Supe romanesti

Supe romanesti retete: cum gatesti supe romanesti si cele mai gustoase retete de supe retete romanesti, supe si ciorbe romanesti, ciorbe romanesti, ciorbe romanesti ardelenesti, retete prajituri romanesti, mancaruri gatite romanesti, ciorbe traditionale romanesti, cele mai bune ciorbe romanesti, supe usoare, supe ciorbe retete.

Istoria zacuscăi. Originea și evoluția acestei delicatese românești

Descoperă istoria zacuscăi, de la rădăcinile sale umile până la transformarea în delicatesă națională. Explorează originea și evoluția acestui preparat românesc iubit.

Top 10 superalimente românești pe care să le incluzi în dieta ta

Dincolo de preparatele tradiționale, există o serie de superalimente autohtone care merită un loc de cinste în dieta ta. Aceste alimente nu sunt doar gustoase, ci și pline de nutrienți esențiali pentru sănătate.

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

1ceapa,3 catei de usturoi, rosii,200ml smantana lichida,500gr.mazare congelata,400gr.bucati de carne,100gr.bacon(slanina cu carne,carnat sau afumatura),1dl.vin alb,1Lt apa(mai mult sau mai putin),2-4 oua,sare sau vegeta,boia optional,piper,patrunjel,cimbru.

Sarbatoarea recoltei

Avem nevoie de:-1 dovleac de cca 1 kg-legume de toamna: 1 dovlecel, 1 vanata mica, 1 ardei gras, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 2-3 catei usturoiromanesti, verdeata, 1 mana de linte-putin ulei pt calit legumele-supa de legume

Mancare de mazare cu oua romanesti

500 g mazare boabe 1 ceapa 1 rosie 1 ardei gras 1 lingura pasta gogosari frunze marar si patrunjel verde sare piper 2 linguri ulei 2 oua 2 linguri otet

Supa de fasole neagra

Cu un continut foarte ridicat de fibre, fasolea neagra este o baza excelenta pentru supe care te ajuta sa slabesti sanatos.

Supa Crema De Morcovi Cu Portocale

1 ceapa mare 8 morcovi mari 1 bucatica de unt 1 lingura ulei de masline 1 portocala 1 l de suc de legume sau apa

Burgeri de casa romanesti

In tigaie sau pe gratar, burgerii de casa sunt perfecti pentru zilele insorite. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai jos!

Supă austriacă de clătite

Supa de clătite este o rețetă împrumutată din bucătăria austriacă, foarte gustoasă și ușor de făcut. Se mai numește și Frittatensuppe sau Flädlesuppe și merită încercată măcar o dată.  Clătitele pentru supă se fac la fel ca cele pentru desert, dar fără zahăr sau arome și se folosesc pe post de tăiței. Puteți folosi orice supă clară, fie că este de vită sau de pasăre. Faceți supa separat și adăugați la final fâșiile de clătite. 

Albondigas - supa mexicana cu perisoare

Morcovii si cartofii, cu salsa si chiftelutele, fac o supa consistenta si delicioasa, care poate fi pregatita in cel mai scurt timp.

Supa De Telina

Este o reteta simpla si un mod minunat de a prepara telina.

Cremă de ciocolată dietetică

O rețetă de cremă de ciocolată dietetică, extrem de rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru momentele în care ai nevoie de ceva dulce, sănătos și fără efort. Ideală pentru vegani, vegetarieni sau pentru cei care vor să reducă zahărul din alimentație.

Supa toscana

Supa toscana imbina perfect aromele carnaciorilor picanti, ale cartofilor si spanacului.

Supa Gazpacho cu sparanghel

Gazpacho este o reteta spaniola pentru supa rece, cu tot felul de legume. Aceasta versiune contine sparanghel si castravete.

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă supă cremă. Secretul este să alegeți un cașcaval de calitate, ideal cheddar, și să serviți supa imediat ce ați pregătit-o. În caz contrar, își va schimba consistența și nu va mai putea fi reîncălzită. 

Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

amestec din branza de vaci cu marar,smantana si unt,cascaval, gouda,telemea ori branza de capra, maturata.paineo lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura.2 ouaputina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.putin piper proaspat macinat

Supa De Dovlecei

Din dovlecei se pot prepara o multime de mancaruri delicioase, iar aceasta supa este una dintre ele.

Supa De Pui Asiatica

6 pulpe de pui fara piele ulei de masline 1.2 supa de pui coriandru 2 catei de usturoi 300g taitei 1-2 linguri sos de soia 2 lingurite fulgi de chilli 250g spanac congelat

Supă rece de castravete (gazpacho)

Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome. Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați. 

Zuppa Toscana - supa italieneasca

O supa este intodeauna binevenita in zilele reci, iar pentru arome noi, iti recomandam reteta de mai jos.

Supa De Telina Cu Condimente

O reteta care iti va economisi si timp si bani.

