Dacă v-ați plictisit de pieptul de pui la grătar sau prăjit, vă propunem o rețetă delicioasă, de pui cu smântână și ciuperci. Pieptul de pui devine și mai gustos în combinație cu smântâna cremoasă și ciupercile aromate, dar trebuie să încercați singuri această rețetă ca să vă convingeți!

Pieptul de pui cu smântână și ciuperci se poate face în mai multe feluri, dar astăzi am ales să vă prezentăm rețeta cea mai simplă și mai sigură. Se potrivește foarte bine cu mămăliguță, dar poate fi servit și cu piure sau simplu.

Pui cu smântână și ciuperci - cea mai simplă rețetă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 350 g ciuperci Champignon
  • 1 ceapă
  • 250 g smântână
  • 2 linguri găină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 cățel de usturoi
  • 3-4 linguri ulei sau unt

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui în file-uri nu foarte subțiri și condimentați-l cu sare și piper. Puneți pe foc o tigaie cu puțin ulei. Prăjiți bucățile de pui pe ambele părți, până când devin aurii și sunt gătite complet.

Puneți deoparte carnea de pui și, în aceeași tigaie, puneți ceapa tocată, usturoiul, ciupercile feliate și căliți câteva minute, până când se înmoaie legumele. Dizolvați făina într-o jumătate de pahar de apă și puneți în tigaie. Când începe să se îngroașe, puneți smântâna și amestecați.

Lăsați să mai fiarbă câteva minute, mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie. Puneți din nou carnea de pui în vas și opriți focul.

Puiul cu smântână și ciuperci este gata, se potrivește foarte bine cu piure sau mămăliguță.

Poftă bună!