Sarmale cu hrisca

Sarmale cu hrisca retete: cum gatesti sarmale cu hrisca si cele mai gustoase retete de sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca si orez, prajituri cu faina de hrisca, retete cu faina de hrisca, sarmale cu ghebe, sarmale dietetice cu ciuperci, sarmale, sarmale oltenesti, sarmale la slow cooker, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.

Sarmale cu hrisca si ghebe

* 150 g hrisca * 300 g ghebe * 2 cepe * 2 morcovi * 200 ml suc de rosii * 1 legatura patrunjel verde * frunze de varza murata * frunze de vie * cimbru verde * ulei de floarea soarelui * sare * piper

Paine cu nuci si hrisca

Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar

Garnitura de hrisca cu sos de peste

o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin

Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac

* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust

Pilaf de hrisca

-2 pahare de hrisca -3 pahare de apa -1 ardei verde taiat marunt -1 ceapa de marime medie taiata marunt -3 rosii de marime medie -1 cub de Maggi -ulei de masline -legume mixte congelate -sare dupa gust( eu am pus o lingurita) -piper proaspat macinat dupa gust -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Sarmale în oală de lut

Sarmalele in vase de lut au mereu ceva in plus, o anumita fragezime, suculenta, o aroma mai adanca si mai bine conturata

Dieta Cu Hrisca, Un Nou Trend In Materie De Slabit

10 kilograme in 10 zile! Cu minus! Pare prea frumos ca sa fie adevarat, insa sunt rezultatele pe care le poti avea daca urmezi dieta bazata pe hrisca.

Clătite vegan cu hriscă și sos de ciocolată

Pentru clatite: 150 grame de faina de hrisca 1/2 cana faina de orez 1 lingura faina de arorut 1 cana lapte de soia 1 si 1/2 cani de apa 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura zahar 1 lingura de seminte de in Ulei de cocos Pentru sosul de ciocolata: 1/2 ceasca tahini 3 linguri de lapte de soia sau lapte de migdale 2 linguri de sirop de artar 1/2 cana de curmale 1/4 cana de cacao

Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)

300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare

Sarmale cu carne

o varza 500g carne de vitel tocata o cana de orez (200g orez) 4 cepe 2 morcovi putina telina marar cimbru sare piper boia ulei pasta de rosii sau bulion condimente pt sarmale putina vegeta apa

Sarmale cu ciuperci si migdale

50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios

Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Sarmale de post cu ciuperci si orez

(cca 40-45 sarmale): 1 varza murata (de marime medie spre mare) 6-7 ciuperci champignon mari ( cca.500 - 600 gr.) 200 gr. orez 2 morcovi mici (sau 1 mare) 2-3 cepe 1 legatura marar 4-6 linguri de pasta rosii (sau 6-8 rosii mai mari) &icircn functie de c&acirct de colorate le doriti 3-4 linguri ulei 2-3 frunze dafin 10-12 boabe de piper condimente: sare, piper, marar uscat, cimbru uscat

Bilute Ferrero Rocher

Serveste-te, fara sa te simti vinovat, din acest desert delicios!

Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ

Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?

Supa de rata ^in stil asiatic la Crock-Pot

carne de rata (eu am folosit aripi pulpa pipota) 50 g porumb 150 g ciuperci de padure 80 g muguri de bambus 10 cm dintr-o radacina de praz jumatate dintr-un ardei rosu un morcov mic o lingura cu sos de soia un manunchi de taietei din faina de hrisca 2-3 felii de ardei iute sare roz piper Szechuan

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Reteta este potrivita pentru 30-40 sarmale 50 foi varza murata 150 gr orez 3 cepe medii 1-2 ardei 1 dovlecel 500 gr ciuperci 75 gr stafide 75 gr amidon de tapioca 10 gr tarate de psyllium 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita) 300 ml suc de rosii 3 linguri bulion de rosii foi de dafin 1 lingurita nucsoara 2-3 lingurite sare 2-3 lingurite cimbru 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei de masline

P^ainici gustoase si sanatoase

- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen

Sarmale umplute cu mix de carne

2 verze murate,1 kg carne tocara mixta,2 cepe,200 gr orez,cimbru, bulion, costita afumata

Sarmale cu pasat

3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata

Sarmale cu ciuperci de post

2 verze murate,1 pahar orez,300 gr ciuperci,3 cepe, delikat2 linguri pasta de tomate,2 linguri ulei

Sarmale cu spanac

1 kg spanac, 5 cepe, 2 morcovi, 350gr orez, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 lingura de faina, frunze de vita de vie

Salata de varza acra

varza acra (miezul verzelor ramas dupa ce ati preparat sarmale) 1/2 gogosar acru 1-2 peperoni 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet 1 lingurita zahar piper cimbru

Sarmale sarbesti

un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru

Sarmale in foi de varza, la slow cooker

1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate

Sarmale de post cu fasole boabe

* 300 g fasole alba,boabe * 1 morcov mare * 1 ceapa mare * 1 ardei rosu * 1 ceasca orez * 2 linguri pasta de tomate * 1 cana apa * sare,piper * 1 varza murata * cimbru

