Papanași cu smântână și dulceață - rețeta simplă și rapidă a unui desert pufos ce îmbină perfect gustul dulce-acrișor.

Papanași cu smântână și dulceață

Acest desert tradițional este ușor de pregătit acasă deoarece rețeta este foarte simplă și rapidă. Însă trebuie să folosiți doar produse de calitate pentru ca papanașii să iasă pufoși.

De altfel, un alt secret este să fie prăjiți la foc mediu într-o cratiță cu fund dublu.

Și dacă mai aveți nevoie de încă un pont, brânza de vaci trebuie să fie bine scursă pentru a nu mai adaugă în compoziție mai multă făină decât se cere în rețetă. În caz contrar, papanașii vor avea o consistentă tare și umedă în interior, nefiind bine pătrunși la mijloc.

Ce smântână se folosește la papanași

O întrebare ce se află pe buzele multor gospodine se referă la ce smântână se folosește pentru papanași. Însă, în această privință, nu există o regulă bine stabilită și rămâne la latitudinea fiecăreia dintre dumneavoastră să adauge ce smântână dorește. Cu toate acestea, există unele recomandări din partea celor care se pricep foarte bine în bucătărie.

Ar fi de ținut minte că este recomandată smântâna de 25% grăsime, însă dacă vă place să fie ceva mai consistentă, puteți alege altă variantă.

Alte păreri susțin că smântâna ar trebui să fie fermentată, pentru un gust mai acrișor. Acest lucru va echilibra gustul dulce al brânzei de vaci împreună cu dulceața.

Rețeta de papanași cu smântână și dulceață

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 250 g branza grasa de vaci
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de gris
  • 1 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 pahar si 1/2 smantana
  • 6 linguri dulceata de cirese negre
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  •  un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Așa cum am spus mai sus, în principal trebuie scursă brânza de vaci de zer, iar mai apoi se amestecă, într-un bol destul de mare, cu făina, grișul, coaja de lămâie, zahărul, oul, bicarbonatul și praful de sare până se formează un amestec omogen, adică un aluat cu consistență fermă, dar totuși moale.

După aceea, întindeți o foaie groasă și, cu ajutorul unui pahar cu gura largă, formați papanașii. Le faceți apoi o gaură în mijloc, folosindu-vă de un deget, apoi prăjiți-i în baie de ulei încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.

Atunci când sunt bine rumenți pe ambele părți, îi puteți scoate și este important să îi puneți pe un prosop de hârtie pentru a se scurge bine de ulei.

În final, adăugați-le smântână și dulceață și vor fi un deliciu pentru fiecare membru al familiei.