Dar sunt ele atat de sanatoase pe cat se spune? Iata cateva motive pentru care s-ar putea sa-ti reconsideri hotararea de a incepe o dieta de detoxifiere.

Incetinesc metabolismul

Anumite diete de detoxifiere sunt super-extreme: nimic, in afara de apa cu lamaie timp de doua saptamani.

Aceste cure va obliga sa reduceti drastic numarul de calorii, ceea ce va incetini metabolismul.

Atunci cand reduci drastic numarul caloriilor, corpul tau intra intr-un tip de "modul de foame". El incearca sa conserve energia (grasimea) pe care o are. Ca rezultat, greutatea care se pierde va fi probabil un amestec de apa si masa musculara, nu grasime.

Pierderea masei musculare incetineste metabolismul chiar mai mult.
Noul tau metabolism mai lent te va face, cel mai probabil sa iei in greutate odata ce te opresti si incepi sa mananci din nou.

Detoxifiere atunci cand nu este necesara

Corpul nostru este echipat cu propriile sale metode de aparare impotriva toxinelor. Intestinale noastre, rinichii si ficatul lucreaza impreuna pentru a filtra ceea ce nu este necesar corpului noastru.

Este un sistem reglat fin si daca nu este "stricat", adica boli de rinichi sau de ficat, el functioneaza destul de bine.

Persoanele cu stare buna de sanatate generala nu au nevoie sa-si "curete" organismul - el face deja asta singur.

Lipsa nutrientilor

Atunci cand restrictionezi aportul alimentar intr-o dieta de deteoxifiere, probabil vei pierde si elemente nutritive cheie, cum ar fi grasimi sanatoase, vitamine, minerale si proteine

Chiar si sucurile care includ fructe si legume, care sunt in categoria celor mai putin restrictive, sunt lipsite de grasimi, de care organismul are nevoie pentru a absorbi anumite vitamine si pentru a produce hormoni si proteine, care sunt necesare pentru construirea si mentinerea musculare.

Un plan de detoxifiere sanatos

In loc sa consumi exclusiv sucuri detoxifiante, incearca de detoxifiere. Elimina sarea, zaharul, alimentele procesate, alcoolul si grasimile saturate si consuma mai multe fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe (cum ar fi piept de pui si fasole).

Ocazional, o detoxifiere usoara este binevenita, mai ales daca ai avut o perioada in care ai exagerat cu dulciurile sau grasimile.