Ai nevoie de o idee de cină ușoară, sănătoasă și rapidă? Această rețetă de pui cu legume la tigaie este exact ceea ce căuți!

Pui cu legume la tigaie

Această rețetă combină câteva ingrediente, preferate mai de toată lumea: bucăți de pui, ardei gras, bucăți de broccoli și dovlecei proaspeți. Se sotează totul în ulei de măsline cu un amestec de condimente aromate, iar cina este gata!

Tot ce ai mai putea face ar fi să adaugi orez sau tăiței. Sau poi mânca acest fel de mâncare simplu, așa cum este, pentru o cină sănătoasă și cu conținut scăzut de carbohidrați.

Ingrediente necesare

Ingredientele din această rețetă simplă de pui la tigaie sunt ușoare și se îmbină perfect.

  • Ulei de măsline: Vei avea nevoie de câteva linguri de ulei de măsline, pentru sotat.
  • Pui: Se folosesc aproximativ 500 de grame de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat cubulețe de aproximativ 2 cm
  • Sare și piper: După gust.
  • Praf de usturoi, boia de ardei și praf de ceapă: Pentru a asezona carnea și legumele, vei avea nevoie de 1/2 linguriță din fiecare
  • Cimbru uscat și rozmarin: ierburile uscate reprezintă o modalitate atât de simplă de a adăuga aromă și parfum! Din nou, folosiți 1/2 linguriță din fiecare
  • Praf de chili: în funcție de gust, poți adăuga 1/4 până la 1/2 linguriță de pudră de chili pentru profunzimea aromei și pentru un gust ușor picant
  • Ceapă: Ideal ar fi să o feliați subțire, solzișori, dar o puteți și toca sau tăia cubulețe
  • Broccoli: Atât de hrănitor și atât de delicios! Spălați și tăiați buchețelele de broccoli cât mai mici pentru a se pătrunde bine
  • Dovlecel: Nu trebuie să curățați dovlecelul; doar spălați-l și tăiați-l felii subțiri. Sau dacă îi scoateți sâmburii, tăiați-l în două și va rămâne în formă de semilună.
  • Ardei gras: Puteți folosi orice culoare doriți. Pentru un aspect dorit, puneți unul galben și unul roșu, tăiați în bucăți de 2 cm.
  • Pătrunjel proaspăt tocat: Pentru final, presărat deasupra.

Trucuri pentru cel mai bun pui cu legume la tigaie

  • Variați legumele: în mod normal, se folosesc legumele din rețetă, dar cu siguranță puteți folosi orice aveți sau preferați: conopidă, dovlecei, varză, sparanghel, praz... orice vreți!
  • Înlocuiți proteinele: de asemenea, nu ezitați să folosiți bucăți de friptură, cubulețe de mușchi de porc, bucățele de șuncă sau chiar tofu copt în loc de pui.

Rețeta de pui cu legume la tigaie

Preparare 15 minute
Gătire 20 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 500 grame de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 200-300 de grame de buchete de broccoli
  • 1 ceapă galbenă, feliată subțire
  • 1 dovlecel, feliat subțire și tăiat 
  • 1 ardei gras galben, tăiat în bucăți de 2 cm
  • 1 ardei gras roșu, tăiat în bucățele de 2 cm
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • 1/2 linguriță de rozmarin uscat
  • 1/2 linguriță de boia
  • 1/4 până la 1/2 linguriță de pudră de chili
  • 60 ml de vin alb sec sau apă
  • 2 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat

Mod de preparare

Tăiați puiul în bucăți de 2 cm și asezonați cu sare și piper. Într-un castron mic, amestecați pudra de usturoi, pudra de ceapă, cimbrul, rozmarinul, boiaua de ardei și pudra de chili. Luați jumătate din acest amestec de condimente și presărați-l peste pui. Adăugați o jumătate de lingură de ulei de măsline la pui și amestecați-l pentru a se acoperi uniform.

Încingeți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați bucățile de pui în uleiul fierbinte și gătiți timp de 6 până la 8 minute sau până când se rumenesc pe toate părțile. Scoateți puiul din tigaie și lăsați-l deoparte. Asigurați-vă că îl țineți acoperit.

Puneți tigaia pe foc și turnați uleiul de măsline rămas. Adăugați ceapa în tigaie și căliți timp de 2 minute. Apoi adăugați broccoli, dovleceii și ardeii. Dacă amestecul pare puțin uscat, adăugați mai mult ulei în tigaie. Puneți condimentele rămase peste legume, plus sare și piper și continuați să gătiți timp de 4 până la 6 minute sau până când legumele sunt fragede și crocante. Amestecați din când în când în timp ce gătiți.

Puneți și vinul sau apa în tigaie. Adăugați puiul și amestecați pentru a se combina și mai gătiți timp de un minut.

Se ia tigaia de pe foc si se ornează cu pătrunjel, daca vă place.

Calorii și valori nutriționale

O porție de pui cu legume la tigaie are 260 calorii.

  • Calorii

    260kcal

  • Proteine

    28g

  • Carbohidrați

    13g

  • Zaharuri

    5g

  • Fibre

    4g

  • Grăsimi

    11g

  • Grăsimi saturate

    2g

  • Colesterol

    74mg

  • Sodiu

    168mg

  • Potasiu

    960mg

  • Calciu

    63mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Pentru a păstra restul din tigaia de pui și legume, puneți-l în recipiente ermetice puțin adânci, cu sosul rămas în tigaie. Se pune la frigider și va rezista maximum 3-4 zile.

Pentru a reîncălzi, puneți restul într-o tigaie sau într-o cratiță acoperită, la foc mic și lăsați-o acolo până se încălzește. Nu gătiți prea mult.