Reteta perfecta prin care prepari un curcan fraged si condimentat.

Curcan condimentat, la cuptor
Timp total 4 ore

Ingrediente

  • 1 curcan intreg
  • 2 cani sare kosher
  • 1/2 ceasca de unt, topit
  • 2 cepe mari, curatate si tocate
  • 4 morcovi, curatati si tocati
  • 4 teline, tocate
  • cimbru proaspat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 cana de vin alb sec

Mod de preparare

1. Se freaca curcanul in interior si in exterior cu sare kosher. Se pune pasarea intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se pune in frigider si se lasa curcanul sa se inmoaie in amestecul de sare si apa timp de 12 ore sau peste noapte.

2. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se clateste bine curcanul si se arunca amestecul de saramura.

3. Se perie curcanul cu jumatate din untul topit. Se pune cu fata in jos pe un suport, intr-o tigaie. Se umple curcanul cu 1 ceapa, jumatate din cantitatea de morcov, jumatate din telina, un fir de cimbru si frunza de dafin. Se imprastie restul de legume si cimbru in jurulcurcanului si se acopera cu vinul alb.

4. Se coace in cuptor timp de 3 ore si jumatate - 4 ore. Se intoarce curcanul cu o ora inainte ca timpul de gatire sa se termine. Se lasa sa stea timp de 30 de minute inainte de a se taia.