Urzici reteta

Urzici reteta

Supă cremă de urzici - rețeta e simplă și rapidă

Supă cremă cu urzici proaspete, deliciosă, ușor de făcut si foarte sănătoasă. După ce încercați urzicile o să le gătiți constant.

Mancare de urzici cu mamaliguta

1 kg urzici1 crenguta leustean1 catel usturoi1 ceapa1 lingura faina albamalai

Urzici cu mamaliga

Urzici, o ceapa, usturoi, leustean, ulei, malai , o lingura de faina

Mancarica de urzici

1 punga de urzici1 ceapa mare1 capatana usturoi2 linguri fainasarepiperulei

Placinta cu urzici

250 g foi de placinta500 g urzici tinere100 g margarina150 g cascaval ras sau branza de oi2 oua

Chiftelute de urzici

500 gr urzici, 4 cepe, 1 lingurita de unt, 2-3 linguri faina de grau, 2 felii de paine inmuiata in lapte, 4 oua, sare, piper, ulei pentru prajit

Mancare de orez cu urzici

500 gr urzici, 1 ceapa, 1 ceasca orez, 2-3 linguri ulei, sare

Mancare de urzici

1 tava plina cu urzici 1 ceapa uscata 2-3 catei de usturoi 2-3 bucati de hrean 2 linguri de faina 2 oua sare dupa gust. Numar de portii: 4

Rulada cu urzici

4-5 oua 300 g branza de care doriti Ceapa verde1 ceapa albaO gramada mare de urzici MararPiper albCativa catei de usturoi

Urzici cu gris

jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust

Piure de urzici cu malai

3-4 gramajoare de urzici o cana cu apa plus putina sare un morcov o ceapa 2 linguri cu ulei 2 liguri cu malai o capatana de usturoi

Piure de urzici cu usturoi

1 kg urzici congelate sau proaspete, 4 catei de usturoi, sare, 50 ml ulei sau 100 gr unt

Spaghete cu sos de urzici

5 catei de usturoi 2 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 varf sare 200 gr spaghete 500 gr urzici 1 varf piper

Ciorbă de urzici cu usturoi

Descoperă cum să faci ciorbă de urzici cu usturoi, o mâncare perfectă pentru primăvară. O rețetă tradițională românească bogată în vitamine și minerale, pentru o masă sănătoasă și sățioasă.

Urzici Cu Maioneza

1 kg. urzici, 4 linguri cu varf de maioneza, o lingura de hrean ras, 3 catei de usturoi

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita

2 kg urzici proaspete. 3 oua. 500 gr malai. 1 ceapa rosie. 2 linguri de ulei de masline extravirgin. 1 lingura de unt(pentru mamaliguta). sare, fara sare(plafar),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat.

Urzici cu maioneza si hrean

1 kg urzici, 4 linguri cu varf de maioneza de casa, 1 lingura de hrean ras, 3 catei de usturoi

Piure De Urzici

3 gramajoare de urzici o ceapa zeama de la o jumatate de lamaie usturoi pisat dupa gust 2-3 linguri ulei de masline sare piper dupa gust 2 linguri faina o lingura malai o lingura marar tocat zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Parjoale de post

Ingrediente- 5 cartofi. 4 cepe mari, urzici vii (am cules din primavara urzici si le-am fiert ,le-am clatit le-am stors si le-am pus in pungute la frigider fiecare punguta este de marimea unui pumn), 300 gr.faina de grau, 1/2 paine neagra, 1 lingurita piper macinat, 1 lingura vegeta cu legume, 1 lingurita tarhon, 1 capatana de usturoi, 1 kg.ciuperci( eu am folosit hulughite culese de mine pe timpul verii).

Dor de primavara

- stevie - urzici - pulpa de porc - rosii decojite - ceapa verde - 1 ou - ulei de masline - delikat pikant

Sos de urzici cu usturoi și mentă - un alt fel de tzatiki delicios!

Transformați urzicile într-un sos delicios, iar aromele preferate cu care să le combinați sunt usturoiul prăjit, menta proaspătă și iaurtul grecesc. 

Salau de primavara

- 1 salau de 500 g - 1 pahar mic orez - 1 ardei gras verde - 2 morcovi - 1 ceapa mare - 1 mana urzici - 500 ml supa pui - 20 ml vin alb - sare piper faina alba ulei masline

Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

5 legaturi de urzicute ( asa am cerut eu la piata pentru cca 2 portii) 2 linguri ulei 1 ceapa mare 1 lingura faina sare ( eventual chiar si delikat ) 2 catei de usturoi optional : 1 ou prajit / portie sos de hrean ( hrean ras+ sare + otet ).

Praz umplut

2 buc. Praz 1 ceapa 1 ceasca orez 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 200 g ciuperci 100 g soia (sau 100g carne tocata) verdeata (marar patrunjel) cine doreste o gramada de urzici sare piper 1 cub supa legume 200 ml bulion sau bors 1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Pytt i panna

Aceasta reteta o prepara suedezii lunea din ce ramane in frigider dupa weekend: "pytt in panna = pune in tigaie" Reteta pentru 4-6 persoane: 9-12 cartofi fierti reci 300 g de bacon/slanina/carne prajita ori fiarta/sunca/salam/carnati sau orice fel de carne aveti la indemana 2 cepe 1 lingurita sare cateva fire de patrunjel piper 2 linguri ulei

Salata de portocale, racoritoare

Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți

Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Rețeta de spaghetti care a înnebunit internetul

O rețetă de paste a devenit virală pe internet. Se bucură de extrem de multă popularitate și este foarte simplu de făcut.

Pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească

Învață să faci pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească, care sunt pufoase și delicioase. Rețeta este simplă și ușor de urmat.

Ceai de mentă: beneficii, rețetă și contraindicații

Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de mentă. Descoperă rețeta, beneficiile și contraindicațiile ceaiului de mentă.

Ceai de rozmarin: beneficii, rețetă și contraindicații

Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de rozmarin. Descoperă rețeta, beneficiile și contraindicațiile ceaiului de rozmarin.

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Mini-burgher

315 g aluat paine (reteta spune ca s-ar folosi nu stiu ce tip, refrigerat). Eu am facut reteta mea de paine, din care ies cam 850g aluat: 500 g faina, 15 g drojdie, 1 ½ lgt sare, 1 lg zahar, 290 ml lapte/apa, 2 lg uleiUmplutura: 450 g carne de vita, tocata, 1 ou, ½ ceapa tocata, 1 morcov tocat marunt, 2 lg lapte, 3 lg suc de rosii, ½ lgt sare, piper, ½ cup pesmet.

Ceai de valeriană. Rețeta corectă. beneficii și contraindicații

Învață cum să prepari ceaiul de valeriană corect și descoperă beneficiile pentru sănătate. Află despre proprietățile calmante și terapeutice ale valerianei, cu sfaturi pentru utilizare optimă

Ceai de cimbru. Rețeta corectă, beneficii și proprietăți

Descoperă proprietățile terapeutice și gustul îmbietor al ceaiului de cimbru. Află despre beneficiile sale, modul corect de preparare și posibile precauții.

Ceai de lavandă. Rețeta corectă, beneficii și proprietăți

Descoperă beneficiile relaxante ale ceaiului de lavandă și învață să-l prepari acasă. Pași simpli pentru un ceai excelent, cu sfaturi pentru a-i potența aroma și efectele calmante.

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun". Reteta este inventata de mine pornind de la reteta veche de fursecuri de la mama la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale scortisoara si cocos. Blat: 250g margarina 150g zahar un ou doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie 300g faina o lingurita praf de copt un praf de sare si 100g cocos razuit. Glazura de ciocolata: doua linguri zahar 2-3 linguri apa o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g) taiata in bucatele. Glazura aromata: doua linguri suc de portocale o jumatate lingurita scortisoara cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Prajitura "Cuburi de gheata"

De Paste am facut aceasta prajitura,a carei reteta am luat-o de pe blogul Ginettei,multumesc tare mult Ginette pentru reteta. E foarte buna,usor de pregatit si tare aratoasa. Pentru blat avem nevoie de: * 4 oua, * 1 lingura zahar, * 2 linguri cacao, * 2 linguri faina, * 1 lingurita zeama de lamaie, * 1/2 plic praf de copt. Pentru crema : * 1/2 pachet unt, * 1 plic budinca de vanilie, * 300 ml. lapte, * 2 linguri de zahar. * frisca dupa preferinte Pentru sirop: * 150ml. apa, * 2 linguri zahar, * 1 fiola esenta rom.

Cu ce se poate înlocui ricotta în orice rețetă

Ai rămas fără ricotta și te întrebi cu ce să o înlocuiești? Descoperă aici alternative rapide și gustoase care pot fi folosite în orice rețetă.

Budincă de chia cu apă. Rețeta #1 pentru slăbit rapid

Uită de dietele complicate! Descoperă budinca de chia cu apă, rețeta care detronează alte metode de slăbit. Sănătoasă și ușor de preparat!

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

175 g faina alba (nu pentru patiserie!) 100 g faina de malai 2 ardei iuti rosii maruntiti 2 oua 2 lingurite zahar 4 linguri cocos ras 6 linguri ulei (de floarea soarelui) 1 lingurita garam masala 50 g unt 4 cartofi mari patrunjel verde sare. (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)

Nutella a schimbat rețeta, iar oamenii sunt scandalizați. Ce conține acum?

Cea mai populară cremă de ciocolată din lume și-a schimbat compoziția. Motivele economice au fost cele care au influențat schimbarea.

Ceai de ceapă: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale

Descoperă beneficiile ceaiului de ceapă și cum să îl prepari acasă. Savurează gustul unic și aroma surprinzătoare, în timp ce te bucuri de beneficiile sale pentru sănătate.

Ceai de salvie: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale

Descoperă beneficiile și versatilitatea ceaiului de salvie, o băutură cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Află cum să-l prepari, precauțiile necesare și cum să folosești salvia în rețete și produse de îngrijire personală.

Ceai de ghimbir: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale

Descoperă secretele ceaiului de ghimbir și află cum te poate ajuta această băutură picantă să îți îmbunătățești sănătatea, să stimulezi digestia și să te energizezi.