Aromele Romei intr-o reteta autentica de "gelato", foarte usor de preparat.

Inghetata De Lamaie - Aromele Romei Intr-o Reteta Autentica De "Gelato"
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 1/3 cana apa
  • 1/3 cana suc de lamaie
  • 3/4 cana de zahar granulat
  • 2 linguri de zahar granulat
  • 1 cana lapte
  • 1/3 cana smantana

Mod de preparare

1. Se curata lamaile si se pun cojile deoparte. Se pune apa, sucul de lamaie, zaharul si cojile de lamaie intr-un vas. Se fierbe amestecul timp de 3 minute, amestecind din cand in cand, asigurandu-va ca zaharul se dizolva complet. Se lasa sa se raceasca si se scot cojile de lamaie.

2. Se amesteca laptele, smantana si siropul de lamaie intr-un bol.

3. Se pune compozitia intr-o masina de inghetata si se lasa sa inghete conform cu instructiunile producatorului, sau se baga la congelator, avind grija sa amestecati din jumatate in jumatate de ora.