Coltunasi cu gem de post
Coltunasi cu gem de post retete: cum gatesti coltunasi cu gem de post si cele mai gustoase retete de fursecuri cu gem de prune, prajitura raioasa cu gem, fursecuri rapide cu gem, biscuiti de post cu bors, negresa de post cu glazura, prajitura de post cu ananas, prajitura cu ananas de post, prajituri de post cu morcov, negresa de post pufoasa cu glazura, prajitura cu aluat razuit de post.Coltunasi de post cu gem
Aluat:100 ml apa, 120 g faina, esenta de vanilie,un praf de sare, 1 lingurita zahar.gem acrisor – pentru umplutura.Glazura:50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, scortisoara.
Langoși cu gem de prune - de post
Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii.
Dulciuri De Post
Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem) 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui) 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta) 4 linguri pline de faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Pentru decor: nuci taiate marunt nuci intregi gem de prune
Briose cu gem de piersici de post
4 linguri zahar 4 linguri de gem de piersici 2 linguri de ulei de masline(merge si normal) 6 linguri fanta de portocale 4 linguri cu varf de faina 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita cu varf de cacao 1 lingurita esenta de rom
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Clătite de post cu dulceață de afine
Încearcă rețeta de clătite de post servite cu dulceață de afine. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos și prepară cele mai delicioase clătite de post.
Clătite de post cu dulceață de piersici
Clătite de post cu dulceață de piersici pot fi cu siguranță preferatele oricui. Dacă vrei, poți face aceste clătite fără zahăr în compoziție.
Mini-brioșe de post cu gem
Mini-brioșele de post cu gem sunt o rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru oricine vrea un desert fără ingrediente de origine animală. Se fac ușor, din câteva ingrediente pe care probabil le ai deja acasă.E o rețetă potrivită pentru perioadele de post sau pentru cei care preferă un stil de viață vegan.
Negresă de post cu gem acrișor de prune
Negresa de post cu gem de prune este unul dintre deserturile preferate de mulți români în perioada postului. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Chec de post cu apă minerală
Chec de post simplu și rapid de preparat, cu apă minerală care îi conferă o textură pufoasă și un gust aromat.
Coltunasi cu visine si sos
3 oua, 100 ml apa, 300-350 g faina, un praf de sare, 1 kg visine, 1 cana zahar, 50 g unt, smantana.
Melcisori Cu Nuca (de Post)
500 g faina, 2 lingurite rase de drojdie uscata, 100 g margarina,se poate pune ulei. 150 g zahar, 3/4 ceasca de apa calduta, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie. Pentru umplutura aveti nevoie de: -o mana de stafide, 200 g nuca macinata, 50 g zahar, gem de capsuni.
Tartă rapidă cu mere (de post)
Rețetă ușoară și delicioasă de tartă cu mere, perfectă pentru post. Se prepară în doar 15 de minute, cu ingrediente simple și gustoase. Ideală pentru o gustare rapidă sau un desert delicios.
Tarte Cu Gem
Tartele cu gem sunt ieftine si usor de facut pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa stai toata ziua langa cuptor.
Colțunași cu cireșe - desert simplu și rapid pentru oricine
Încearcă o rețetă simplă de colțunași cu cireșe, un desert tradițional rapid și delicios, perfect pentru toată familia.
Clătite de post cu apă minerală
Clătitele de post cu apă minerală sunt o opțiune foarte bună dacă ești vegan sau dacă ții post. Sunt foarte simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente.
Prăjitură cu gem. Rețetă simplă de post
Dacă ții post, ești vegan sau pur și simplu vrei un desert rapid, această prăjitură cu gem este perfectă.
Coltunasi cu branza de vaci si smantana
400g faina1 ou300g branza de vaci2 galbenusuri100g untsaresmantana
Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker
200 g faina un varf de cutit de sare o lingura rasa bicarbonat 100 g zahar un plic zahar vanilat 100 g miez de nuca 3-4 linguri cu varf cacao 3 linguri gem de gutui cu nuca 200 ml apa 50 ml ulei esenta de rom si de portocala dupa gust 70 g ciocolata de post (puteti adauga in compozitie la alegere miez de nuca alune stafide nuca de cocos ) Glazura 100 g ciocolata de post 2 linguri de cafea preparata
Fursecuri cu nuci și gem. Un deliciu clasic, pe gustul tuturor
O rețetă ușoară de fursecuri cu nuci și gem, făcute cu doar o mână de ingrediente simple. Vezi rețeta pas cu pas.
