Retete cu Tarhon

Mâncare de cartofi cu tarhon - rețetă de post

Descoperă o rețetă simplă și rapidă pentru o mâncare de cartofi cu tarhon delicioasă și aromată. Perfectă pentru o masă vegetariană sățioasă.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Descoperă rețeta de ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon. O ciorbă simplă, dar gustoasă și hrănitoare, cu un gust autentic ardelenesc.

Rillette de somon afumat

Somonul afumat este excelent atât pentru a fi servit ca atare, pe o felie de pâine prăjită, cât și pentru a fi inclus în diverse aperitive și rețete ușoare.  O rețetă simplă și rapidă vă prezentăm și noi astăzi. Rillette, adică o pastă de somon inspirată din bucătăria franceză, care se servește de obicei ca aperitiv, alături de un platou de brânzeturi și legume proaspete. 

Sos Bearnaise

Sosul bearnaise este unul dintre sosurile care stau la baza gastronomiei franțuzești. Un sos făcut la cald, care se potrivește perfect cu o friptură de vită sau o bucată de pește. Este adevărat că este un preparat destul de pretențios și, la fel ca sosul olandez, este nevoie de puțină neatenție pentru a-l strica.  Atunci când preparați un sos bearnaise, trebuie să țineți cont că acesta se servește imediat, pentru că există riscul să se taie rapid. Așa că dacă îl includeți în prepararea unei mese, asigurați-vă că îl faceți ultimul, pentru a se păstra proaspăt. 

Brânză feta marinată în stil grecesc

Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Somon cu mustar Dijon si usturoi

O reteta sanatoasa si saraca in carbohidrati, in cazul in care iti faci griji pentru kilogramele in plus.

Pulpe de pui cu oregano si salata de rosii cu feta

O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.

Pui cu tarhon

O reteta simpla, de pui suculent cu ierburi aromate si sos cremos.

Pui Circassian

Preparatul este de origine turceasca si iti va condimenta dupa-amiezile linistite din weekend.

Medalioane De Porc In Sos Marsala Si Mamaliga Cu Spanac

O reteta usoara, dar impresionanta cu carne de porc care foloseste marsala pentru a face un sos gustos.

Blinele Cu Porumb Si Iaurt Cu Tarhon

Blinelele de porumb dulce sunt o mancare vegetariana delicioasa. Merg foarte bine servite calde, cu un iaurt cu tarhon si salata.

Placinta Cu Pui Si Praz

Aceasta placinta cu praz este o reteta clasica pe care o poti gati pentru familie. Merge perfect langa o salata si un pahar de vin.

Iepure Cu Tarhon, Mustar Si Smantana

Cu un continut mic de colesterol, iepurele este o alegere perfecta pentru o cina usoara.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui La Cuptor Cu Chips-uri De Telina

1 telina mare (aproximativ 750g) 3 linguri miere 4 linguri de ulei de masline 2 linguri gris 2 pulpe de pui tarhon proaspat 1 lingurita otet 1 lamaie - coaja si sucul un varf de cutit de zahar pudra salata verde, pentru servire

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Salata Nicoise Cu Sfecla

1 kg sfecle mici 80 ml ulei de masline 1 lingurita otet 2 lingurite mustar 1 lingura capere 1/2 legatura ceapa verde, tocata 1/2 legatura tarhon, tocat 150g fasole verde, curatata, fiarta 12 oua de prepelita 250g rosii cherry, taiate pe jumatate 2 salate mici 4 ansoa in ulei, scursa

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Paste Cu Cartofi Si Ardei Gras

Un mod inedit de a gati pastele.

Vita Cu Ciuperci

2 linguri ulei 1 lingura unt 4 cani ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri pasta de tomate 2 linguri paprika 1 lingurita maghiran 1,5kg muschi de vita, taiat bucatele 1 lingurita sare piper 900g ciuperci Champignon, taiate 1 cana supa de vita 8 ciuperci Shiitake 2-3 lingurite tarhon

Supa De Dovlecei

Din dovlecei se pot prepara o multime de mancaruri delicioase, iar aceasta supa este una dintre ele.

Supa De Rosii Si Toast Cu Branza

O supa usoara si delicioasa, perfecta pentru vara. Iar painea toast cu branza o completeaza perfect.

Salata Bistro Cu Bacon SI Crutoane

nuci 150g bacon 150g paine 2 linguri ulei de masline otet 4 oua tarhon 200g frunze de salata 3 cepe verzi 2 linguri otet

Sufleu de somon cu verdeață

O reteta usoara si perfecta pentru o cina usoara.

Pui Cu Tarhon Si Mustar

Puiul, cu o aroma delicioasa de telina, usturoi si cimbru, este umplut cu cartofi, devenind astfel un preparat perfect pentru un pranz cu familia sau prietenii.

Cambula Cu Sos Tartar

O reteta de peste delicioasa, cu sos tartar de casa.

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

1 curcan (de 7 kg a fost al meu de curte), pentru marinata: apa (vreo 3 litri) vin alb (1,5 litri) un pumn de sare grunjoasa, vreo 4 frunze de dafin, boabe de piper, boabe de coriandru, boabe de mustar, 1 crenguta de cimbru, tarhon uscat, rozmarin uscat, 50 ml ulei, pentru umplutura: 1 lamaie, 200 gr orez, 2 morcovi, 4 cepe, 1 capatana usturoi, ficat pipota inima de la curcan, 100 gr masline feliate, 100 gr bureti, 1 legatura patrunjel verde, sare piper.

Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cucina.

Ingrediente: 5-6 bucati de carne de curcan (copane dezosate). 1 punga 500 gr paste. 1 borcan ciupercute de padure (in otet). sos Gran Cucina. sare piper proaspat macinat Vegeta menta uscata tarhon uscat.

Rulada mozaic din carne tocata

300 g carne de vita sau vitel 1 ou 2 cartofi 2 morcovi 1 lingurita usturoi pisat 2 felii franzela 2 linguri ulei (preferabil ulei de masline) cimbru tarhon patrunjel verde.

Mancare de cartofi cu tarhon si crenvursti impanati

Ingrediente pentru 6 persoane: Pentru mancarea de cartofi: - 750 g cartofi - 2 cepe - 3 catei de usturoi - 3 linguri ulei - 1 lingura faina - 3 linguri smantana - 2-3 linguri otet - sare piper tarhon dupa gust Pentru crenvurstii impanati: - 6 perechi de crenvursti sau polonez (eu am folosit polonez pentru ca e mai gros si nu se rupe atat de usor) - 400 g cascaval - 3 linguri faina - 100 g pesmet - 4 oua - 1 lingura patrunjel maruntit - ulei pentru prajit

Gulas de fasole boabe

3 pumni de fasole uscata 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 4-5 catei usturoi 2 linguri pasta de gogosari 1 lingurita rasa boia 1 lingurita rasa piper cate un varf de cutit : - chimen - cimbru - oregano - tarhon 300 g carnati afumat 200 g kaizer patrunjel verde marar verde sare ulei

Perișoare de curcan în sos de roșii cu tarhon

O rețetă simplă și delicioasă de perișoare de curcan în sos de roșii cu tarhon. Gustoase, sănătoase și ușor de preparat, perfecte pentru o masă rapidă și echilibrată.

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

3-4 radacini de morcov 2 radacini de pastarnac 2-3 radacini de patrunjel 1 radacina de telina (1/2 sau 1/4 daca e mare) 3-4 cartofi medii sau 2 mai mari 1 cutie mica cu mazare verde 1 cutie mica cu porumb dulce tarhon sare dupa gust Pentru sosul de maioneza: 4 oua fierte tari 1 ou crud 500 ml ulei de floarea soarelui 2-3 linguri de mustar sucul de la o lamaie 3 linguri de smantana dulce tarhon

Pulpa de ratoi cu legume haiducesti

oPulpa de rata ount odovlecei ociuperci orosii omere osmantana dulce otarhon ooregano

Ciorbă de văcuță cu tarhon

Ciorba de văcuță cu tarhon este o mâncare tradițională românească, iubită pentru gustul său bogat și aroma inconfundabilă de tarhon.Este o ciorbă acrișoară, sățioasă și plină de savoare. Perfectă pentru o masă caldă în familie, mai ales în zilele răcoroase.

Ciorbă de porc cu tarhon și smântână

Ciorba de porc cu tarhon și smântână este o alegere excelentă pentru o masă delicioasă și sățioasă. Este o rețetă tradițională românească, simplă, cu ingrediente la îndemână, dar cu un gust care se face remarcat.

Chifteluțe la cuptor

Pulpe de pui - 1 kgceapă albă - 3 bucăți mediiusturoi - 6 căpățînidovlecel - o jumătatemarar - 3 legăturioua - 2 bucățiciuperci - 200 g.psyllium - 1 lingurițăquinoa - 2 lingurisare - 1 vârf de lingurițăpiper - 1 vârf de lingurițăcimbru - 1 lingurițătarhon - la alegere

Pui umplut cu: ciuperci, costita si legume la tava

1 Pui 150 gr de ciuperci 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta) 2 felii de paine( painea fara coaja) 1/2 cana de vin alb 1 legatura ceapa verde 5-6 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceapa sare piper boia 50 gr de zahar brun 100 gr de pudra de usturoi cimbru tarhon

Painici aromate

o20 gr drojdie proaspata o600 ml apa calduta o1 lingurita zahar o1 lingura sare o6 linguri plante aromatice tocate marunt ( de ex. marar patrunjel busuioc tarhon oregano rozmarin ) o1 kg faina o2 linguri lapte pentru glazura ovase termorezistente de diferite dimensiuni unse cu un strat subtire de ulei apoi tapate cu faina

Mancarica de ied

600 g carne de ied, 300 g de ceapa, 200 g ardei, 150 g de morcov, 150 g de rosii, Suc de rosii, Piper, Sare, Boia, 1 fr de dafin, Tarhon, ulei,

Paste cu sunca si ciuperci

300g paste (aproximativ 100g pt fiecare portie) 100g sunca presata 100g ciuperci 1 cutie pulpa de rosii cuburi sare piper usturoi tarhon busuioc nucsoara dupa gust ulei de masline

Tajine cu legume si citrice

10 pulpe superioase de pui. 4 linguri de ulei de masline. 3 cartofi. 1 ceapa rosie. 1/2 telina. 1 pastarnac. 1 capatana de usturoi. 1 cutie rosii in suc propriu. 300 gr morcovi mici congelati. sare piper roz proaspat macinat,busuioc cimbru dafin tarhon. 1/2 lingurita praf de curry. 1/2 lingurita ghimbir ras. 1 lingurita de boia de ardei dulce. 2 linguri de suc de lamaie. 6 curmale si optional stafide.

Papillotes de somon umplut

Cantitatile sunt pentru o persoana. 1file de somon (mai mic) 3-4rosii uscate(din comert) 2linguri sos pesto 1lingura ulei de masline 2linguri branza telemea rasa fin 1ceasca smantana lichida 1lingura mustar frantuzesc 1ceapa rosie mica 2lingurite chimion sare,piper verdeata (patrunjel tarhon frunze de ceapa verde)

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Rasol de curcan cu legume

3 aripi de curcan 12 cartofiori 5 morcovi o albitura mare jumatate telina 2 buc ardei gras o ceapa uscata sau o legatura ceapa verde 200 g fasole verde tarhon verde patrunjel verde sare,piper,cimbru,foi de dafin 50 ml vin alb

Rulou Brasovean 1 portie

220 g cotlet de porc in crud 1 ou fiert tare 1 castravete cornisor 100 g de carne tocata de porc Sare piper Malai 1 bucata de carnat 100 g de branza Verdeturi(marar ceapa verde tarhon) Vib alb Ulei unt 1 ceapa

Rasol Din Carne De Pasare

Se poate prepara din carne de pui gaina curcan gasca rata. cartofi morcov albitura telina ceapa uscata sau ceapa verde tarhon verde patrunjel verde sare, de dafin putin vin alb

Miel umplut

O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara Organele de la un miel intreg 300 g ficat de pasare 4 oua 2 cepe 5 catei mari de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 legatura ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 200 ml vin rosu 1 plic condimente pt miel 1 cub Knor pui ulei Tarhon Rozmarin Oregano Sare Piper