Sparanghel cu brânză de capră și toast cu verdeață

Ingrediente

  • 250g sparanghel
  • ulei
  • 2 felii de paine
  • 1 catel de usturoi
  • 75g branza de capra
  • fistic nesarat
  • 1/2 lamaie - coaja

Pentru amestecul de ierburi:

  • cimbru
  • menta
  • oregano
  • coriandru
  • 1/2 lamaie - sucul
  • 100ml ulei de masline

Mod de preparare

1. Pentru amestecul de plante se foloseste sucul de lamaie si putin ulei de masline (doar suficient pentru a face o pasta). Se pun in blender pana se amesteca. Se adauga condimentele si se amesteca din nou.

2. Se incinge, pe foc, o tigaie grill. Se unge sparanghelul cu ulei de floarea-soarelui, apoi lasa pe foc 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se inmoaie. Se pune pe o farfurie si se acopera cu folie.

3. Feliile de paine se ung cu putin ulei de masline, apoi se pun in tigaie pana se rumenesc pe ambele parti. Se freaca fiecare felie cu partea taiata de usturoi, apoi se pune branza, sparanghelul si se asezoneaza. Se adauga amestecul de ierburi deasupra si se decoreaza cu fistic maruntit si coaja de lamaie.