Negresă cu gem și bezea
Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie.
Fursecuri cu gem
140g faina pentru prajituri 50g alune de padure 110g unt 50g zahar 1 ou 1 varf cutit praf de copt gem de coacaze rosii gem de caise
Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă
Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.
Cornulețe de post cu apă minerală
Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.
Prăjitura Boema de post
Prăjitura Boema de post, o rețetă clasică și simplă. Blat cu nucă, sirop cu aromă de rom, glazură de ciocolată și frișcă vegetală. Ideală pentru zilele de post!
Prăjitură cu cremă de ness - rețetă de post
Prăjitura cu cremă de ness este o alegere excelentă pentru orice ocazie, mai ales când vrei ceva gustos chiar și în perioadele de post.
Rulouri cu gem cu aluat de foietaj
Descoperă cum să faci rulouri cu gem folosind aluat de foietaj! O rețetă simplă și rapidă pentru un desert perfect, ideal pentru orice moment al zilei.
Gem de morcovi
Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.
Prajitura Arlechin
Aluat: 500 g faina 200 g unt 2 oua 150 g zahar 1 lingura smantana 1 plic praf de copt 1 praf sare Umplutura: 5 linguri gem de caise 5 linguri gem de prune 5 linguri gem de capsune/fructe de padure Topping: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra vanilat bombonele colorate
Gem de prune (magiun) fără zahăr
Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.
Prajitura Cu Gem De Rubarba
O tarta foarte usor de facut, cu gem si ovaz, potrivita langa o cana de cafea fierbinte, dimineata.
Minipanzerotti, altfel de calzone (coltunasi)
Aluat:500 g faina, 15 g drojdie, , 290 ml apa, 2 lg ulei masline, 1 lgt sare, 1-2 lgt zahar, Umplutura:350 g carne toccata, 1 ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, busuioc, menta, ceapa ciorii.
Tarta cu gem de capsuni
1 pac.Mix 9 torturi Dr.Oetker 200 g margarina 1 ou 300 g gem capsuni 100 g zahar pudra 1 lingura faina
Fursecuri regale cu gem
250 g unt,100 g zahar,350 g faina,coaja de la o lamaiegem
Colțunași cu brânză dulce
Când vine vorba despre bucătăria din zona Moldovei, colțunașii sunt un preparat pe care nu aveți voie să îl ratați. Se prepară atât cu umplutură dulce, cât și sărată, sunt ușor de făcut și delicioși în orice combinație. Colțunașii sunt un preparat de inspirație rusească, foarte popular și acum în bucătăria slavă. Astăzi vă propunem o rețetă de colțunași potrivită pentru desert, dar o puteți adapta la orice ocazie, schimbând doar umplutura. De exemplu, dacă vreți să îi serviți pe post de aperitiv, îi puteți umple cu brânză sărată.
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Prajitura cu foi cu miere de albine
o foi cu miere de albine (eu le-am cumparat) o crema de tort cu gust de vanilie o zahar pudra vanilat o 100 g margarina o coaja de lam^aie o un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui oricum un gem un pic acrisor)
Gem de cireșe. Rețeta simplă și rapidă
Descoperă rețeta simplă pentru gem de cireșe. Fie că îl savurezi pe pâine prăjită la micul dejun, îl folosești ca umplutură pentru clătite sau îl adaugi la deserturi, gemul de cireșe aduce un plus de savoare în orice moment al zile.
Gem de mere pentru iarnă
O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.
Gem de gutui fără zahăr
Gemul de gutui și mere, fără zahăr, este una dintre cele mai savuroase și mai iubite arome ale toamnei. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin
Un preparat deosebit pentru o masa speciala.
Prăjitură cu nucă și gem
Rețeta de prăjitură cu nucă și gem de casă, cu blat fraged și bezea pufoasă.
Foitaj cu gem, rapid si bun
1 pachet aluat foitaj Linco gem sau marmelada mai tare zahar pudra 1 pliculet zahar vanilat dr Oetker.
Biscuiti De Post
3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor
Batoane De Malai Cu Gem
175g faina 125g malai 100g faina de migdale 1 lamaie, coaja rasa 175g unt 100g zahar pudra 250g gem 100g fulgi de migdale 1 ou zahar pudra