Combinația de ouă cu avocado este una foarte sănătoasă, delicioasă, plină de proteine și substanțe nutritive. Iar rețeta de salată pe care v-o propunem astăzi este perfectă pentru aperitiv, pentru micul dejun sau pur și simplu, ca gustare sănătoasă și hrănitoare. O puteți prepara cu maioneză sau cu iaurt, dacă vreți o variantă mai dietetică și mai sănătoasă.

Salată cu ouă fierte și avocado
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 3 ouă fierte
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri iaurt sau maioneză
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Fierbeți ouăle în apă cu sare, timp de 5 minute, pentru a fi fierte tare. Lăsați ouăle în apă rece apoi pentru a le curăța ușor.

Curățați ouăle și tăiați-le cubulețe. Tăiați și avocado cubulețe și puneți peste ouă. Faceți un dressing din: iaurt (sau maioneză), sare, piper, lămâie și muștar. Amestecați bine și mai adăugați, la nevoie, după gust, zeamă de lămâie sau condimentele care vă plac.

Turnați dressingul peste ouă și avocado și amestecați bine. Lăsați salata o jumătate de oră la rece înainte de a o servi, pentru ca aromele să se combine. Serviți cu pâine prăjită sau lipie.

Poftă bună!