Această rețetă de ciorbă de salată verde cu smântână este mult mai delicioasă decât ar putea sugera numele. Salata verde este combinată cu ceapă dulce (șalotă), smântână dublă (grasă) și mult mărar pentru o ciorbă delicioasă de vară și nu numai.

Ciorbă de salată verde cu smântână

Smântâna dublă este un tip de smântână groasă care are un conținut ridicat de grăsimi, de peste 40%, ceea ce conferă ciorbei o textură și o aromă bogată și cremoasă.

Ciorbă de salată verde cu smântână este o ciorbă ușoară și elegant aromată, deosebit de bună pentru verile călduroase. Este o modalitate minunată de a folosi salata din frigider. Puteți folosi un amestec de diferite salate în această ciorbă.

Alternative: și măcrișul merge bine în această supă - înlocuiți 100 de grame de salată verde cu frunze de măcriș (fără nervurile frunzelor). Acesta adaugă un plus de astringență supei.

Ciorba de salată cu smântână este adesea apreciată pentru aroma sa cremoasă și bogată și pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate.

Salata verde este săracă în calorii și are un conținut ridicat de apă, ceea ce o face o alegere bună pentru cei care încearcă să slăbească. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A și C, potasiu și acid folic. Aceste substanțe nutritive pot contribui la susținerea unui sistem imunitar sănătos, la îmbunătățirea sănătății pielii și la reducerea riscului de apariție a anumitor boli.

Rețeta de ciorbă de salată verde cu smântână

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 350 de grame de salată verde (și salata iceberg este una bună de inclus în această supă)
  • 35 de grame de smântână grasă (peste 40% grăsime)
  • 2 șalote sau 5 cepe verzi, tocate mărunt
  • 30 de grame de unt
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1 lingură de făină
  • 750 ml de apă (sau bulion de pui, sau de legume)
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tăiați salata verde în felii subțiri, cam de grosimea tagliatellelor. Se spală bine și se scurge.

Se topește untul într-o cratiță și se adaugă șalota (sau ceapa verde) și se sotează ușor, timp de 5 minute.

Tăiați foarte mărunt mărarul, apoi adăugați-l peste ceapă, dar nu pe tot, mai pastrați o parte din el. Se asezonează cu sare și piper și se lasă la foc mic încă 5 minute cu capacul pus.

Adăugați salata verde și amestecați bine. Gătiți câteva minute pentru ca aceasta să înceapă să se înmoaie și să elibereze o parte din apă. Adăugați făina și gătiți încă 2-3 minute.

Se adaugă apa (sau bulionul de pui sau de legume), amestecând bine. Se fierbe ușor timp de 10 minute.

Se adaugă restul de mărar împreună cu smântâna și sucul de lămâie și se amestecă bine.

Ciorba de salată verde cu smântână se servește caldă, de obicei ardei iute și cu paine prajita sau lipie.