Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de la Radu Popovici.
  • 4 1/4 cani cu bulion de legume (poate fi preparat din cubulete de concentrat)
  • 400 g scoici decongelate
  • sare (optionala in cazul in care bulionul se prepara din cubulete de concentrat)
  • piper negru
  • macinat
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 ardei gras rosu
  • de dimensiune medie
  • curatat si taiat bucatele
  • 250 g calamar
  • taiata bucatele
  • 400 g creveti medii
  • prefierti (de culoare roz)
  • decorticati
  • 3 rosii medii
  • decojite
  • curatate de seminte si tocate
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de firisoare de sofran
  • 1/4 cana cu boabe de mazare decongelate
  • 2 cani cu orez cu bob scurt
  • sau mediu