Aluat de post

Aluat de post retete: cum gatesti aluat de post si cele mai gustoase retete de prajitura cu aluat razuit de post, pizza cu aluat de clatite, aluat filo, quiche fara aluat, aluat filo chisinau, placinta din aluat filo, pasca fara aluat cuptor, aluat foietaj cu mac, aluat filo casa noastra, rulouri de post.

Prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post

Căutai o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Descoperă rețeta noastră de prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post. Perfectă pentru orice ocazie, fără compromisuri la gust!

Rondele de mar in aluat

aluat de clatite mai gros (pentru post faceti aluatul din apa minerala un praf de sare faina) mere scortisoara zahar pudra 2-3 pliculete zahar vanilat

Coltunasi de post cu gem

Aluat:100 ml apa, 120 g faina, esenta de vanilie,un praf de sare, 1 lingurita zahar.gem acrisor – pentru umplutura.Glazura:50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, scortisoara.

Tartă franțuzească cu mere caramelizate, de post

Tarta franțuzească cu mere caramelizate, de post, se numără printre cele mai cunoscute deserturi din Franța, ceea ce nu este deloc întâmplător.

O Alta Prajitura Cu Mere - De Post

Aluatul: a) 5 lg de ulei + 10 lg de apa + faina cat cuprinde iese un aluat elastic b ) 200 g margarina + 7 lg de faina Umplutura: mere razuite + zahar + scortisoara

Pizza Verde, O Varianta Sanatoasa Plina De Legume

Pizza nu este cel mai sanatos fel de mancare, dar daca totusi nu te poti abtine, incearca aceasta varianta plina de legume.

Ștrudele cu mere și nucă

Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Strudel Croco-zemos Cu Visine Si Alune De Post

800g aluat foietaj congelat, un borcan compot de visine fara samburi 720ml sau visine proaspete, 50g zahar, 10g amidon, 100g alune de padure sau fulgi de migdale, zahar pudra.

Prajitura cu fructe confiate de post

500 g zahar, 500 ml cu apa, 2 pliculete praf de copt, 1 pliculet praf de scortisoara,2 cuisoare,faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g)portocala confiatacoaja de portocalaalte fructe confiatestafide

Tartă rapidă cu mere (de post)

Rețetă ușoară și delicioasă de tartă cu mere, perfectă pentru post. Se prepară în doar 15 de minute, cu ingrediente simple și gustoase. Ideală pentru o gustare rapidă sau un desert delicios.

Crantanele de post

800 g aluat foietaj 200 g pateu vegetal 250 g branza tofu afumata 100 g masline ketchup seminte susan oregano

Raci Prajiti In Aluat De Clatite De Post

15 buc.raci vii 3 l apa un pahar vin alb o capatana usturoi 10-15 boabe de piper 4-5 foi de dafin piper macinat,cimbru dupa gust o lingura cu sare o lamaie si jumatate o ceapa Pentru aluatul de clatite aveti nevoie de un pahar vin alb,un praf de sare si faina

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Salată de vinete cu maioneză de post

Învață cum să prepari o salată de vinete cu maioneză de post, o variantă delicioasă și sănătoasă. Perfectă pentru zilele de post sau pentru un stil de viață vegetarian.

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Flori De Salcam In Aluat De Clatite De Post Si Fara Gluten

Cantitatile se pot mari in functie de numarul de portii. 1 cana (250g) faina fara gluten (eu am folosit de orez ) sau faina de grau daca nu aveti intoleranta la gluten un varf de lingurita bicarbonat de sodiu 4 linguri sirop de agave miere sau zahar apa sau lapte vegetal un praf de sare roz de Himalaya ulei pentru prajit ( am folosit ulei de rapita)

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Tartă de cocos cu fructe (de post)

Deserturile vegane sau de post pot fi o adevărată provocare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ele. Oricât ar părea de greu, laptele, ouăle, untul sau frișca naturală pot fi înlocuite foarte ușor cu ingrediente de origine vegetală, pentru a ne putea bucura în continuare de deserturile favorite și în perioada postului.  Astăzi vă propunem o tartă pe bază de cocos, vegetariană, de post, delicioasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de câteva ingrediente plus fructe proaspete pentru decor. 

6 alimente pe care să le mănânci în post

Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Prăjitură cu nucă și miere, de post

Descoperă cum să prepari o prăjitură de post cu nucă și miere care va impresiona pe oricine. Rețeta e simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie.

Salata De Legume Fierte Cu Maioneza De Post

Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida,cca 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar sare piper maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat. Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Salată de post în straturi

Descoperă cum să faci o salată de post în straturi, plină de culoare și savoare. O rețetă ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și sfaturi pentru un gust perfect.

Placinte cu cartofi, de post

Aluat: * 500 g faina* 300 ml apa calduta* 10 g drojdie uscata/25 g proaspata* 2 lingurite sare* 1 lingurita zaharUmplutura:* 700 g cartofi* 2 linguri ulei* sare,piper

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Plăcintă grecească cu spanac (Spanakopita) de post

Învață să faci Spanakopita de post, o plăcintă grecească tradițională cu spanac, perfectă pentru zilele de post. Ingrediente simple, preparare rapidă și gust autentic grecesc!

Prajitura cu malai si ananas de post

- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr- un compot de ananas- o mana de stafide hidratate - puțină sare

Salata usoara de post

2 morcovi o telina un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 sfecle un catravete murat 100 g maioneza de post lamaie sare piper boabe de porumb pentru ornat

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post

În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți.  Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI. 

Supa crema de broccoli de post

ceapa morcov cartof broccoli sare piper

Prajitura Iuliana cu crema, de post

Pentru foile de prajitura: 10 linguri de zahar10 linguri de ulei10 linguri de bors1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors sau apa1 lingura amoniacfaina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile - 3 foi)Pentru crema:4 cani de apa, 8 linguri cu varf de faina12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult, dupa gust)coaja rasa de la o lamaie

Cremes de post

2 foi de aluat foetaj 25x40 cm2 budinci de vanilie dr.Oetker100g margarina pt prajituri1/4 lingurita vanilie macinata850 ml lapte de soia5 linguri zahar1 zahar vanilatvisine (optional)

Covrigei de post cu branza de soia

1 kg.faina,350 g margarina,150 ml.apa minerala,250 g branza de soia,1 cub drojdie,1 lingura chimen

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci

Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Muffins cu cacao și afine - de post

Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post.  Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci. Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon. 

Vinete pane de post, la cuptor

Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place. 

Smântână de caju - smântână vegetală, de post

Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.

Prajitura cu mere fara aluat - De post

1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt) mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina

Frișcă de post / vegană. Este mai sănătoasă decât varianta clasică

Frișca de post este foarte simplă și ușor de preparat. Nu se pierde nimic în ceea ce privește textura sau gustul în comparație cu varianta clasică și este potrivită pentru oricine ține o dietă vegană sau post.

Reteta de post din Ardeal: lapte de bou

4 cani de seminte de dovleac, decojiteun litru de apa/ laptesare

Cannelloni cu legume – o rețetă delicioasă de post

Cauți o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru post? Cannelloni cu legume sunt soluția perfectă! Descoperă cum să prepari această variantă vegetariană gustoasă și bogată în nutrienți.