Un tort usor, potrivit pentru zilele de nastere ale celor dragi.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 4 oua
- 1 1/4 cana ulei
- 2 cani de zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 cani faina
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 2 lingurite scortisoara
- 3 cani morcovi rasi
- 1 cana nuci pecan tocate
- 1/2 cana de unt
- 220g crema de branza
- 4 cani zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana nuci pecan, tocate
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.2. Intr-un castron mare, se bat ouale, cu ulei, zahar alb si 2 lingurite de vanilie. Se adauga faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare si scortisoara. Se adauga morcovii, apoi nucile pecan. Se toarna in tava pregatita.
3. Se coace in cuptorul preincălzit timp de 40-50 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se intoarce pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.
4. Pentru a face glazura se combina untul, crema de branza, zahar pudra si 1 lingurita de vanilie. Se bate pana cand amestecul este neted si cremos. Se adauga nuci pecan tocate.
5. Se taie blatul pe jumatate, se adauga crema peste unul dntre blaturi, apoi se pune cel de-al doilea peste crema. Se pune crema deasupra. Se orneaza cu nuci pecan.