Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 1 telina mare (aproximativ 750g)
- 3 linguri miere
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 linguri gris
- 2 pulpe de pui
- tarhon proaspat
- 1 lingurita otet
- 1 lamaie - coaja si sucul
- un varf de cutit de zahar pudra
- salata verde, pentru servire
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se curata si se feliaza telina in chips-uri de 7cm lungime si 3cm grosime. Se pun intr-un bol cu miere si 2 linguri de ulei de masline, apoi se presara cu gris si se asezoneaza. Se pun pe o folie de staniol.2. Se incalzeste o tigaie. Se ung pulpele cu ulei de masline, se asezoneaza, apoi se prajesc, timp de 3 minute sau pana cand devin aurii. Se pun pe foaia de staniol si se baga la cuptor, intr-o tava, timp de 40 de minute, pana cand puiul este gatit si chips-uri sunt aurii.
3. Intre timp, se taie marunt tarhonul, apoi se agita intr-un borcan cu capac cu otet de mere, coaja de lamaie si sucul, zaharul pudra si uleiul de masline ramas. Se pune sosul peste pui si chips-uri, apoi se servesc cu o salata verde.