Ciorbe simple

Ciorbe simple retete: cum gatesti ciorbe simple si cele mai gustoase retete de prajituri simple, fursecuri simple, cele mai simple prajituri, briose simple de facut, briose simple cu iaurt, piept de pui retete simple, ciorbe delicioase, ciorbe acre, ciorbe traditionale, ciorbe usoare.

Supă concentrată de pui. 3 rețete simple pe care trebuie să le încerci

Ce este supa concentrată de pui, cum se prepară și care este cel mai bun și rapid mod de a prepara. Află cât de ușor este să faci supă concentrată de pui în casă.

Reguli simple pentru a imbatrani frumos

Pe masura ce imbatranim, ar trebui sa ne schimbam dieta pentru a ne asigura ca obtinem cantitati de calorii, vitamine si minerale adecvate varstei. O persoana mai in varsta nu are aceleasi nevoi nutritionale ca un adolescent, de exemplu.

Dieta 5:5:5, Principii Simple Pentru Un Corp Mai Suplu

Toate femeile vor un corp mai suplu, mai ales vara, asa ca daca te gandesti la o dieta, acum este timpul sa o incepi. Iata una care te va ajuta si sa iti schimbi stilul de viata si este destul de usor de urmat.

Reguli simple pentru o dieta alimentara echilibrata

Chiar daca ai reusit sa scapi de kilogramele in plus, trebuie sa stii ca lupta inca nu s-a terminat. Este foarte important ca, dupa terminarea unei diete, sa ai un regim de viata sanatos pentru ca rezultatele sa ramana permanente.

4 Schimbari Simple In Dieta Zilnica Pentru A Pierde Kilogramele In Plus

Daca vrei sa scapi de cateva kilograme, dar tu nu te incanta ideea unei diete complicate, cu reguli greu de retinut, ai ajuns la locul potrivit. Aceste patru modificari simple te vor ajuta sa pierzi in greutate rapid si sa incapi in blugii preferati in cel mai scurt timp.

Porumb copt la cuptor. 3 metode simple și rapide

Porumb copt la cuptor cu foi, fără foi sau în folie de aluminiu.  Este atât de aromat, încât vă veți trezi că îl mâncați chiar și fără sare sau alte condimente.

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Ciorbă de dovlecei - rețeta de bază + variante simple

Ciorba de dovlecei este perfectă pentru a te revigora în orice moment al zilei. Descoperă gustul rafinat al acestei ciorbe bogate în nutrienți.

O bautura preparata din ingrediente simple iti detoxifica organismul si te ajuta sa slabesti

Pierderea kilogramelor in plus este un deziderat pentru multe femei, iar procesul in sine poate fi usor si placut, daca stii ce alimente sa folosesti.

Cum sterilizăm borcanele. Patru metode simple și eficiente

Cum se sterilizează borcanele pentru gem, dulceață sau murături. Patru metode simple și eficiente prin care putem să sterilizăm borcanele pentru a elimina bacteriile.

6 modalitati simple de a reduce retentia de apa

Retentia de apa apare atunci cand excesul de lichide se acumuleaza in interiorul corpului si are loc in sistemul circulator sau in tesuturi si cavitati.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională

Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.

Piscoturi simple si rapide

oua - 6 bucatizahar - 300 gfaina - 300 gzahar pentru pudrat - 100 g

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Chifle simple

500 g faina200 g lapte1 lingura zahar1 lingura sare1 ou50 g ulei1 plic drojdie uscata

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Cum să faci friptura suculentă perfectă. Trucuri simple pentru a păstra carnea moale și delicioasă în cuptor

Friptura de pui, de vită sau de porc poate fi o parte delicioasă a mesei, mai puțin atunci când friptura este uscată și tare.

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

6 trucuri simple de a scăpa de grăsimea de pe abdomen, bazate pe știință

Doriți să scăpați de grăsimea abdominală? Descoperiți șase trucuri științific dovedite care vă pot ajuta să obțineți abdomenul plat dorit.

Fondue de caramel sărat

Atunci când vine vorba de deserturi, există unele propuneri care sună atât de complex, dar se fac incredibil de ușor. Este și cazul acestui fondue sau cremă de caramel sărat, care este gata în 15 mniute și pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Crema de caramel se potrivește în orice combinație de desert. Ca topping pentru fructe, cremă pentru prăjituri sau tort, topping pentru înghețată sau pur și simplu, de savurat cu biscuiți atunci când aveți poftă de ceva dulce. 

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Castraveti iuti

5 kg castraveti, 5 ardei iuti, marar, cimbru, hrean, 5 linguri sare mare, foi de dafin

Tarhon in otet

3 legaturi tarhon, 300 ml otet de vin, 2 lg sare mare

Bezele simple ca la cofetărie

Bezelele sunt un desert pe cât de simplu ca și ingrediente, pe atât de pretențios ca mod de preparare. Nici nu e de mirare, având în vedere că este un desert tipic franțuzesc. Bezelele au fost preluate mai apoi în toate bucătăriile internaționale, unde sunt cunoscute sub diverse denumiri, cum ar fi meringues.  Există mai multe feluri de a face bezele, la rece sau la cald. Varianta cea mai simplă și sigură este la rece, adică fără să încălziți albușurile la bain marie. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi. Și nu uitați: reușita depinde de cât de bine se bate spuma și de tipul cuptorului și modul de coacere. 

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Ciorba de fasole verde

1 kg fasole3 morcovi2 radacini de patrunjel1 bucata telina (200 gr)3-4 catei usturoi250 ml bulion (suc de rosii)1 lingura faina2 ouasare, condimente (busuioc, cimbru, marar, leustean ... ce va place)

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Ciorbita simpla de dovlecei

4 dovlecei potrivitiun morcovo leg.ceapa verde5-6 rosii coapte bineun ardei capiadoua linguri orezo leg. patrunjel verde50 ml ulei500 ml bors1,5 litri apacondimente Vegetapiper macinat

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Ciorba de loboda

3 legaturi de loboda5 cartofi1 legatura stevie2 bucatele de praz1 legatura ceapa verde2 morcovi1 ardei rosuborssarepiperulei1 lingura pasta de tomateleusteanpatrunjel verde