Aromele Romei intr-o reteta autentica de "gelato", foarte usor de preparat.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 2 lamai
- 1/3 cana apa
- 1/3 cana suc de lamaie
- 3/4 cana de zahar granulat
- 2 linguri de zahar granulat
- 1 cana lapte
- 1/3 cana smantana
Mod de preparare
1. Se curata lamaile si se pun cojile deoparte. Se pune apa, sucul de lamaie, zaharul si cojile de lamaie intr-un vas. Se fierbe amestecul timp de 3 minute, amestecind din cand in cand, asigurandu-va ca zaharul se dizolva complet. Se lasa sa se raceasca si se scot cojile de lamaie.2. Se amesteca laptele, smantana si siropul de lamaie intr-un bol.
3. Se pune compozitia intr-o masina de inghetata si se lasa sa inghete conform cu instructiunile producatorului, sau se baga la congelator, avind grija sa amestecati din jumatate in jumatate de ora.