Placinta taraneasca cu carne

Placinta taraneasca cu carne retete: cum gatesti placinta taraneasca cu carne si cele mai gustoase retete de placinta dobrogeana cu carne, placinta cu corasla, placinta cu lapte batut, placinta cu cartofi dulci, placinta cu sfecla rosie, placinta cu branza si mere, lipie taraneasca, ciorba taraneasca, ciorba taraneasca ardeleneasca, ciorba de perisoare taraneasca.

Plăcintă țărănească cu brânză de oaie

Vrei să guști o plăcintă țărănească cu brânză de oaie, ca la mama acasă? Uite o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice gospodină!

Plăcintă țărănească cu brânză - rețetă simplă și gustoasă

Plăcintă țărănească cu brânză - o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu aluat fraged și umplutură de brânză sărată, această plăcintă tradițională este gata în aproximativ 90 de minute.

Placinta taraneasca cu carne de porc

Pentru aluat 100 ml lapte 150 ml apa minerala 100 ml ulei 600 g faina 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 3,5 g drojdie uscata Pentru umplutura 600 g carne de porc tocata 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingurita boia de ardei dulce 2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine) 3 oua 1 lingurita cimbru sare dupa gust piper macinat dupa gust faina pentru tapetat forma ulei pentru uns forma 1 galbenus pentru uns placinta 1 lingura de lapte

Quiche (Placinta cu ceapa)

350g faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 25g drojdie 180ml lapte 3 oua 4 linguri ulei/50 g unt 2-3 cepe 200-300g sunculita taraneasca 400g smantana sare piper

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Ingrediente 6 buc: 6 grisine lungi 3 felii cascaval afumat&nbsp 3 felii cascaval clasic&nbsp 6 felii subtiri sunculita taraneasca 1 castravete mic 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite susan negru 2 linguri mustar boabe

Plăcintă cu carne și ciuperci

O plăcintă sărată, cu carne și ciuperci, este ideală atunci când vreți să preparați o masă delicioasă pentru întreaga familie sau un aperitiv cald. Pentru această plăcintă, puteți folosi orice fel de carne: de porc, vită sau pui, trebuie doar să țineți cont de timpul de gătire al fiecăreia.

Cornish pie - placinta cu carne

Cornish pie este o mancare traditionala din tinutul Cornwall, Marea Britanie si este facuta cu aluat, carne si cartofi. Pentru reteta de mai jos s-a folosit carne de miel, insa o poti prepara cu ce fel de carne vrei.

Placinta taraneasca

Aluat: 400 gr faina 4 oua 125 gr margarina 125 gr ulei masline 300 gr iaurt 1 varf lingurita sare 20 gr drojdie Umplutura: 7 oua 1 kg branza de vaci 100 gr zahar vanilie rom 2 linguri de faina Uns: 1 ou 2 linguri de zahar 50 gr margarina

Placinta ungureasca

Avem nevoie de foi de placinta{dintr-un pachet de foi de placinta am facut doua placintevreo sase foi le-am folosit la aceasta placinta si restul le-am intrbuintat la o placinta cu carne} 25o gr.taitei(am folosit spaghete),1 lingura margarina,un pic de sare,4-5 oua,7 linguri zahar,200 gr.smantana,1 plic de vanilie,5oo gr.branza de vaci,100 gr.stafide ,1 lingura de amidon,2 linguri de pesmet sau gris,coaja de lamaie si ulei pentru uns foile

Plicuri cu carne

Pentru 1 rulou de aluat fraged 2 cepe mari 3 linguri ulei 200g carne tocata de vita sau de pui 10g sunculita taraneasca afumaa 1 lingurita vegeta 1 ou 2 linguri smantana 4 felii cascaval 4 felii branza pentru sandwiciuri (vezi foto 2) 1 legatura marar

Tocana taraneasca cu carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 600 gfaina - 25 guntura/ulei - 100 g (ml)ceapa - 600 gusturoi - 20 gardei gras - 200 gcartofi - 500 gapa - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturamarar verde - 1 legaturapasta de tomate - 50 gsare si piper dupa gust

Placinta cu carne si bere

Pentru 12 felii mari (o tava de 30x27 cm): 1. 900gr-1kg carne tocata de vita cu porc 2. 1 pachet de foi de placinta (am folosit Bella) 3. 5 oua marisoare 4. 2 cepe 5. o capatana de usturoi 6. 500 ml bere 7. sare piper cimbru marar ierburi italienesti 8. cateva linguri de ulei

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

500 g carne de porc 2 bucati de praz 1 morcov 2 cepe uscate 5 cartofi mari 1 cutie de rosii cubulete Marar si patrunjel Sare si piper dupa gust 1 lingura bulion

Placinta Burrito

Un preparat delicios care va fi indragit si de cei mici!

