Prajitura sarlota
Prajitura sarlota retete: cum gatesti prajitura sarlota si cele mai gustoase retete de prajitura rapida, prajitura televizor, prajitura jerbou, prajitura amanda, prajitura albina, prajitura president, prajitura victoria, prajitura royal, prajitura cocosana, prajitura polara.Prajitura sarlota
Pentru blat:6 oua8 linguri de zahar8 linguri de fainaun praf de sare2 plicuri zahar vanilatPentru sarlota:7 oua5 plicuri gelatina alba4 linguri faina1l lapte6 linguri zahar2 linguri pline cu cacao500ml frisca lichida2 plicuri zahar vanilatOptional:gem de caise
Sarlota de cafea cu ciocolata
Pentru 4 portii: 8 piscoturi pentru sampanie, 50 ml cafea tare, 1 lingura lichior de cafea, 1 lingura cafea instant, 1 plic sarlota de ciocolata de la Dr. Oetker, 300 ml lapte rece de la frigider, 10 boabe de cafea. Mai avem nevoie de: 4 cupe.
Șarlotă cu zmeură
Bucătăria franțuzească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre deserturi. Nici nu e de mirare că rețelete franțuzești de patiserie se regăsesc în patrimoniul Unesco. Astăzi vă propunem o rețetă de desert care să vă ducă cu gândul la patiseria fină franceză. Sarlota este un desert extrem de popular și iubit, care a ajuns să fie savurat în toată lumea. Este, practic, o prăjitură cu blat și cremă de frișcă și fructe, cu o aromă subtilă de alcool. Pentru un rezultat ca la carte, folosiți un lichior de calitate, precum și ingrediente de calitate.
Sarlota cu fructe
-1 banana -4 portocale -2 kiwi -1 lamaie -150 gr. zahar pudra -2 plicuri gelatina
Sarlota cu crema caramel si vanilie
2 sau 3 galbenusuri migdale vanilie zahar rom
Sarlota Cu Rodii
(pentru 12 felii): 4 oua, putina sare, 410g.zahar, 200g,faina, 100g.amidon alimentar, 2-3 linguri zahar praf, 300g.smantana, 2,5dl. suc natural de afine (din magazinele
Sarlota
300g ciocolata 24 piscoturi 250 ml lapte 200g zahar 1ou 500 ml frisca 1 esenta de rom un pliculet geltina 200 ml cafea
Sarlota de capsuni
2 pachete de piscoturiCrema:3 oua125g zahar125ml lapte (sau sirop de fructe)15g gelatina,20ml rom150g fructe proaspete,500 ml frisca,2 plicuri zahar vanilat,
sarlota de iaurt cu capsuni
0,200 ml iaurt 2-3 linguri zahae 2 linguri cu gem(dupa preferinta) 4 foi de gelatina 0,200 g fructe proaspete pt decor(capsuni) 1 plic cu gelatina incolora
Sarlota cu fructe de sezon
piscoturi de sampanie,2 borcanele cu iaurt de fructe,1 cana sirop de fructe sau suc,fructe de sezon
Sarlota De Pepene Verde
24 biscuiti 50 g. de nuca de cocos, 20 cl. de frisca 50 g. de zahar tos 1 pepene verde (mijlociu) 2 buc. ciocolata alba, 2 buc. de ciocolata neagra Pentru siropul de inmuiat biscuitii: 8 cuburi de zahar 2 lingurite de lichior sau esenta de rom 200 ml. apa
Sarlota de mere
Pentru o tava de 23/10: -8 mere mari (1 kg) -50 g unt -3 linguri de zahar -o lingurita cu varf de scortisoara -4 linguri cu gem de caise -3 linguri cu varf de nuci taiate la cutit -200 g piscoturi de sampanie Pentru sirop: -200 ml apa -4 linguri de zahar -o esenta de rom(25ml) Pentru decor: -250 ml frisca ulala
Sarlota cu cirese
pt rulada:5oua75g zahar75g faina1 plic zahar vanilat1plic praf de copt1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300gpt crema:1 compot cirese sau cirese proaspete2 linguri amidon400ml lapte1 budinca vanilie1 zahar vanilat300ml smantana pentru frisca4 linguri zahar1 plic gelatina
Sarlota de portocale fara coacere
Pentru BLAT: 400 - 500 gr. piscoturi Pentru CREMA: 5 portocale 500 gr. frisca lichida sau smântâna pentru frisca 3 oua 1 pahar de lapte 100 gr. zahar farin 1- 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta vanilie) 3 &ndash 4 lingurite gelatina (cca 2 plicuri x 10 gr) 50 gr. unt pentru uns cratita 1- 2 linguri zahar farin pentru frisca (daca este cazul) Pentru ÎNSIROPAT: sucul de la cele 5 portocale 6 - 8 linguri de zahar (dupa preferinta) zeama de la 1 lamâie Pentru DECORARE (optional): frisca fructe dupa preferinta (capsuni kiwi portocale etc)
Prajitura cu afine
3 foi de prajitura cu vanilie 200 g afine 300g frisca+100 g pentru ornat 150 g zahar 1 plic gelatina 1 plic zahar vanilat
Prajitura cu stafide si ciocolata
400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj
Prajitura Frantuzeasca Cu Lamaie
Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.
Prajitura Cu Soc
Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.
Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii
3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)
Prajitura delicioasa cu capsune
Pentru blat:6 oua,6 lg.apa,12 lg zahar,1/2 plic praf de copt,12 lg faina Pentru crema;500 ml frisca,500 gr capsuni (proaspete sau congelate),1 plic gelatina,150 ml lapte,100 gr zahar,sirop pentru insiropat prajitura Pentru decor100 ml frisca, 50 gr ciocolata
Prajitura aromata cu pere intregi
Ingrediente pentru pere:3 pere mari si ferme, 750ml vin alb sec, 250g zahar, 4 cuisoare, 3 stelute de anason, 8 pastai de cardamon, 2 bete de scortisoaraPentru prajitura:200g unt, 200g zahar, 4 oua, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, 90g ciocolata amaruie
Prajitura delicioasa cu banane si sos caramel
Pentru prajitura cu banane:175g unt175g zahar brun110g zahar tos1/2 lingurita scortisoara3 banane coapte ine3 oua300g faina1 lingurita praf de coptPentru sosul caramel:375ml frisca lichida135g zahar brun
Prajitura fina de ciocolata
Pentru prajitura o100 gr ciocolata amaruie o150 gr unt sau margarina Rama o4 oua o100 gr zahar o50 gr faina Pentru sosul caramel o100 gr zahar o50 gr unt o100 ml smantana ozeama de lamaie dupa gust
Prăjitură cu mere și cafea - combinația perfectă pentru desert
Descoperă cum să prepari o prăjitură uimitoare cu mere și cafea. Rețetă simplă, aromată și ideală pentru orice ocazie. Surprinde-ți invitații cu acest desert inedit!
Prăjitură 7 minute în Rai
Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară.
Prăjitura Krem a la Krem - probabil cea mai bună prăjitură
Prăjitura Krem a la Krem este o alegere excelentă pentru orice ocazie. Se prepară rapid, ingredientele sunt accesibile, iar rezultatul este întotdeauna delicios. Este o prăjitură cu blat pufos, cremă fină și glazură de ciocolată.
Prăjitură cu mălai și ananas de post
Prăjitura de post cu mălai și ananas este ideală pentru un desert simplu și gustos, fără ouă, lapte sau unt. Combinația de mălai și ananas dă o textură interesantă și o aromă plăcută. Este ușor de făcut și perfectă pentru zilele de post.
Prajitura de ciocolata
Prajitura: 225 gr unt nesarat 300 gr zahar 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 315 gr faina 65 gr cacao pudra 1/2 lingurita praf de scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele) 50 gr nuca taiata marunt (optional) 245 gr lapte batut Glazura: 100 gr ciocolata amaruie 85 gr zahar 50 gr unt nesarat 120 gr frisca lichida 2 linguri rom/ cognac (optional)
Prăjitură cu marțipan, mascarpone și fructe
Toti nutritionistii ne recomanda sa mancam mai multe fructe, asa ca aceasta prajitura aproape ca te face sa uiti de sentimentele de vinovatie.
Prajitura fara zahar - ideala pentru dieta, diabet
5 oua (de preferat de casa) 5 linguri faina 1 praf de copt (se poate si fara) 1 lingura ulei Fructe: in retata din poze am pus cateva visine kiwi mere calite fara zahar si bucatele mici de lamaie dar se pot pune si numai cateva capsuni este la fel de delicios. Ca observatie daca doriti o prajitura (sau un tort) mai mare adaugati numar mai mare de oua crescand proportional cantitatea de faina (ex: la 8 oua se pun 8 linguri de faina)
Vasilopita, prăjitura care vă aduce noroc de Anul Nou
O rețetă grecească ce nu trebuie să lipsească de pe masă la începutul anului. Se prepară foarte simplu și este extraordinar de gustoasă!
Prajitura cu Cola
Stiai ca poti folosi Cola la prajituri? Iata ce reteta am gasit!
Prajitura Punch
Aceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia Sarbatorilor . - blaturi: 9 oua 9 linguri zahar 9 linguri faina apa praf de copt colorant rosu - sirop: 200 ml sirop capsuni 200 ml ceai cu esenta de rom 200 ml sirop de soc 6 linguri rom 1 sticluta esenta punch 2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa colorant alimentar rosu - glazura: 300 g zahar pudra 1 lingura esenta punch 1 lingura rom zeama de la 1/2 lamaie apa colorant rosu
Prajitura cu rubarbar
1 pachet margarina 400 g zahar 5 oua 1 plic praf de copt 350 g faina rubarbar
Prajitura Tiramisu
3 oua, 250 g frisca, 400g zahar pudra, 250 g branza mascarpone2 pachete piscoturi, cafeacacao
Prajitura Cu Sirop De Artar Si Nuci
O prajitura perfecta langa cafeaua de dimineata, pentru ca este pufoasa si usoara, in timp ce te invadeaza o explozie de arome ale toamnei. Reteta este rapida si usoara!
Prajitura Cu Ciocolata, Fara Faina
O prajitura cu ciocolata, din doar 4 ingrediente, si care este gata in numai o ora este un desert perfect.
Prajitura inteligenta
9 oua 200 g unt 200g faina 250g zahar pudra 1 litru lapte 5 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie (optional)
Prajitură cu mac și glazură de ciocolată
Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.
Prajitura cu pere si ciocolata
180 g faina,150 g zahar,125 g unt,doua pere mari,2 oua,1 praf copt,200 ml lapte, g ciocolata,150 g miez macinat de nuca
Prajitura Eclair
Un desert fara coacere, care este si mai gustos daca este preparat cu o seara inainte.
Prajitura cu mere si zaharina
150 gr mere 1 ou 20g smantana 1-2 tablete zaharina scortisoara dupa gust