Negresa de post pufoasa cu glazura

Negresa de post pufoasa cu glazura retete: cum gatesti negresa de post pufoasa cu glazura si cele mai gustoase retete de negresa de post cu glazura, reteta de negresa pufoasa cu nuci, negresa insiropata cu glazura de ciocolata, negresa insiropata cu glazura, negresa cu glazura de ciocolata si nuca, negresa de post, glazura de cacao de post, prajitura pufoasa cu crema de lamaie, prajitura pufoasa cu lamaie, prajitura cu mere rapida si pufoasa.

Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai greu post din an pentru creștinii ortodocși. Dacă țineți post, înseamnă că ați renunțat deja la o mulțime de mâncăruri care vă plac, cel puțin pentru câteva săptămâni. Vestea bună este că există în continuare dulciuri de care vă puteți bucura și care sunt de post. Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.

paine pufoasa pufoasa

300 ml lapte,500-600 gr faina 2 linguritze sare 1 si 1/2 linguri zahar 50 gr unt topit 1 cub drojdie proaspata,1-2 oua

Negresa de post cu visine

2 cani zahar2 cani de apa3 linguri cacao1 cana ulei1 plic praf de coptcoaja de la o portocala1 fiola esenta de vanilievisine din compotfaina cat cuprinde ( aprox. 350 g)Pentru glazura:2 linguri cacao2 linguri ulei6 linguri zahar pudra2 linguri jumate de apa fierbinte

Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

200 g faina un varf de cutit de sare o lingura rasa bicarbonat 100 g zahar un plic zahar vanilat 100 g miez de nuca 3-4 linguri cu varf cacao 3 linguri gem de gutui cu nuca 200 ml apa 50 ml ulei esenta de rom si de portocala dupa gust 70 g ciocolata de post (puteti adauga in compozitie la alegere miez de nuca alune stafide nuca de cocos ) Glazura 100 g ciocolata de post 2 linguri de cafea preparata

Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

200g ciocolata amaruie100g unt200g zahar4 oua200g faina1/2 lingurita praf de copt1 lingurita extract de vanilie55g nuci tocate grosiercacao pudra

Negresa pufoasa

25g unt/ margarina 200ml lapte 4-5 linguri cacao 200g zahar 4 oua un praf de sare 200g faina 1 lingurita de bicarbonat de sodiu o mana de visine din visinata sau din compot o mana de miez de nuca macinata esenta de rom 1 plic zahar vanilat zahar pudra pentru pudra

Negresa cu glazura din batoane

Blat:200 g unt/margarina300 g zahar1 si 1/2cana faina(canade 250 ml)3 linguri cacao1 lingurita praf de copt4 oua1 lingura nuca de cocos30 g ciocolata1 cana lapte lapteGlazura:50 ml frisca lichida5 batoane "mars" sau 150 g ciocolata

Negresă de post cu gem acrișor de prune

Negresa de post cu gem de prune este unul dintre deserturile preferate de mulți români în perioada postului. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Negresa cu mere (de post)

Blat 350 g faina de grau 30 g cacao 270 ml lapte de nuci 200 ml apa plata 72 ml ulei floarea soarelui 1/2 plic praf de copt 100 g miez de nuca 4 mere rosii mari (~500 g) 1 lgt cu varf scortisoara macinata Glazura: 100 g ciocolata neagra (50% cacao) 2 lgt ulei Decor: felii de clementina zahar pudra

Negresa Rafaello

Pentru bomboanele Rafaello:200g branza dulce, fina50g fulgi de cocos1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie1 lingurita zahar vanilat1 lingurita amidon de porumb1 galbenusPentru negresa:3 oua50g ciocolata neagra50g zahar brun2 linguri faina2 linguri praf de budinca cu ciocolata1 lingurita amidonGlazura:50ml lapte2 linguri zahar50g unt50g ciocolata

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită. Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Negresă cu glazură de ciocolată

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la o porție de negresă, cu sau fără glazură, ne amintim instant de gustul copilăriei și ni se face poftă de cea mai cunoscută și simplă prăjitură din bucătăria românească. Negresa este unul dintre acele deserturi pe care mamele sau bunicile noastre le făceau în copilărie și care erau devorate imediat. Rețeta de negresă este una atât de simplă, încât a devenit una dintre prăjiturile pe care și copiii pot învăța să le facă. Negresa poate fi servită cu sau fără glazură, se prepară repede și este genul acela de desert care nu trebuie neapărat să fie foarte dulce pentru a fi gustos. Vă puteți juca cu rețeta și să puneți alune de pădure în compoziție, de exemplu. 

