Poti adauga condimente si ierburi aromate pentru a prepara acest fel de mancare pe gustul tau.

Conopida coapta cu usturoi
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de usturoi tocat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 conopida mare, separata in florete
  • 1/3 cana branza parmezan, rasa
  • sare si piper negru
  • 1 lingurita de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se unge un vas termorezistent cu putin unt.

2. Se pun uleiul de masline si usturoiul intr-o punga care se poate sigila. Se adauga conopida si se agita pentru a se amesteca. Se toarna in vasul pregatit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

3. Se coace timp de 25 de minute, amestecand la jumatatea timpului de preparare. Se imprastie cu parmezan ras si patrunjel si se mai lasa in cuptor 3 pana la 5 minute.