Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • "Tli tli" sau "langues d'oiseaux" sau"orzo" sunt niste paste preparate din faina de gris in forma bobului de orez .Sunt foarte populare in tarile mediteraneene,tarile Orientului Mijlociu si chiar in sudul Germaniei la prepararea diferitelor supe,pilafuri ,ardei umpluti,dovlecei umpluti sau chiar fierte simplu ca garnitura langa diferite mancaruri si sosuri.In unele regiuni sunt colorate si aromate cu diferite vegetale cum ar fi spanac,sfecla rosie,morcoviexista companii care produc paste orzo curcubeu
  • pentru a oferii mancarurilor un aspect mai decorativ.
  • "Ras el hanout"( capul magazinului sau cel mai fin condiment al magazinului) este un amestec de condimente specific Marocului .Fiecare magazin are reteta sa "secreta"
  • astfel existand o mare varietate de combinatii in compozitia "ras el hanout".
  • Principalele condimente din compozitia "ras el hanout" sunt:cardamom,cuisoare,scortisoara,ardei iuti,coriandru,chimin,nucsoara,curcumaunele retete includ si condimente mai putin cunoscute in Europa
  • cum ar fi:chufa,semintele paradisului,muguri de trandafir,piperul calugarului,radacina de iris,fructe de padure,piper Cubeba,etc.
  • Este un condiment folosit la diferite mancaruri de carne si pilafuri.
  • Avem nevoie de:
  • -1 pui intreg ( eu am pus 2 piepturi)
  • -500 g paste"tli tli"
  • -1 conserva de naut
  • -2 linguri de margarina de palmier("samneh" sau "ghee")
  • - 1/4 lingurita de piper proaspat macinat
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita condiment "ras el hanout"
  • -1 lingura pasta de rosii
  • - 2 cepe de marime medie
  • -2 catei de usturoi
  • -sare dupa gust
  • -4 oua fierte tari
  • - 1 cub Maggi cu aroma de pui