Coltunasi cu gem de post
Coltunasi cu gem de post retete: cum gatesti coltunasi cu gem de post si cele mai gustoase retete de fursecuri cu gem de prune, prajitura raioasa cu gem, fursecuri rapide cu gem, biscuiti de post cu bors, negresa de post cu glazura, prajitura de post cu ananas, prajitura cu ananas de post, prajituri de post cu morcov, negresa de post pufoasa cu glazura, prajitura cu aluat razuit de post.Coltunasi de post cu gem
Aluat:100 ml apa, 120 g faina, esenta de vanilie,un praf de sare, 1 lingurita zahar.gem acrisor – pentru umplutura.Glazura:50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, scortisoara.
Langoși cu gem de prune - de post
Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii.
Dulciuri De Post
Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem) 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui) 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta) 4 linguri pline de faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Pentru decor: nuci taiate marunt nuci intregi gem de prune
Minibriose De Post Cu Gem
1 cana faina 1/2 cana zahar 125 ml apa 50 ml ulei 1 praf de copt 1 lingura coaja de lamaie 1 lingura esenta de lamaie pt. umplut: gem de care vreti(eu am pus de capsuni)
Briose cu gem de piersici de post
4 linguri zahar 4 linguri de gem de piersici 2 linguri de ulei de masline(merge si normal) 6 linguri fanta de portocale 4 linguri cu varf de faina 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita cu varf de cacao 1 lingurita esenta de rom
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Clătite de post cu dulceață de afine
Încearcă rețeta de clătite de post servite cu dulceață de afine. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos și prepară cele mai delicioase clătite de post.
Clătite de post cu dulceață de piersici
Clătite de post cu dulceață de piersici pot fi cu siguranță preferatele oricui. Dacă vrei, poți face aceste clătite fără zahăr în compoziție.
Negresă de post cu gem acrișor de prune
Negresa de post cu gem de prune este unul dintre deserturile preferate de mulți români în perioada postului. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Chec de post cu apă minerală
Chec de post simplu și rapid de preparat, cu apă minerală care îi conferă o textură pufoasă și un gust aromat.
Prajitura cu gem [de post]
~ 1/2 cana cu ulei ~ 1/2 cana cu zahar ~ 2 cani cu apa ~ 3 cani cu faina ~ 3 linguri cu cacao ~ 1 lingurita cu bicarbonat stins ~ 1 praf de copt ~ 2 plicuri cu zahar vanilat ~ esenta de rom ~ gem de prune [un borcan mic] ~ miere ~ nuca de cocos [serbet de lamaie]
Coltunasi cu visine si sos
3 oua, 100 ml apa, 300-350 g faina, un praf de sare, 1 kg visine, 1 cana zahar, 50 g unt, smantana.
Coltunasi cu cirese
300 gr faina,1 kg cirese fara samburi,3 linguri unt,2 linguri zahar,3 oua,apa,2 linguri smantana
Prajitura De Post
30 linguri apa calda, 30 linguri faina, 15 linguri zahar, 15 linguri ulei, un praf de copt, jumatate lingurita amoniac stins cu otet, 2 linguri cacao, 2-3 linguri gem sau dulceata, nuci cit mai multe.
Melcisori Cu Nuca (de Post)
500 g faina, 2 lingurite rase de drojdie uscata, 100 g margarina,se poate pune ulei. 150 g zahar, 3/4 ceasca de apa calduta, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie. Pentru umplutura aveti nevoie de: -o mana de stafide, 200 g nuca macinata, 50 g zahar, gem de capsuni.
Tarte Cu Gem
Tartele cu gem sunt ieftine si usor de facut pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa stai toata ziua langa cuptor.
Tartă rapidă cu mere (de post)
Rețetă ușoară și delicioasă de tartă cu mere, perfectă pentru post. Se prepară în doar 15 de minute, cu ingrediente simple și gustoase. Ideală pentru o gustare rapidă sau un desert delicios.
Clătite de post cu apă minerală
Clătitele de post cu apă minerală sunt o opțiune foarte bună dacă ești vegan sau dacă ții post. Sunt foarte simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente.
Coltunasi cu branza de vaci si smantana
400g faina1 ou300g branza de vaci2 galbenusuri100g untsaresmantana
Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker
200 g faina un varf de cutit de sare o lingura rasa bicarbonat 100 g zahar un plic zahar vanilat 100 g miez de nuca 3-4 linguri cu varf cacao 3 linguri gem de gutui cu nuca 200 ml apa 50 ml ulei esenta de rom si de portocala dupa gust 70 g ciocolata de post (puteti adauga in compozitie la alegere miez de nuca alune stafide nuca de cocos ) Glazura 100 g ciocolata de post 2 linguri de cafea preparata
Fursecuri cu nuci și gem. Un deliciu clasic, pe gustul tuturor
O rețetă ușoară de fursecuri cu nuci și gem, făcute cu doar o mână de ingrediente simple. Vezi rețeta pas cu pas.
