sarmale oltenesti, sarmale la slow cooker, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.Hrișca îngrașă? Câte calorii are hrișca și care este porția zilnică recomandată
Vezi câte calorii are hrișca și ce cantitate de hrișcă ar trebui să conțină o porție ca să nu ai probleme cu greutatea.
Paine cu nuci si hrisca
Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar
Garnitura de hrisca cu sos de peste
o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin
Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți
Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.
Sarmale cu hrișcă si ghebe
Sarmalele sunt un preparat clasic al bucătăriei românești. Această rețetă de post cu hrișcă și ghebe aduce o variație interesantă. Hrișca și ghebele se combină pentru a crea un preparat sățios și gustos.
Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac
* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper
Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca
400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust
Dieta cu hrișcă. Poți să slăbești până la 8 kg într-o săptămână
Dacă vrei să slăbești rapid, încearcă dieta cu hrișcă! Hrișca este o sursă excelentă de proteine și fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp.
Hrișca - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații
Descoperă tot ce trebuie să știi despre hrișcă: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește hrișca + idei de rețete.
Hrișcă cu legume la tigaie
Hrișca cu legume trase la tigaie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă vegetariană sau vegană.
Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)
300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.
Sarmale cu ciuperci si migdale
50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate
Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă
Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.
Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase
Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.
Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios
Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Câtă carne se pune la sarmale?
Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.
Cât orez se pune la sarmale
Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.
Fulgi de hrișcă cu iaurt - un mic dejun sănătos și rapid
Fulgi de hrișcă cu iaurt sunt o alegere nutritivă și sănătoasă pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei. Hrișca este o sursă bogată de proteine, fibre, minerale și antioxidanți, fiind apreciată pentru beneficiile sale asupra sănătății. Combinația cu iaurt adaugă proteine de calitate și probiotice, care susțin digestia și sistemul imunitar.
Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ
Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?
Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot
carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan
P^ainici gustoase si sanatoase
- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen
Sarmale de post în stil grecesc
Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!
Sarmale umplute cu mix de carne
2 verze murate,1 kg carne tocara mixta,2 cepe,200 gr orez,cimbru, bulion, costita afumata
Sarmale cu pasat
3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata
Sarmale cu spanac
1 kg spanac, 5 cepe, 2 morcovi, 350gr orez, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 lingura de faina, frunze de vita de vie
Salata de varza acra
varza acra (miezul verzelor ramas dupa ce ati preparat sarmale) 1/2 gogosar acru 1-2 peperoni 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet 1 lingurita zahar piper cimbru
Sarmale sarbesti
un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru
Sarmale in foi de varza, la slow cooker
1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate
Sarmale ardelenești pentru Crăciun
Sarmalele ardelenești se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină.
Sarmale cu afumatura
1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri de orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata 2-3 foi de dafin sare
Tarta Cu Portocale Si Capsuni Si Aluat De Ovaz
Aceasta tarta rustica are un aluat facut cu ovaz si migdale crocante si este umpluta cu felii de portocale si capsuni.
Sarmale de post, aromate cu menta
250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.
Sarmale cu orez si cimbru
-o cana mare plina cu orez -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate -foi de dafin -un morcov dat pe razatoare -o ceapa tocata -cimbru (o mana plina!) -varza acra -piper -sare -carnati de casa (de oaie in intestine naturale) -optional
Sarmale oltenești - rețeta tradițională din sudul țării
Sarmalele oltenești pot fi un deliciu dacă le acordați puțină atenție. Oricum, nu sunt prea greu de făcut, iar ingredientele sunt cam aceleași ca și pentru celelalte tipuri de sarmale.
Sarmale Delicioase Cu Hribi Si Carne
2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez) 3 linguri ulei de masline 300gr.concentrat de rosii cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.
Sarmale cu costita de miel in cuptor
- 1.5kg costita de miel - 700-800gr frunze vita de vie - 500gr carne tocata - 100gr orez american - o ceapa mare - 2 ardei rosii dulci mari - 1-1.1/2 lingurita sare - 1/2 lingurita piper negru - sucul de la 2 sau 3 lamai - 2 cubulete knorr - 200gr apa
Paine Rustica (raw Vegan)
6 cani hrisca hidratata 8 ore in apa si macinata 2 cani faina integrala de orez rosu 1 cana seminte chia hidratate 2 ore in apa de izvor 1 cana nuca de brazilia hidratata 8 ore si maruntita in robotul cu lama in S 1/2 cana faina de migdale 2 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 1/2 cana pulpa de cartof dulce (rezultata de la suc) 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sare de Himalaya dupa gust
Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac
Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit.
Sarmale cu ciolan
Ingrediente 1 varza (1,5-2 kg) 1000 gr carne tocata de porc 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat marar cimbru 150 ml bulion rosii proaspete sau congelate sare piper 350 gr orez 2 lingurite sare 2 lingurite vegeta 1 lingurita piper 2 cepe medii 2 linguri ulei 1 lingurita boia
Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă
Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.
Sarmale cu jambon afumat
500 g carne tocata (porc sau amestec) 500 g jambon afumat 200 g carnati cabanos 200 g orez 2 verze murate 2 cepe 2 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 300 ml bulion 100 ml ketchup 5 linguri ulei cimbru foi de dafin boia dulce si iute sare piper paprika
Sarmale de post moldovenești
Sarmale de post moldovenești sunt deosebit de gustoase deși nu conțin carne. Spre deosebire de alte zone ale țării, sarmalele se fac mici, cat o nucă, frunzele de varză fiind de maxim 10-15 cm.
Sarmale de post cu soia
O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia. Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.