Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
- Pentru crusta - 6 forme mini-tarte:
- - 188 grame faina alba
- - 1 ou mare de casa
- - un praf de sare
- - coaja de la o portocala
- - 100 grame unt nesarat la temperatura camerei
- - 80 grame zahar brun
- - 15 grame mac macinat
- - 1 lingura apa rece.
- Pentru umplutura de mere:
- - 3 mere curatate de coaja si taiate felii
- - 1 kaki
- - 50 grame zahar brun sau alb
- - 30 grame zahar muscovado
- - 1 lingurita scortisoara
- - un praf de sare
- - 1/4 lingurita nucsoara
- - 2 lingurite pline amidon de porumb (optional)
- - zeama de la o jumatate de lamaie.
- Ingrediente pentru crema de mascarpone:
- - 200 grame mascarpone
- - 1 lingura rasa zahar pudra
- - coaja de la o portocala
- - 1 lingurita amestec de condimente pentru turta dulce (scortisoara
- cuisoare
- ienibahar si/sau cardamon).
- Pentru bezea:
- - 2 albusuri de oua de casa proaspete
- - 1/2 lingurita de sare
- - 120 grame zahar pudra
- - 1/4 lingurita cream of tartar
- - 1 lingurita otet alb.