Salata cu șuncă și maioneză făcută în casă este o soluție rapidă pentru prânz. Este excelentă pentru sandvișuri sau cu crackers.

Salată cu șuncă și maioneză

Această rețetă este un amestec de șuncă tăiată foarte fin și maioneză cu ingredientele noastre preferate! După câteva secunde în robotul de bucătărie și o mână de amestecuri gustoase, o puteți servi cu biscuiți sau ca sandviș.

Doar 3 ingrediente principale la care adăugăm tot ce ne place (cum ar fi murături, condimente dulci, muștar sau ceapă). Poate fi preparată în avans și păstrată în frigider câteva zile pentru gustări și prânzuri rapide. Putem folosi maioneză făcută în casă sau maioneză din comerț.

Este excelentă pentru sandvișuri sau cu crackers.

Salata de șuncă făcută în casă este o soluție rapidă pentru prânz, indiferent dacă aveți sau nu un robot de bucătărie. Iată tot ce trebuie să faceți:

  • Se taie foarte ușor șunca în cubulețe sau se amestecă într-un robot de bucătărie.
  • Transferați șunca într-un bol și adăugați restul ingredientelor (conform rețetei de mai jos).
  • Serviți amestecul de șuncă în rulouri sau pe pâine sau chiar puneți-l la dispoziția invitaților pentru a fi servit pe crackers. Pentru a păstra un conținut scăzut de carbohidrați, înfășurați-l în rulouri de salată sau serviți-l peste salată.

Rețeta de salată cu șuncă și maioneză

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 200 de grame de șuncă tăiată în cubulețe
  • 50 de grame de maioneză
  • 50 de grame de țelină tăiată în cubulețe
  • piper negru după gust

Ingrediente opționale

  • 3 linguri de condimente dulci
  • 2 lingurițe de muștar dijon
  • 30 grame de murături tocate
  • 1 ceapă verde tăiată mărunt
  • 2 linguri de zeamă de la murături

Mod de preparare

Puneți șunca tăiată în cubulețe într-un robot de bucătărie și apăsați de câteva ori pentru a o mărunți. Trebuie să fie destul de fină, dar nu pastă.

Puneți șunca într-un castron, adăugați restul ingredientelor și amestecați până când totul devine cremos și omogen.

Serviți cu pâine prăjită, crackers sau folosiți-o la sandvișuri.

Sfaturi utile

  • Dacă nu aveți un robot de bucătărie, șunca poate fi tăiată foarte fin cu un cuțit.
  • Noi nu adaugăm sare în plus la această rețetă, deoarece șunca este suficient de sărată. Gustați și asezonați după bunul plac.
  • Această salată de șuncă poate fi servită pe pâine, rulouri, biscuiți sau crackers.

Cât timp se păstrează

Această salată de șuncă și maioneză poate fi păstrată în frigider până la 5 zile. Transferați-o într-un recipient ermetic și puneți-o la frigider până când sunteți gata să o mâncați. Asigurați-vă că o amestecați înainte de a o servi. Este și mai bună atunci când este rece!

Este, totuși, sănătoasă salata cu șuncă și maioneză?

Majoritatea oamenilor ar spune că salata de șuncă nu este sănătoasă. La urma urmei, este făcută cu maioneză, care este bogată în grăsimi și calorii. În plus, șunca în sine nu este tocmai o proteină slabă.

Cu toate acestea, există unele beneficii pentru sănătate ale salatei cu șuncă și maioneză. În primul rând, acestea sunt o sursă bună de proteine, ceea ce înseamnă că o să vă simțiți plin și satisfăcut după ce mâncați un sandviș, ceea ce vă poate ajuta să evitați mâncatul în exces în cursul zilei. În plus, salata de șuncă poate fi o sursă bună de vitamine și minerale, precum și de fibre.

Șunca nu este cea mai sănătoasă opțiune de carne, deoarece se încadrează în categoria "carne procesată". Cercetările au descoperit că prin consumul de șuncă poate crește riscul de cancer de colon și de plămâni. De asemenea, șunca este bogată în sodiu. Un sandviș cu șuncă de dimensiuni medii conține 1000 de miligrame de sodiu.

Calorii și valori nutriționale

O porție de salată cu șuncă și maioneză are 275 calorii.

  • Calorii

    275kcal

  • Proteine

    13g

  • Carbohidrați

    2g

  • Zaharuri

    1g

  • Grăsimi

    23g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Colesterol

    47mg

  • Sodiu

    1388mg

  • Potasiu

    270mg

  • Calciu

    22mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.