Fragede si usoare, aceste chiftele merg perfect langa o portie de orez cu sofran.
Timp total 2 ore și 20 minute
Ingrediente
- 450g carne de curcan, tocata
- 1 cana de orez gatit
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1/4 cana patrunjel tocat
- 1 ou
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1/2 lingurita piper
- 1/4 lingurita de oregano uscat
- 1/8 lingurita cayenne
- 1 lingura de ulei de masline
- Pentru sos:
- 2 1/2 cani suc de rosii
- 1 cana supa de pui
- 1/3 ccana smantana
- 1 lingura de otet
- 1 lingurita boia de ardei
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Se incalzese cuptorul la 230C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge usor cu ulei.2. Se amesteca orezul fiert cu carnea de curcan, usturoi, patrunjel, ou, sare, boia de ardei, chimen, piper, oregano, cayenne si ulei de masline intr-un castron folosind o furculita. Folosind mainile (umede), se formeaza bile de carne. Se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, aproximativ 15 minute.
3. Se toarna sucul de rosii si supa de pui intr-o cratita. Se adauga smantana, otetul si boia de ardei. Se transfera chiftele in sos. Se seteaza caldura la o temperatura medie si se da in fiert. Se reduce caldura se fierbe la foc forte mic timp de 60-90 de minute. Daca sosul devine prea gros, se adauga apa. Se ia de pe foc. Se adauga patrunjelul, sarea si piperul.