Placinta Balti

O reteta simpla de placinta picanta inspirata de curry traditional si acoperita cu cartofi dulci.

Placinta cu ciocolata

Nici nu-ti dai seama cat de simpla este aceasta reteta pana cand nu o incerci.

Placintă cu brânză, cu foi de plăcintă cumparate

Descoperă rețeta tradițională românească pentru plăcinta cu brânză folosind foi de plăcintă cumpărate. Află secretele acestei plăcinte, inclusiv sfaturi și trucuri, pentru un rezultat perfect de fiecare dată.

Placinta englezeasca (Cottage pie)

Exista un motiv pentru care aceasta placinta traditionala este preferata de multi - sosul bogat facut din carne de vita, morcovi si vin rosu, acoperit cu un piure pufos, cu branza, o combinatie minunata.

Murseddu (placinta italiana cu carne)

Pentru aluatul de placinta:10g drojdie proaspata250g fainaun varf de sarePentru umplutura:250g carne porc (de la gat)150g ficat de porc150g ficat de vitel150g maruntaie4lg pasta de rosii2lg ung1 peperoncini1 ceapa2 catei de usturoi1lg oregano uscatsare si piper

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Placinta Cu Capsuni

O prajitura racoroasa, care este si foarte usor de facut.

Placinta aperitiv

1 varza mijlocie sare piper ulei cimbru marar foi placinta

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Burek (borek) cu brânză - cea mai bună plăcintă turcească

Descoperă rețeta tradițională balcanică de burek cu brânză, o plăcintă delicioasă și crocantă, ușor de preparat acasă.

Placintă cu creier și ceapă

Plăcinta cu creier și ceapă este perfectă pentru un prânz sau o cină savuroasă. Poate fi servită atât caldă, cât și rece. Gustul său bogat și consistența sa o fac o alegere excelentă pentru iubitorii de preparate tradiționale.

Plăcintă cu dovleac și foi din comerț

Plăcintă cu dovleac și foi din comerț este o rețetă cât se poate de ușoară și rapidă pentru un astfel de preparat dulce și aromat specific toamnei.

Placinta cu crema de vanilie

O placinta aromata incheie perfect o masa de pranz.

Placinta cu lapte si gris

9 foi de placinta 1 3/4l lapte 320g gris 4 oua 1 pastaie vanilie sau o esenta vanilie,300 gr zahar,50 gr unt (topit pentru uns) 200 gr zahar,1 lingura scortisoara pentru pudrat foile de placinta

Masa taraneasca !!!

Pentru 10 persoane Pentru ciorba de fasole avem nevoie de : -300g fasole -un ciolan afumat -2 cepe -2 ardei grasi -2 morcovi -3-4 rosii -50 ml ulei -2 foi dafin -3-4 boabe ienibahar -un fir de cimbru -1 legatura de leustean -1 capatana usturoi -sare Pentru gratar avem nevoie de -1 kg carne de mici -7-10 pulpe -1 kg carnati proaspeti taranesti -200g sunca pentru a freca gratarul

Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g8 rosii medii bine coapte 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm4 felii de paine intermediara2 linguri de ulei de floarea soarelui1 pahar de supa de legume1 lingurita de sare un varf de cutit de piper negru macinat

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este foarte gustoasă, nu e greu de făcut și este un desert tradițional și sănătos. Este unul dintre cele mai vechi deserturi din bucătăria românească.