Negresă cu gem și bezea
Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie.
Fursecuri cu gem
140g faina pentru prajituri 50g alune de padure 110g unt 50g zahar 1 ou 1 varf cutit praf de copt gem de coacaze rosii gem de caise
Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă
Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.
Cornulețe de post cu apă minerală
Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.
Rulouri cu gem cu aluat de foietaj
Descoperă cum să faci rulouri cu gem folosind aluat de foietaj! O rețetă simplă și rapidă pentru un desert perfect, ideal pentru orice moment al zilei.
Gem de morcovi
Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.
Prajitura Arlechin
Aluat: 500 g faina 200 g unt 2 oua 150 g zahar 1 lingura smantana 1 plic praf de copt 1 praf sare Umplutura: 5 linguri gem de caise 5 linguri gem de prune 5 linguri gem de capsune/fructe de padure Topping: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra vanilat bombonele colorate
Rulada pufoasa cu crema de branza si gem
Ingrediente pentru blat:4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,esenta de vaniliePentru crema:150ml frisca lichida100g mascarpone2 linguri gem de capsunigem de capsuni pentru uns
Gem de prune (magiun) fără zahăr
Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.
Prajitura cu nuca si gem
-blat 450 g faina 190 g unt 150 g zahar pudra 6 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 1 praf de copt 250 ml smantana - bezea 6albusuri( mai multe daca aveti ramase) 270 g zahar 270 nuca prajita tocata 300 g gem de caise 200 g gem de mandarine
Prajitura Cu Gem De Rubarba
O tarta foarte usor de facut, cu gem si ovaz, potrivita langa o cana de cafea fierbinte, dimineata.
Fursecuri regale cu gem
250 g unt,100 g zahar,350 g faina,coaja de la o lamaiegem
Tarta cu gem de capsuni
1 pac.Mix 9 torturi Dr.Oetker 200 g margarina 1 ou 300 g gem capsuni 100 g zahar pudra 1 lingura faina
Minipanzerotti, altfel de calzone (coltunasi)
Aluat:500 g faina, 15 g drojdie, , 290 ml apa, 2 lg ulei masline, 1 lgt sare, 1-2 lgt zahar, Umplutura:350 g carne toccata, 1 ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, busuioc, menta, ceapa ciorii.
Prajitura Boema de post
Blat: 450 g faina 200 g zahar 50 g cacao 200 g miez de nuca 500 ml apa 100 ml ulei 2 lgt bicarbonat de sodiu 4 lg cu varf gem de capsuni un praf de sare Sirop: 200 g zahar 400 ml apa o lingura cacao 50 g margarina o sticluta esenta de rom Glazura: 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker Crema: 100 g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala D'ecor: 300 ml frisca vegetala
Fursecuri "Gandacei"
500g margarina, 300g zahar pudra, 2 lingurite amoniac, esenta de rom, 600-700g faina, 200g gem de prune, 200ml lapte (sau apa daca tineti post), 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, nuca macinata o farfurie cu varf.
Colțunași cu brânză dulce
Când vine vorba despre bucătăria din zona Moldovei, colțunașii sunt un preparat pe care nu aveți voie să îl ratați. Se prepară atât cu umplutură dulce, cât și sărată, sunt ușor de făcut și delicioși în orice combinație. Colțunașii sunt un preparat de inspirație rusească, foarte popular și acum în bucătăria slavă. Astăzi vă propunem o rețetă de colțunași potrivită pentru desert, dar o puteți adapta la orice ocazie, schimbând doar umplutura. De exemplu, dacă vreți să îi serviți pe post de aperitiv, îi puteți umple cu brânză sărată.
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Prajitura cu foi cu miere de albine
o foi cu miere de albine (eu le-am cumparat) o crema de tort cu gust de vanilie o zahar pudra vanilat o 100 g margarina o coaja de lam^aie o un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui oricum un gem un pic acrisor)
Gem de mere pentru iarnă
O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.
Gem de gutui fără zahăr
Gemul de gutui și mere, fără zahaăr, este una dintre cele mai savuroase și mai iubite arome ale toamnei. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin
Un preparat deosebit pentru o masa speciala.
Gem de pepene galben
1 kg pepene galben,1/2 baton vanilie,4 linguri zeama lamaie/litru,200 g miere/litru
Foitaj cu gem, rapid si bun
1 pachet aluat foitaj Linco gem sau marmelada mai tare zahar pudra 1 pliculet zahar vanilat dr Oetker.