Retete papricas

Retete papricas

Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Pentru papricas: 500g ciuperci proaspete(cumparate sau culese din padure sau daca nu 1 conserva) 2-3 catei de usturoi sare ulei patrunjel verde 2-3 linguri faina 200g smantana lapte pentru subtiat(daca e necesar). Pentru mamaliguta: faina de porumb apa sare

Papricas de cartofi cu dovlecel

700 g cartofi 1 dovlecel 1 gogosar 1 ceapa 2 linguri pasta de ardei frunze de patrunjel verde ulei sare piper

Papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana

un pui,o legatura patrunjel,o ceapa,boia,piper,sare,1/4 kg. smantana,o lingura faina

Papricas de peste

Pentru 5 portii: - 1kg.peste amestecat( stiuca,salau,biban,crap) - 3 cepe (marime medie) - 1 lamaie - 50gr.de boia - 2 rosii - 3 linguri otet de mere - 1 lingura de vegeta(secretul gustului) - 100 ml.ulei de floarea soarelui - sare,

Papricas cu cartofi

7-8 cartofi 2 cepe 4 rosii 2 ardei kapia 1 morcov 2 lingurite boia dulce 2-3 frunze de dafin ulei 2-3 linguri pasta de rosii patrunjel verde sare piper macinat

Papricas de vita

2 cuburi knor 1 pahar de vin dulce(de calitate superioara) 500gr carne de manzat o ceapa taiata in 4 2 cepe mari taiate marunt 100gr de ulei o cana de apa un ou 100gr de gris sare,piper

Papricas de pui cu cartofi

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 pui fara piept 800 g cartofi 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri de boia de ardei dulce 50 ml de sos de rosii sare piper ulei de floarea soarelui.

Papricas cu ciuperci

500 g carne de pui sau porc, 500 g ciuperci proaspete Champignion, 150 ml smantana, un paharel vin alb sec, o ceapa, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, 2 linguri faina, patrunjel verde, cimbru, sare, piper, nucsoara

Papricas de cartofi cu carnati

800 g cartofi 200 g carnati afumat fiert 1 ceapa 1 rosie 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben(verde) 2 linguri pasta de ardei patrunjel verde sare piper usturoi(facultativ)

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Pulpele (taiate in 2) jumatate de piept taiat bucatele si copanelele de la aripile de la o gaina 1/2 kg ciuperci pleurotus 450 ml smintina usoara 2 linguri de faina sare piper boia de ardei patrunjel verde ulei

Papricas de fasole verde cu carnati

Fasole verde fiarta( de la borcan sau proaspata daca e vara) 200 g carnati 1 rosie 1 ardei gras 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ardei sare piper

Papricas de porc

4 limbi de porc + zeama &icircn care acestea au fiert doua cepe medii doi morcovi 70 g de unt 250 ml lapte integral 150 ml sm&acircnt&acircna integrala 3 linguri cu faina cernuta o lingura paprika dulce sare si piper dupa gust verdeata de patrunjel si leustean

Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante

Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

o ceapa rosie taiata marunt un piept de pui taiat in cubulete , un manunchi de ceapa verde 1/2 kg de ciuperci pleutorus sare piper curry boia de ardei iute foi de dafin 4 linguri de bulion 4 linguri de pasta de gogosari 1 kg de cartofi rosii

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

Papricas din carne de manzat

500g carne de manzat 2 cepe rosii mai mari 1 ardei gras rosu 1 lingura boia dulce 3 rosii 2 linguri pasta de tomate 4 catei usturoi 100ml smantana de gatit de la Milli 2 linguri ulei sare piper Pentru galusti: 2 oua 2 linguri ulei 1 lingurita unt 100ml apa 200 gr faina sare dupa gust

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Papricas de porc cu galuste

500 gr pulpa de porc 3 cepe 4 linguri pasta de gogosari cu rosii 3 catei de usturoi sare si piper dupa gust 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele 3-4 linguri ulei 1/4 lingurita boia de ardei iute Galuste: 2 oua 4 linguri si jumatate faina un varf de sare patrunjel verde

Papricas cu galuste de faina

500-600 gr carne porc nu prea grasa 1 ceapa mare 1 ardei gras 3-4 linguri ulei floarea soarelui 2 linguri cu v^arf de boia de ardei dulce 1/2 lingurita boia de ardei iute sau chili 1/2 lingurita delikat 3 catei usturoi 2 cani apa 1 frunza dafin pentru galuste 2-3 oua aproximativ 140 gr faina sare

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Papricas din carne de porc cu galuste

Pentru 5 portii:carne de porc - 500 guntura/ulei - 100 g (ml)ceapa - 400 gpasta de tomate - 100 gboia de ardei dulce - 3 gpatrunjel verde - 1 legaturasare si piper dupa gustPentru galuste :ulei - 50 mlfaina - 150 goua - 1 bucatapatrunjel verde - 1 legaturasare si piper dupa gust

Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente

Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.

Cuscus Cu Verdeata

Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

Papricas cu pui de tara si galuste

3-4 pulpe de pui de tara si un piept 1 ceapa mare 1 morcov 1 ardei mic galben 1/2 ardei kapia 250 gr rosii decojite in suc de rosii sare piper 1 lingurita de boia de ardei dulce 1 varf de lingurita boia de ardei iute 1 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei 3 linguri cu varf smantana de tara patrunjel verde Pentru galustele: 2 oua 3 linguri si 1/2 faina alba un praf de sare un praf piper alb

Sparanghel la tigaie, cu parmezan

Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.

Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Piure de varza de Bruxelles

In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.

Varza De Bruxelles Cu Parmezan

Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.

Maioneză vegetală de casă - cea mai simplă și rapidă rețetă

Maioneza este un ingredient nelipsit din bucătărie, dacă ne gândim numai la salata de vinete, salata de boeuf, ouă umplute sau salată de țelină. Însă, dacă țineți post sau nu vă plac ouăle, sau pur și simplu vreți o variantă vegetariană pentru maionează, această rețetă este foarte potrivită. Maioneza vegetală sau maioneza de post se face foarte ușor, acasă, iar avantajul este că știți ce puneți în ea, spre deosebire de cea din comerț. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și, poate cel mai important, un mixer vertical.

Sarmalute cu bulgur

2 cepe mari 1 ardei rosu 2 cartofi 1 rosie sau 3lg bulion 1 lgt curry un praf de chilli 200gr bulgur 1 varza proaspata sare si piper 1lg seminte de in macinate verdeata

Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute

Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.

Clătite americane de post - rețetă vegană

Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!