Placinta cu carnaciori afumati

8 foi de placinta 300 g carnaciori afumati 300 g branză de oi 300 g suncă de pui 7 oua 2 cepe 1 legatură marar 1 legatură patrunjel sare piper ulei

Portofele cu ciuperci si carne

Deoarece mi-a ramas din amestecul pregatit pentru ciuperci umplute si ave-am si foi de placinta in frigider m-am gandit sa fac cateva portofele. Foi de placinta Umplutura (vezi aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciuperci-umplute-50.html) 1 ou 100g cascaval ras Seminte de susan

Omleta Taraneasca

3 oua,200 g carnaciori afumati,1 ceapa ulei de masline 1 ardei gras rosu 150 branza de vaca sare piper,

Placinta cu crema bavareza

Un desert cremos este intotdeauna o alegere buna.

Bougatsa - plăcintă grecească cu lapte și lămâie

Bougatsa sau Lemon Bougatsa, așa cum mai este numită, este un desert tipic grecesc, delicios și aromat. Se face ușor, cu foi de plăcintă și cremă de lapte infuzată cu coajă de lămâie și vă va duce cu gândul la un desert savurat pe malul Mării Mediterane.  Puteți servi Bougatsa cu înghețată de vanilie sau simplă, doar cu siropul de zahăr. Este delicioasă și vă garantăm că, odată ce o gustați, va deveni unul dintre deserturile voastre preferate. 

Placinta Meringue cu lamaie

Arata spectaculos, dar e foarte usor de facut si nici nu-ti ia prea mult timp.

Placinta Keema

Aceasta reteta este o alternativa la placinta cu branza, foarte gustoasa si satioasa.

Placinta Cu Branza

Aceasta reteta clasica este acum mai usor de facut datorita blatului gata preparat.

Placinta Cu Nuci Pecan

Nucile pecan sunt bogate in nutrienti, asa ca acest desert nu te va face sa te simti vinovata la fiecare muscatura.

Pizza taraneasca

200g faina 2 oua 1 ardei gras 3 ciuperci potrivite 300 g carnaciori 300 g salam,150 g masline,condimente,250 branza,

Placinta cu crema de cocos

O placinta este intotdeauna o idee buna, iar azi iti propunem una cu crema de cocos.

Plăcintă cu somon și pesto

O plăcintă sărată, făcută în casă și aburindă este alegerea perfectă pentru o cină ușoară în familie sau pentru atunci când aveți musafiri. Puteți face plăcintă sau tartă din orice, de la brânză, până la carne, pește, legume sau carne tocată. Aveți nevoie doar de un aluat foietaj cumpărat, care să vă scutească de mare parte din bătaia de cap și ingredientele cu care să o umpleți. Astăzi vă propunem o plăcintă simplă și delicioasă cu somon și pesto. Este o alternativă excelentă dacă v-ați săturat de somonul clasic, la cuptor. Tot ce aveți de făcut este să îl ungeți cu sos pesto și să îl îmbrăcați în aluat foietaj. 

Șuberek cu brânză, ca în Dobrogea

Dacă ați mers în zona Dobrogei și nu ați mâncat măcar o dată șuberek, ați mers degeaba. Cea mai bună plăcintă cu brânză, așa cum numai dobrogenii știu să o facă, este delicioasă și foarte ușor de făcut.  Șuberekul se regăsește și în bucătăria turcească, de acolo venind inspirația pentru rețeta dobrogeană. Copt sau prăjit, cu brânză sau cu carne - șuberek este o plăcintă delicioasă în orice variantă și pentru orice ocazie.

Placinta De Pui Cu Porumb

O reteta apreciata atat de copii cat si de adulti, pentru zilele in care te saturi de mancarurile traditionale.

Placinta De Cartofi Dulci

Desi cartofii nu sunt folositi in mod obisnuit la dulciuri, aceasta reteta trebuie sa o incerci macar o data.

Platou taranesc

aprox 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) 2-3 pahare de apa 1 pahare cu ulei 4 cartofi 1 morcov 1 rosie 1 ceapa Cateva felii de branza de burduf Condimente: sare piper cimbru oregano boia de ardei dulce rozmarin coriandru

Placinta din lavas cu carne

1 pachet lavas 1 ou 1,5 pahar lapte batut 1 morcov 400 g carne tocata (oricare preferati am folosit amestec de porc si vita) 200 g cascaval&nbsp verdeata ulei de floare soarelui 1 ligurita pasta de rosii sare piper negru macinat 20 - 30g unt