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Pentru blat: 250 g unt 200 g zahar 50 g cacao 150 g mascarpone 3 oua 1 lingurita esenta vanilie 150 g faina Pentru crema: 100 g zahar pudra 350 g mascarpone 100 ml frisca lichida 1 plic gelatina Pentru glazura: 200 g ciocolata min 55% cacao 100 ml frisca lichida 50 g unt

Prajitura Boema de post

Blat: 450 g faina 200 g zahar 50 g cacao 200 g miez de nuca 500 ml apa 100 ml ulei 2 lgt bicarbonat de sodiu 4 lg cu varf gem de capsuni un praf de sare Sirop: 200 g zahar 400 ml apa o lingura cacao 50 g margarina o sticluta esenta de rom Glazura: 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker Crema: 100 g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala D'ecor: 300 ml frisca vegetala

Coltunasi de post cu gem

Aluat:100 ml apa, 120 g faina, esenta de vanilie,un praf de sare, 1 lingurita zahar.gem acrisor – pentru umplutura.Glazura:50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, scortisoara.

Negresa Cu Ness De Post

250 gr de zahar 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala) jumatate cana de ulei 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura) 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 esenta rom 1 plic ness coaja rasa de portocala 2 linguri stafide cativa miezi de nuca

Cheesecake negresa cu caramel

E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!

Negresa cu nuci si cirese

unt- 150 g zahar brun- 150 g oua - 3 buc. cacao - 5 linguri nuca macinata - 150 g esenta de rom - 1 lingurita faina - 150 g praf de copt - o lingurita cirese fara samburi - 300 g Glazura: ciocolata neagra - 80 g smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Negresa speciala

1/2 cana nuca tocata mare, 3 oua, 1 lingura esenta vanilie, 1 cana zahar tos, 50 g cacao, 200 g unt, o lingura praf de copt, 1 cana faina, 1/8 lingurita sare. Glazura: 100 g ciocolata amaruie, 100 ml frisca lichida, 100 ml vin alb sec, migdale.

Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă

Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.

Negresa-varianta mea

ptr o tava de 26cm 1pahar zahar 1/2pahar apa 3linguri cu cacao 250 gr unt 6oua 11/2 pahar faina ptr prajituri putina esenta de rom ptr glazura 250 ml de smantina 120gr de ciocolata amaruie 60% cacao sau dupa dorinta 50 gr de unt

Negresa cu crema de branza

Blat : 200 g ciocolata amaruie sau cu lapte 200 g unt 3 oua 250 g zahar 2 linguri cacao 150 g faina Crema : 500 ml frisca 350 gr branza 150 gr zahar pudra (optional) Glazura: 100 g ciocolata amaruie 4-5 linguri frisca lichida

Negresa cu glazura de ciocolata

4 oua 250 gr zahar 350 ml lapte 150 ml ulei 4 linguri cu cacao 300 gr faina ( compozitia trebuie sa fie ca de chec - daca mai este nevoie mai adaugati 1-2 linguri ) esenta de rom si de portocala dupa gust (daca va place puteti folosi coaja rasa de portocala) o lingura cu varf zahar pudra vanilat 1 plic praf de copt stins in putin otet de mere sau zeama de lamaie o canita cu miez de nuca macinat mai mare sau dupa gust Pentru glazura o cana cu cafea preparata ( 14 linguri ) 300 gr ciocolata cu lapte 30-50 g de unt

Tavalita glazurata de post

Blatul:-200g. zahar tos-5 linguri cu miere-150ml. apa-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet-100 ml. ulei-500g. faina + 1 praf de sareGLAZURA {sau sos de cacao}:-300ml. apa-300g. zahar-250g. margarina-5 linguri cacao-2 sticlute esenta de rom+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Frittata - omletă italienească pufoasă

Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale.  Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!

