Cannelloni de post

Cannelloni de post retete: cum gatesti cannelloni de post si cele mai gustoase retete de aluat de post, tavalite de post, aperitive de post, ciuperci de post, boema de post, cremes de post, tocanita de post, perisoare de post, bucate de post, covrigei de post.

Cannelloni cu legume – de post

8 tuburi cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (morcov, mazare, porumb, ardei gras), 100 g cascaval de post, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet.

Cannelloni cu ricotta și spanac

Dacă v-ați plictisit de rețetele clasice de paste, astăzi vă propunem un alt fel de paste, umplute cu brânză și spanac. Cannelloni sunt un tip de paste foarte versatile, pot fi umplute cu orice, de la carne tocată, până la brânză și spanac sau chiar ciuperci, dacă vreți o rețetă de post.  Cannelloni cu brânză și spanac se fac foarte ușor și pot fi o cină rapidă, care să sature întreaga familie. Puteți folosi ricotta sau altfel de brânză cu mai puține grăsimi, dacă vă doriți o rețetă dietetică. 

Legume cu cannelloni

1 vanata, 125ml ulei de masline, 250gr spanac proaspat, 2 catei usturoi, 1 lingurita chimen macinat, 100gr ciuperci taiate, sare, piper, 1 lingura ulei masline, 1 ceapa, 800gr rosii, 1 lingurita zahar, 2 linguri busuioc tocat marunt, 50gr mozzarella felii, 500 gr cannelloni

Paste CANNELLONI cu gorgonzola

Pentru 15 cannelloni:Umplutura:200 g gorgonzola300 g ricottaSare si piperSos Gorgonzola :100 g gorgonzola dolce IGOR20 g untAluat pentru pastele cu ou:300 g faina3 ouaSareApaUlei extravirgin de masline

Cannelloni cu carne tocata

Sos bechamel:4 linguri unt4 linguri faina1 litru lapte2 linguri parmezan sau cascaval rassare,piper,nucsoaraUmplutura de carne:500 gr rosii1 cutie cannelloni700 gr carne tocata3 cepe200 ml suc de rosii2 linguri ulei1 cana supa de legumesare,piper200 gr cascaval

Cannelloni cu carne si sos bechamel

Pentru a umple 19 cannelloni: 480 g carne (amestec de vitel si porc) , o ceapa, 2 catei de usturoi, 3 rosii, 4 linguri sos pentru spagetti (se pot inlocui cu mai multe rosii ), cateva fire de patrunjel, cateva linguri de ulei de masline, 100 g cascaval emmental ras, 3 lingurite parmezan deshidratat, busuioc, oregano, sare, piper.Pentru sosul bechamel am folosit: 50 g unt, 50 g faina, 900 ml lapte, sare.

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup

Cannelloni ripieni

8 Cannelloni,1 lingura ulei de masline,2 linguri parmezan ras,verdeata pentru ornat.Umplutura:2 linguri unt,300gr spanac taiat marunt,125gr ricotta,2 linguri parmezan ras,60gr sunca fiarta taiata marunt,sare,piper, 2 linguri frisca lichida,2 ouasosul Bechamel:2 linguri unt,1 lingura faina,200ml lapte,2 foi de dafin,sare si piper.

Cannelloni cu carne

12 tuburi canelloni300 gr carne tocata150 gr cascaval40 gr unt1 ou1 catel de usturoio ceapa2 linguri cu bulionbusuioc verde2 linguri cu ulei de masline1/2 lingurita cu rozmarin2 linguri cu vin alb sec1 cutie rosii decojitesare, piper

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Salată de vinete cu maioneză de post

Învață cum să prepari o salată de vinete cu maioneză de post, o variantă delicioasă și sănătoasă. Perfectă pentru zilele de post sau pentru un stil de viață vegetarian.

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post

Căutai o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Descoperă rețeta noastră de prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post. Perfectă pentru orice ocazie, fără compromisuri la gust!

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

6 alimente pe care să le mănânci în post

Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Salata De Legume Fierte Cu Maioneza De Post

Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida,cca 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar sare piper maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat. Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Pizza De Post Cu Ciuperci

Pt Aluat: 0.200 l ulei 0.200 l apa 0.600 Kg Faina Pt Compozitie: 1 Kg ciuperci champignon 2-3 cepe 2 rosii 50 g Ghimbir (eu am folosit fresh) 100 gr masline 150 gr porumb

Salată de post în straturi

Descoperă cum să faci o salată de post în straturi, plină de culoare și savoare. O rețetă ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și sfaturi pentru un gust perfect.

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Prajitura cu malai si ananas de post

- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr- un compot de ananas- o mana de stafide hidratate - puțină sare

Salata usoara de post

2 morcovi o telina un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 sfecle un catravete murat 100 g maioneza de post lamaie sare piper boabe de porumb pentru ornat

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post

În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți.  Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI. 

Supa crema de broccoli de post

ceapa morcov cartof broccoli sare piper

Covrigei de post cu branza de soia

1 kg.faina,350 g margarina,150 ml.apa minerala,250 g branza de soia,1 cub drojdie,1 lingura chimen

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci

Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Muffins cu cacao și afine - de post

Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post.  Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci. Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon. 

Vinete pane de post, la cuptor

Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place. 

Smântână de caju - smântână vegetală, de post

Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.

Ciocolata de casa fara foc, de post

* 3 Lg ulei de palmier sau 1 avocado* 3, 4 picaturi vanilie* miere dupa gust, initial 3, 4 Lg* 2 cani cacao pudra

Frișcă de post / vegană. Este mai sănătoasă decât varianta clasică

Frișca de post este foarte simplă și ușor de preparat. Nu se pierde nimic în ceea ce privește textura sau gustul în comparație cu varianta clasică și este potrivită pentru oricine ține o dietă vegană sau post.

Reteta de post din Ardeal: lapte de bou

4 cani de seminte de dovleac, decojiteun litru de apa/ laptesare

Tarta Rapida Cu Mere (de Post)

(Pentru 4 bucati) 200 g aluat foietaj 1 lingura gem 1 lingura apa rece 4 mere verzi 4 linguri zahar pudra 1 praf scortisoara sucul de la 1 lamaie

Salată boeuf de post sau pentru vegetarieni

Salata de boeuf de post este o rețetă clasică, perfectă pentru orice ocazie. Această rețetă este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt accesibile.

Tarta din cartofi

600g cartofi, 3-4 linguri pesmet, sare, 100 g margarina, 300 g ciuperci, patrunjel, un morcov, un ardei gras verde, 1-2 legaturi de ceapa verde, 50 g cascaval de post, masline negre.

Pizza Dany de post

Pentru aluat 200 grame apa minerala calduta, putina sare, o lingura de zahar, o bucatica de drojdie cam cat o nuca, o lingura de condiment pizza cu oregano (din comert), putin ulei de masline, faina alba cat cuprinde; Pentru garnitura 125 grame mozzarella de post, 300 grame de ciuperci, 2 cepe, un ardel gras rosu, putin ulei, sare, piper

Sarmalute Cu Soia Si Ciuperci In Foi De Vita (de Post)

200 g cuburi soia 300 g ciuperci champignon 2 cepe 1 morcov 40-50 frunze de vita de vie 1 legatura marar + patrunjel (proaspat sau uscat) 4 linguri ketchup 300 ml bulion 20 ml ulei 2 linguri faina 1 ceasca orez 4-5 foi de dafin 1-2 rosii 2 lingurite condimente pentru sarmale (optional concentrat de ciuperci) sare piper boia cimbru

Lalele de post cu vinete

1-2 lingura otet de mere 6-8 buc. vinete 250 ml ulei 2-3 buc. cartofi 10 buc. rosii frunze de ceapa sare si piper

Salata de fructe cu dulceata de nuci

- o portocala, - o banana - cateva linguri de dulceata de nuci - un iaurt 125 g de post