Sarmale de post pentru carnivori

Soia - doua plicuri a 100gr, uscata.Ciuperci - doua cutii de 400g fiecare (din care ciuperci reprezinta cam jumate, restul lichidul conservant, care se arunca), spalate si scurse bine.Usturoi - doi catei mariCeapa - 4 medii spre mici (adica cam 3 medii sau 2 relativ mari)Pasta de tomate - un borcanel de 300gr, cum ziceam, nu f acru si nu f concentrat. Pe el scria 24%. Grija mare: daca e acru se pune mult mai putin. Ce am gasit eu era dulce-acrisor.Capia - 4 medii spre maricei. Rosu inchis.Patrujnel radacina - aprox 150gPastaranac radacina - aprox 250gMorcov - aprox 700gUlei - 300-350mlOrez - 350-400gVarza dulceMirodenii:marar,cimbru,piper,o lingurita de vegeta si jumatate dintr-un plic de condimente pentru sarmale.Plic mic de 18g din care am pus deci vreo 10g. Daca va place doar gustul simplu, traditional, cu cimbru si marar, renuntati la "condimente pentru sarmale".

Sarmale cu carne de porc

-2 kg carne de porc -varza murata -4 cepe -1 morcov mare -1 ceasca orez -piper -sare -2 crengute de cimbru -4 frunze de dafin -4 linguri bulion -kaizer

Sarmale cu ciuperci

1/2 de kilogram de ciuperci champignon 4 morcovi medii 4 cepe aurii medii 1 litru de suc de rosii pregatit in casa putin ulei vegetal cateva frunze de varza murata 1 cana cu orez.

Tarta Cu Portocale Si Capsuni Si Aluat De Ovaz

Aceasta tarta rustica are un aluat facut cu ovaz si migdale crocante si este umpluta cu felii de portocale si capsuni.

Sarmale cu afumatura

1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri de orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata 2-3 foi de dafin sare

Sarmale cu orez si ciuperci

1 varza murata mare (productie proprie) 3 cani de orez 1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete) 2 linguri cimbru macinat 1 leg marar 1 morcov 2 cepe potrivite 2 linguri bulion 1 cana suc de rosii sare piper

Sarmale cu fasole alba

300 gr fasole alba,1 varza murata,1 ardei,2 morcovi,100 gr orez,1 cana suc de rosii,1 lingura pasta de tomate,1 ramura cimbru,1 legatura mica marar,sare, piper,1 foaie de dafin

Sarmale de post, aromate cu menta

250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.

Sarmale de post in foi de varza

2 cepe, 2 linguri ulei, 1 morcov, 1 cana mare cu orez, 1 cana cu apa 2 verze murate (de marime medie) 2 linguri bulion, Sare si piper (dupa gust)

Sarmale cu orez si cimbru

-o cana mare plina cu orez -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate -foi de dafin -un morcov dat pe razatoare -o ceapa tocata -cimbru (o mana plina!) -varza acra -piper -sare -carnati de casa (de oaie in intestine naturale) -optional

Sarmale cu varza acra si carne

2 verze1 kg carne tocata3 cepe100 gr bulion1 cescuta mica de orez3-4 bucatele de slanina sau costita afumatao cescuta de ulei1 ling sarepiper 1 varf ling.condimente

Sarmale cu varza acra

2 kg carne tocata de porc800 gr ceapa 400 gr orezsare, piperboia de ardeicimbru,marar si dafin uscate +cateva linguri de pasta de rosii2 capatani mici de varza acra

Sarmale Delicioase Cu Hribi Si Carne

2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez) 3 linguri ulei de masline 300gr.concentrat de rosii cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.

Sarmale in foi de varza acra cu carne

1 1/2 kg varza acra,1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii o foaie de dafin cimbru marar.

Paine Rustica (raw Vegan)

6 cani hrisca hidratata 8 ore in apa si macinata 2 cani faina integrala de orez rosu 1 cana seminte chia hidratate 2 ore in apa de izvor 1 cana nuca de brazilia hidratata 8 ore si maruntita in robotul cu lama in S 1/2 cana faina de migdale 2 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 1/2 cana pulpa de cartof dulce (rezultata de la suc) 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sare de Himalaya dupa gust

Sarmale în foi de viță cu ciuperci și orez

Sărmăluțele cu ciuperci și orez sunt o alegere nemaipomenită în perioada postului. Le puteți face atât în foi de varză murată, cât și în foi de viță de vie sau de ștevie.  Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de sarmale în foi de viță de vie, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor. 

Dolmathakia - sarmale grecesti

200 ml ulei de masline400 g ceapa tocata250 g orez2 lingurite marar tocat200 ml apa fierbinte2 lingurite seminte de pin1 lingurita sareUn praf de piper50 – 60 foi proaspete de vita-de-vie sau de la conserva1 lamaie

Sarmale cu costita de miel in cuptor

- 1.5kg costita de miel - 700-800gr frunze vita de vie - 500gr carne tocata - 100gr orez american - o ceapa mare - 2 ardei rosii dulci mari - 1-1.1/2 lingurita sare - 1/2 lingurita piper negru - sucul de la 2 sau 3 lamai - 2 cubulete knorr - 200gr apa

Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac

Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit. 

Sarmale cu ciolan

Ingrediente 1 varza (1,5-2 kg) 1000 gr carne tocata de porc 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat marar cimbru 150 ml bulion rosii proaspete sau congelate sare piper 350 gr orez 2 lingurite sare 2 lingurite vegeta 1 lingurita piper 2 cepe medii 2 linguri ulei 1 lingurita boia