Snitel De Porc Cu Salata De Mere
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6 x 100g muschi de porc
  • 250 ml lapte batut
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 crenguta salvie, fin tocata
  • 1 lingurita de mustar
  • 150g faina
  • 3 oua, usor batute
  • 3 cani pesmet
  • ulei de masline
  • Salata de mere:
  • 125 ml ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 cani frunze de salata
  • 40g nuci, prajite si tocate
  • Seminte de la 1 rodie (optional)
  • 2 mere rosii, fara samburi, taiate felii

Mod de preparare

1. Se pune carnea de porc pe un tocator si se aplatizeaza cu un ciocan de carne. Se combina laptele batut, usturoiul, salvia si mustarul intr-un vas si se adauga carnea. Se acopera si se marineaza in frigider timp de 4 ore.

2. Se scoate carnea din marinata, permitand excesului sa se scurga. Se trece prin faina, apoi se inmoaie in ou si se trece prin pesmet. Se acopera si se lasa deoparte pana se gatesc.

3. Pentru salata de mere, se combina uleiul si sucul de lamaie intr-un castron si se asezoneaza bine. Se adauga ingredientele pentru salata ramase si se amesteca. Se pune deoparte.

4. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se prajeste carnea timp de 3 minute, pana cand snitelele sunt aurii. Se scurg pe un prosop de hartie, apoi se servesc cu felii de lamaie si salata de mere.