Shuba sau salata rusească în straturi este o salată foarte aspectuoasă și de efect, mai ales când aveți de pregătit o masă pentru musafiri. Arată foarte bine în secțiune și, chiar dacă este montată în straturi, acestea se vor combina perfect atunci când este servită.

Vedeta din această salată este sfecla amestecată cu maioneză, care formează ultimul strat și care îi dă o culoare deosebită. Foarte populară în bucătăria din est, shuba sau salata cu hering afumat este din ce în ce mai apreciată și în alte părți. 
 

Shuba - salată rusească cu hering afumat
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 700 g hering afumat
  • 2 sfecle mici
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 250 g maioneză
  • 2 lingurițe muștar
  • 2 cepe

Mod de preparare

Puneți la fiert, în vase separate, sfecla, cartofii, morcovii și ouăle. Când legumele au fiert și s-au răcit complet, tăiați-le cubulețe sau dați-le prin răzătoarea mare.

Tocați ceapa mărunt și tăiați ouăle cubulețe. Mixați două linguri de sfeclă cu două linguri de maioneză pentru a obține acea maioneză colorată. Restul de maioneză amestecați-o cu muștarul și asezonați cu sare și piper după gust.

Mai departe, tot ce mai aveți de făcut este să montați salata, pe straturi. Alegeți o tavă transparentă, de yena, dacă aveți.

Puneți un strat de cartofi, apoi maioneză, un strat de hering afumat, maioneză, ceapă, maioneză, morcovi, maioneză, ouă, maioneză și sfeclă. La final, decorați cu maioneza colorată.

Lăsați salata la frigider două ore înainte de a o servi. Poftă bună!