Supă cremă de legume coapte

V-ați gândit vreodată să faceți supă-cremă din legume coapte? Gustul este mai intens, iar aroma nu se compară cu cea a supei făcute din legume fierte.  Supa-cremă de legume coapte se face foarte simplu, nu are nevoie de foarte multă atenție și este extrem de gustoasă, nefiind nevoie să mai adăugați smântână. Se poate improviza foarte ușor, în funcție de ce legume aveți prin frigider și nu este neapărat nevoie să respectați o anumită rețetă. Pentru un gust bogat, ar trebui să predomine rădăcinoasele, în rest puteți adăuga ce vă place și ce aveți în momentul respectiv la îndemână.

Supa De Dovleac Cu Noodles

Vrei o cina rapida? Aceasta reteta simpla vegetariana de supa thailandeza va fi gata in doar 20 de minute.

Supa Crema De Porumb Cu Bacon

O supa cu care, in mod sigur, iti vei surprinde familia.

Supă cremă de ardei copți

Supa cremă de ardei copți este ideală mai ales în sezonul rece. Este plină de vitamine, se face extrem de simplu și are un gust bogat și cremos care vă va cuceri instantaneu.

Supa crema de mazare cu menta

Daca masa ta de pranz a devenit cam plictisitoare, poti adauga putina culoare cu aceasta supa aromata.

Supă cu linte și carne tocată

Supele și ciorbele sunt alegeri ideale pentru un prânz delicios și sănătos. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se face ușor, este rapidă și sănătoasă și e diferită de ciorbele clasice cu care suntem noi obișnuiți.  V-ați gândit vreodată că puteți face ciorbă din carne tocată? Supa cu carne tocată se face ușor, pentru că fierbe mai repede decât dacă am folosi bucata de carne întreagă. Seamănă puțin ca aspect cu chilli con carne, doar că aceasta nu este picantă. 

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Supa crema de dovleac cu rosii

Toamna este sezonul perfect pentru supe fierbinti si bogate in vitamine, care te vor incalzi in serile racoroase.

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Supă mexicană de pui

Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de preparare, ingredientele și aroma, de la o bucătărie internațională la alta.  Astăzi vă propunem o altfel de supă de pui, în stil mexican, delicioasă și aromată. Gustul și modul de preparare diferă de supa cu care noi suntem obișnuiți, dar dacă vă plac preparatele exotice, merită să o încercați. Este o supă care se servește cu avocado și tortilla, simplă dar sofisticată în același timp. 

Supă de linte cu roșii

Supele și ciorbele de legume salvează situația de fiecare dată când avem de pregătit un prânz rapid, delicios și sănătos. Supele de legume sunt ideale pentru că se prepară rapid, sunt pline de nutrienți și nu au foarte multe calorii.  Astăzi vă propunem să încercați o supă de roșii cu linte, foarte aromată și răcoritoare. O puteți servi atât rece, cât și caldă, ca atare sau cremă. De asemenea, puteți adăuga condimentele și mirodeniile voastre preferate, pentru a-i da un gust personalizat. 

Supa crema de dovleac cu pere

O supa cremoasa, ce contine toate aromele toamnei.

Supa De Pui Cu Porumb

2buc piept de pui 375ml supa de pui 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 teline, rase 1 praz, taiat marunt 180g paste (de mici dimensiuni) 310g conserva porumb baby spanac

Supa De Dovleac Copt Si Ghimbir

1 kg dovleac, taiat in bucati de 4 cm. 75g ghimbir, ras 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1l supa de pui 85g mascarpone 2 linguri marar, tocat fin 50 g alune prajite, tocate

Supa Alba De Pui

O supa de pui cu o textura bogata, perfecta pentru zilele cand simti nevoia sa mananci ceva cald si gustos.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Supa de linte cu legume

O supa delicioasa care iti controleaza bine pofta de mancare este cea de linte, in care poti adauga diferite legume.

Supa De Peste Cu Verdeata Si Spanac

100ml whisky (optional) 2 linguri unt 1 ceapa 2 teline 1 catel de usturoi 200g ciuperci champignon pudra de curry sofran 600ml lapte 900g file de peste afumat, taiat in cuburi de 2cm piper suc de lamaie 80g spanac coriandru

Pappa al pomodoro - supa italieneasca

O supa groasa, traditionala din Italia, pentru un pranz usor.

Harira - cea mai bună supă marocană

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea.  Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești.  Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Supa De Midii Cu Sofran

1 kg midii 1 lingura unt 2 catei de usturoi 1 lingurita de ghimbir ras 1 ardei iute mare 1 lingurita de pudra de curry sofran 100 ml vin alb sec 200 ml smantana 6 linguri frunze de coriandru taiate marunt

Supa crema de ciuperci

Ciupercile sunt o bogata sursa de proteine si nutrienti, iar in aceasta reteta sunt de-a dreptul delicioase.

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă. 

Supă de broccoli cu brănză

O supa foarte aromata. Daca vrei sa o transformi intr-un preparat mai rafinat, poti adauga ciuperci si vin.

Supă cremă de rădăcinoase

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor.  Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă.