Tochitura de organe

Tochitura de organe retete: cum gatesti tochitura de organe si cele mai gustoase retete de tochitura cu organe, tochitura de porc, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, salata de piept de pui cu ceapa marinata, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, budinca de malai cu branza de vaci, friptura de pulpe de pui la cuptor, sos de fructe de padure pentru rata.

Tochitura din organe, cu sos

Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa tochitura se mai face si din organe. rinichi de vita rinichi de porc inima de porc limba de porc piept de porc impanat ceapa usturoi taiat marunt sare piper boia de ardei iute bulion

Friptura de pui cu sos de vin

As putea spune ca este o tochitura dar avand in vedere ca tochitura prin definitie este o mancare gatita doar cu carne de porc organe de porc si carnati m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin. -bucatele de pui: aripioare copanele bucati de piept gaturi bucati de spate inimi pipote -2 cepe -50 ml ulei - 200 g jambon de porc afumat -1 capatana de usturoi -50 ml suc de rosii -1 pahar cu vin alb -500 ml apa sau zeama de supa -condimente: sare piper boia de ardei cimbru foi de dafin piper boabe.

Rulada din organe de pasare

1 kg amestec organe de pui (pipote inimi ficat) 3 cepe 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura marar proaspat 5 oua 1 lingura pesmet alb sare si piper dupa gust

Tochitura ardeleneasca

600 g pulpa porc 250 g sunculita afumata 150 g carnati 2 caciulii usturoi 100 ml vin alb 2 linguri pasta de gogosari 2 linguri ulei sare piper

Tochitura ca la Focsani

300 g pulpa porc 3 felii sunca 200 ficat porc 2 cepe 5-6 ciuperci 4 catei usturoi sare pier cimbru si 150 ml suc rosii.

Tochitura olteneasca (Super apetisant)

-1 kg fleica de porc -200g costita afumata -2-3 cepe -9-10 ciuperci -1 ardei gras(de preferat rosu) -2-3 rosii -50ml ulei -boia -100 ml vin alb -o foaie dafin -piper -sare -usturoi -busuioc

Tochitura moldoveneasca, facuta in ....Bihor

Carne de porc ( cata te lasa inima) o caciulie de usturoi o ceapa o ceasca vin 150 g carnati de casa afumat sare piper ulei faina de malai 4 oua branza telemea ( cas de oaie)

Tochitura mocaneasca

600 g carne macra de porc 200 g carnati afumati 150 g ficatei 350 ml vin 2 linguri untura 1 lingura pasta de gogosari 6 catei usturoi 2 fire cimbru sare piper macinat boia iute

Tochitura

250 gr. carne de porc 250 gr. carne de vita 1 morcov 2 ardei 2 cepe mari ulei sare piper

Tochitura taraneasca

1 piept de pui 100 g carnat afumat 300 g ficatei de pui 300 g pulpa de porc 300 g galbiori(sau alt fel de ciuperci) 5-6 catei usturoi 1 cutie rosii in bulion 1 ceapa patrunjel verde 300 g malai sare piper ardei iute

Tochitura Cirio

1 piept de pui 100 g carnati afumat 300 g ficatei de pui 300 g pulpa de porc 300 g galbiori( ciuperci) 300 g faina malai 5-6 catei usturoi 1 cutie rosii in bulion Cirio Pelati 1 ceapa patrunjel verde sare piper ardei iute

Tochitură de porc simplă și delicioasă

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru că se face ușor, este sățioasă și este o mâncare la îndemână când aveți la dispoziție carne de porc. Tochitura se poate face din mai multe feluri de carne, dar cel mai simplu este să combinați carne macră cu cârnați și, opțional, ficat de porc. Cârnații afumați îi vor da o aromă deosebită preparatului. Tochitura se servește, în mod obișnuit, cu mămăliguță, dar puteți să o savurați și cu pâine. 

Drob de porc - rețeta simplă

Drob de porc pentru cei care pur și simplu nu suportă mirosul sau carnea de miel. Rețeta de drob folosește carne de porc și, garantat, drobul va ieși la fel de gustos.

Tochitura dobrogeana

1 kg carne de porc50 ml ulei2 foi de dafin10 – 15 boabe de piper2 cani cu apa1 pahar cu vin rosu3 linguri pasta de rosii1 capatana usturoisareboia de ardeipiper macinat

Tochitura -pe placul meu

1 piept de pui mai mare 350g carne de porc mai slaba(eu am folosit muschi 250-300g carnat proaspat 2-3 catei de usturoi 1 ceapa in cazul meu rosie 1-2 pahare de vin alb 1 cutie suc de rosii sare si piper, de dafin

Tochitura de neuitat

2 piepti de pasare 300 g muschiulet de porc 2 crenvrusti 2 carnaciori oltenesti 300 g ficatei de pasare 1 pahar de vin alb dulce vegeta ,usturoi,cimbru,boia de ardei iute,ketchup 300 g branza de burduf sau telemea 100 g ulei malai ptr.mamaliguta oua ardei iute 250 g smantana

Tochitura a la Trusii

1 kg de carne porc 2-3 bucati de ficat 2 bucati de rinichi 2 carnati o bucatica de inima de porc o jumatate de kg de carne de manzat 2 cepe potrivite 3 catei usturoi 2 foi dafin sare si piper dupa gust 1 ceasca sos de rosii

Tochitura cu carne de porc si pui

ceafa de porcpiept de puicarnati proaspeticarnati afumatisunca afumata2 pahare de vin1 pahar de suc de rosiisarepipercimbruusturoimamaliguta

Tochitura de vanat

maruntaie de la 3-4iepuri (ficat rinichi inima plamani -facultativ),ulei,1 pahar vin 2-3 cepe potrivite,1-2 morcov 1 pastarnac telina sare sau delikat piper boabe boia de ardei iute sau ardei iute suc de rosii sau bulion 4-5 catei de usturoi cimbru foi de dafin patrunjel verde.

Tochitura moldoveneasca

500 gr ficat porc 500 gr rinichi porc 500 gr inima porc 500 gr carne porc macra 500 gr carnaciori de porc 1 capatana de usturoi 300 ml ulei

Tochitura macelareasca cu cus-cus

1 kg pulpa porc 200 g carnati picanti 100 g&nbsp kaizer 150 g ficatei 150 ml vin alb 1 capatana usturoi 1 lingura pasta de gogosari boia iute 1 lingura untura 150 ml supa carne 4 oua 200 g branza 250 g cus-cus Hutton 2 linguri ulei sare piper proaspat macinat

Tochitura de berbecut si carnati de oaie

(6 portii) 700 g Pastrama de berbecut marinata 700 g Pastrama de oaie afumata 1 buc. (cca 30-40 cm) Carnati proaspeti de oaie 250 ml Suc de rosii 6-7 catei Usturoi&nbsp 2 linguri Ulei 80 ml Vin rosu Piper alb dupa gust

Tochitură de porc cu cârnați afumați

Tochitura de porc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face din carne de porc. Este foarte bună cu mămăliguță și ou ochi și sunt atâtea feluri de a o pregăti, încât o puteți adapta foarte ușor la gusturile și preferințele voastre.  Tochitura poate fi făcută în mai multe feluri, poate conține și organe de porc (ficat), iar cârnații pot să lipsească dacă nu vă plac. Varianta pe care v-o prezentăm astăzi este una simplă, doar cu carne macră și cârnați afumați, care dau un gust aparte tochiturii. Aceștia sunt ingredientul cheie, iar aroma de fum va face diferența. 

Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

1,2 kilogram carne de porc fara os (sau combinata cu carne de pui) 300 grame c^arnati afumati 6 catei de usturoi 2 cani de vin alb sec 4 linguri de untura de porc 2 linguri rase boia de ardei dulce 3 foi de dafin 1 lingura cimbru sare piper negru macinat.pentru servire 2 cani de malai 4 oua 4 linguri telemea de oaie sau br^anza de burduf.

Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

1/2 piept de curcan cateva organe( ficat pipota inima) 3 felii de paine 100 g ciuperci taiate Sun Food 4 oua 1 ceapa 3-4 catei usturoi 1/2 ardei gras rosu marar verde patrunjel verde 150 ml vin alb sare piper boia afumata 1 lingura pasta de gogosari -pentru orez curcubeu: 150 g orez 1/2 ardei gras rosu 2 morcovi porumb boabe Sun Food mazare verde varza rosie rosii cherry

Tochitura moldoveneasca cu vin

carne de porc cam 300-400 gr vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya) 3 căţei de usturoi un pahar de vin roşu delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru nişte brânză de burduf (luată din comerţ) gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură) mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt... spre final) 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

Meniu de Craciun - specific bavarez

pentru gasca: o gasca (4-4,5 kg) 2 portocale bio 3 cepe 2 foi de dafin verzi pelin ata de legat Pt sos: aripi gat organe de la gasca 1 morcov 1 patrunjel o bucata de telina o bucate de praz ulei 1 lingura de pasta de rosii 8-10 boabe de ienupar 2 foi de dafin verde 300 ml vin rosu sec 750 ml zeama de pui 1-2 linguri de faina piper pt varza: 800 gr varza acra 3 cepe 1 mar ulei 20-40 gr grasime proaspata de la gasca 1-2 lingurite de chimion 1-2 linguri de sirop de artar ( sau miere) 250 ml de zeama de gutui ( se poate si zema de mere dulci) 100 ml zeama de pui sare&nbsp piper pt cartofi: 1 kg de cartofi sare 2-3 linguri de unt 2 legaturi de patrunjel vrede 150 ml de lapte piper nucsoara