Ciorbe delicioase
Ciorbe delicioase retete: cum gatesti ciorbe delicioase si cele mai gustoase retete de mancaruri de post delicioase, prajituri de post delicioase, ciorbe traditionale, ciorbe acre, ciorbe usoare, ciorbe simple, ciorbe gustoase, ciorbe rapide, ciorbe bune, ciorbe ardelenesti.5 modalități delicioase de a găti peștele
Extrem de sănătos, peștele este recomandat de mulți nutriționiști pentru un stil de viață sănătos.
4 moduri delicioase de a găti conopida
Conopida este o legumă pe care ori o iubești, ori o urăști. Fie nu suporți gustul de varză și textura ciudată, fie este una dintre legumele tale preferate datorită versatilității sale. Există atât de multe moduri de a savura conopida încât, dacă încă nu îți place, înseamnă că pur și simplu nu ai gătit-o cum trebuie până acum. Iată patru moduri prin care îi poți convinge până și pe cei care nu suportă conopida, să o treacă pe lista legumelor preferate.
Luscos cu fasole
1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru
4 modalitati delicioase de a gati dovleacul
Dovleacul placintar este, probabil, cea mai versatila leguma de iarna. Este dulce si usor cand este gatit. In plus poate fi gatit timp indelungat, dar poate fi si sotat rapid. Desi este disponibil pe tot parcursul anului, dovleacul este cel mai bun in timpul sezonului de recoltare - de la sfarsitul verii pana la iarna timpurie.
Cu ce se mănâncă untul de arahide. Idei de gustări delicioase
Untul de arahide este o cremă tartinabilă, foarte gustoasă, care poate fi mâncat ca atare sau folosit într-o mulțime de rețete. Dacă îți place gustul untului de arahide iată cum îl poți include în dieta ta pentru a obține o alimentație echilibrată.
Ciorba de varza cu costite afumate
1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina
Paste Delicioase
400 g paste,200 g pancetta sau sunculita afumata,200 ml sm^ant^ana,2 oua,300 g ciuperci piper,busuioc,si parmezan.
11 feluri delicioase de a mânca avocado, la care nu te-ai gândit până acum
Există o mulțime de feluri de a mânca avocado, dincolo de clasicele sosuri și guacamole. Care este preferatul tău?
Clatite delicioase cu mere
1 kg mereo portocala100 g unt100 g zahar4 plicuri zahar vanilatscortisoara50 ml coniactopping de caramel
4 Retete Delicioase De Paste, Gata In Mai Putin De 20 De Minute
Multe retete italiene se prepara in mai putin de 20 de minute si sunt adesea foarte usor de facut si foarte putin costisitoare.
Cele mai bune condimente pentru pește. Combinații delicioase de ierburi și arome
Cele mai bune ierburi și condimente pentru pește la cuptor, la grătar sau prăjit. Fă-ți propriile amestecuri pe condimente pe care le poți personaliza după gust.
Ciorba de pui cu multe legume
1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust
Ciorbica de pastai
Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata
Ciorba de post
1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust
Ciorba de salata
150g bacon3 salate2 cepe4 catei de sturoi3 linguri zarzavat (radacinoase)500g smantana4 oua~1 cana orezmarar
Paste delicioase la cuptor
400g paste fainoase (de orice tip)400g smantana400g cascaval1 ousare dupa gustpiper dupa gust
Ciroba de potroace
1 tacam de pui1 ceapa mare2 morcovi1 telina1 pastarnac1 cana de orez500 ml bors1 legatura leusteansare
Bors de gogonele
600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei
Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon
scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.
Ciorba de salata ca la Brasov
4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar
Bors de afumatura
600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie
Ciorba de vacuta cu legume
300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean
Ciorba din gat de curcan
1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie
Ciorba din os de porc
6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata
Ciorba de dovlecei cu legume
3 dovlecei mediio ceapa2 morcoviun ardei gras3 rosii coapte50 g orez2 litri apa platasarezeama de la o lamaieleustean
Ciorba din Bucovina (radauteana)
2 bucati piept pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 300 g smantana, 2 oua, 5 catei usturoi, Sare, piper alb, Otet, Ardei iuti
Barcute delicioase
150 g sunca100 g cascaval10 oua fierte tari2 linguri mustar1 ardei gras rosu3 linguri maioneza lightcodite de ceapa verdesarescobitori
Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă
Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie.
Ciorbita cu afumatura
Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii
Ciorba cu perisoare si leustean
200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean
Ciorba cu spanac
Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust
Ciorbă de perișoare a la grec
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră. Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.
Ciorba taraneasca de vita
2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru
Ciorba de ciuperci Pleurotus
- 500 gr ciuperci Pleurotus - 2-3 morcovi - 1 ceapa - 150 gr smantana - 100 gr iaurt - 1 galbenus - 1 catel usturoi - sare - piper - patrunjel
Ciorba de pui cu ciuperci
2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.
Briose delicioase cu mere
1 cana de zahar 1 1/2 cani de faina 1 cana de apa minerala 100 ml ulei 1 praf de sare 5 g praf de copt 1 mar mare
Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc
Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline.
Ciorba de varza cu afumatura
½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel
Mini pizza - gustări rapide și delicioase
Dacă vă place pizza, veți adora această rețetă de mini pizza, apetisante și delicioase. Cu câteva ingrediente la dispoziție, puteți face o mulțime de combinații de arome și gusturi, care să fie pe placul întregii familii. Dacă în mod normal o pizza are aceleași ingrediente pe toată suprafața, aceste mini pizza le puteți face diferite, combinând câte 2-3 topping-uri. Sunt perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie sau atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim despre petrecerile pentru copii, unde îi veți cuceri pe cei mici cu pizza pe care o vor devora imediat. Puteți folosi aluat pentru pizza cumpărat sau îl puteți face în casă. Aveți instrucțiunile AICI.
Sandwichuri Rapide Si Delicioase
puteti folosi orice aveti prin frigider branza topita,branza de vaci,telemea,cascaval gratar carne pui, snitele mezeluri,pastrama rosii taiate rondele rondele castravete rondele castravete murat frunze de salata verde mustar ketchup
Ciorbă de spanac cu afumătură
Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta. În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!
Ciorba de ardei
500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina
Ciorba de macris cu orez
- 300 gr macris (eu am folosit congelat) - 100 gr orez - carne de pui/curcan/porc - 200 gr smantana - 2 galbenusuri - sare/vegeta
Ciorba de salata dreasa cu ou
1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare
Tartine delicioase cu legume
3 mere300 gr telina3 oua5 morcovi potriviti1 bagheta1-2 fir(e) de ceapa verde sau usturoi verdeo lamaie1 lingurita mustar200 ml uleisare dupa gust.