Prajitura negresa cu ciocolata amaruie

150 gr ciocolata amaruie100 gr unt200 gr zahar2 oua250 ml lapte250 ml frisca lichida280 gr faina1 plic praf de coptpentru glazura50 gr unt100 gr ciocolata amaruie50 ml frisca lichida

Negresa cu gem (de post)

2 cana apa minerala 1 cana zahar 1 borcan gem de 800 gr faina cat cuprinde 100 ml ulei 1 praf de copt 2 lingurite de bicarbonat esenta de rom coaja de lamaie rasa coaja de portocala rasa 2 lingurite cacao 1 plic zahar vanilat 5 gr sare miez de nuca zahar pudra

Mancare Rapida De Post

3 cartofi ueli 2 felii de paine ketchup

Negresa glazurata

Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm: 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata 200 gr de unt topit la bain-marie 1 cana de zahar 4 oua 180 gr faina 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici esenta de vanilie, esenta de migdale Glazura: 380 gr ciocolata amaruie (75%) o lingura de ulei 100-120 gr de ciocolata alba

Omleta pufoasa

4 oua1 ardei gras100 gr telemea mixta1/2 leg marar6-7 felii de salamsare, piper, turmeric

Guguluf pufos cu glazura duo

500gr.faina 250gr.unt 1pliculet de vanilie 1pliculet de praf de copt 5oua 300gr.zahar 250ml.lapte coaja de la 2 lamai rasa un praf de sare. GLAZURA: un plic de glazura duo sau puteti sa folositi ciocolata alba si neagra.

prajitura pufoasa cu amaretti si mere

700 g mere 200 g amaretti 180 g unt 130 g ciocolata 150 g zahar 120 g faina 5 oua 4 linguri rom 1 praf de copt,sare

Negresa cu nuci si stafide

pentru compozitie: 2 oua 1 cana zahar 1/2 cana ulei 1 cana lapte 2 cani si 1/2 de faina 3 lingurite de cacao 1 lingurita bicarbonat alimentar 50 gr de stafide 10 nuci sfaramate marunt si 10 nuci date prin masina de rasnit nuci. pentru glazura: 6 patratele de ciocolata simpla (cu lapte) 50 gr de unt

Spaghete de post

1 pachet spaghete de post, piper, condimente, bulion sau sos de rosii, ulei, verdeata, 1 ceapa, 1 ardel, 1 morcov

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

4 oua250 gr zahar350 ml lapte150 ml ulei2 linguri cu varf cacao340 gr fainacoaja rasa de portocala1 lingurita esenta de rom2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie1 praf de copt1 canita miez de nuca1 cana de cafea preparata300 gr ciocolata cu lapte5-6 linguri lapte200 ml frisca lichidabombonele decorative

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Salata de vinete cu maioneza de post

2 vinete, maioneza de post (din comert), verdeata, sare, piper, 1 ceapa

Paine pufoasa cu lapte

600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping

Pizza Pronto pufoasa

- 250 gr aluat frantuzesc - un ou batut - un ardei gras galben - un ardei gras rosu - un dovlecel - 2,3 rosii feliate - 70 gr branza mozzarella - amestec de ierburi uscate

Prajitura pufoasa cu branza si mandarine

900g branza de vaci6 oua150g zahar150g unt1 compot mic de mandarine250g fainacoaja lamaiearoma de vanilie

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Cannelloni cu legume – de post

8 tuburi cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (morcov, mazare, porumb, ardei gras), 100 g cascaval de post, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet.

Prajitura pufoasa cu capsuni

6 oua 6 linguri apa fierbinte 250 gr.zahar tos 50 gr. zahar farin 300 gr. faina 1-2 plicuri zahar vanilat 500 gr. capsuni 1 praf de sare optional: zahar pudra pentru decor

Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

4 pachete biscuiti digestivi ( 200g ) 1/2 pachet de unt sau margarina(daca vreti sa fie de post) 1 cub mic de unt pt uns 3 linguri de miere 2 linguri cacao 5 linguri stafide 1 ciocolata neagra (100g)

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

8 albusuri,300 g zahar,200 g nuca de cocos,o esenta de migdale,300 g faina,coaja de la o lamaiemiex de nuca