Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie retete: cum gatesti prajitura foaie peste foaie si cele mai gustoase retete de reteta foaie peste foaie, foaie peste foaie, prajitura foi peste foi, peste impanat, mancare peste, ciorba de peste, preparate din peste, peste la cuptor, mancare din peste, pasta de peste afumat.

Rulada de peste cu foaie de clatite

o foaie de clatita,pasta din unt cu verdeata, condimente, felii subtiri din filé de peste marinat - somon sau din conserva, felii de lamaie si masline.

Prajitura foaie peste foaie

Descoperă rețeta clasică a prăjiturii "Foaie peste foaie", un deliciu românesc ce îmbină perfect textura crocantă a foilor cu crema fină. Învață cum să o prepari și să o adaptezi după gustul tău, fie că îți dorești un desert tradițional sau o variație modernă.

Kulibiac de somon - reteta ruseasca

(pentru 10 portii): - aluat foietaj 500 g (o foaie intreaga + circa 100 g din alta foaie) - somon proaspat 350 g - spanac congelat 200 g - ceapa 1 buc. medie - orez cu bob lung 125 g - oua 6 buc. - unt 60 g - smantana (20-25% grasime) 175 g - marar 1 legatura mica - suc de lamaie - fulgi de ardei iute - sare piper

Peste rasol

8 file de peste (cod salau merluciu), 2 morcovi, 2 cepe, 1 felie telina, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita boabe piper, 2 linguri otet, Garnitura: cartofi natur stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde.

Garnitura de hrisca cu sos de peste

o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin

Talmes-balmes in aluat

1 foaie de placinta sau o foaie de aluat frantuzesc 2 linguri branza de vaci 2 linguri smantana 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 3 masline verzi 3 masline negre 50g cascaval ras

Tort cu 3 feluri de ciocolata

Blatul de ciocolata: 60 g de migdale pudra 100 g zahar pudra (60+40) 20 g cacao4 albusuriun varf de sareMousse de ciocolata alba:125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca 250g ciocolata alba2g gelatina -1 foaie300 ml frisca neindulcita .Mousse de ciocolata cu lapte:125 ml frisca lichida160 gr, ciocolata cu lapte1 foaie gelatina100 grame frisca batutaMousse de ciocolata amaruie:125 ml de frisca lichida200 g ciocolata amaruie110 ml frisca batuta1 foaie de gelatina

Supa cu scoici si creveti.

18 creveti(congelati cruzi) 20 scoici de riu 1 borcan naut fiert(400 gr) 1 ardei gras rosu 1 praz 1 ardei verde 2 catei usturoi 1 ciusca uscata 1 lingurita boia dulce 50 ml vin alb 1 foaie de dafin sare 50 ml ulei masline 4 pahare cu supa de peste sau apa.

Pangasius cu legume

5oo g pangasius morcovi conopida cartofi ceapa usturoi 2 rosii mici foaie de dafin pasta de ardei pasta de rosii vegeta ulei

Sosul perfect pentru saramura de pește

Sosul de saramură reprezintă elementul cheie care transformă un simplu pește într-un preparat desăvârșit, delicios și apetisant. Acesta asigură echilibrul perfect între arome, texturi și aspect, în timp ce oferă versatilitate și posibilitatea de a experimenta cu diferite tipuri de pește și condimente.

Pateuri cu crenvurști. Rețetă delicioasă cu crenvurști tocați

Prepară cele mai gustoase pateuri cu crenvurști tocați! Rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru o gustare delicioasă și rapidă.

Mancare rece

Carne (de porc, de iepure, de vanat, limba)ceapa (multa, peste un kilogram la nici 200g de carne am pus),masline,suc de rosii (pasta de tomate, bulion),vin alb sec,piper boabe,o foaie-doua de dafinsare.

Plachie de cod

2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste) 100 ml ulei 1 ceapa uscata 2-3 cepe verzi 3-4 catei usturoi 200 ml bulion 2 rosii 1/2 ardei gras 1 foaie de dafin 100 ml vin piper macinat sare zeama de lamaie( facultativ)

Rulada cu trei feluri de ciocolata

Pt. blat avem nevoie de:-20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet- 3 linguri de zahar- 100 gr de untCremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza: Mousse de ciocolata alba:- 200 ml frisca lichida- 200g ciocolata alba- 2g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata cu lapte:- 200 ml frisca lichida- 200 g. ciocolata cu lapte- 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata amaruie:- 200 ml de frisca lichida- 200 g ciocolata amaruie- 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta

Prajitura Cocomac

Blat : 8 albusuri, 200 g zahar, 2 lg faina, 1 plic praf de copt, 50 g mac, 150 g nuca cocos Foaie dobos: 2 oua, 4 lg zahar, 2 lg apa, 4 lg faina Crema: 8 galbenusuri, 300 g zahar, 2 lg ness, 150 ml lapte, 300 g unt Glazura: ciocolata rasa

Pastrav cu sos de ciuperci

2 pastravi proaspeti 100 g faina de grau 4 linguri cu uleiulei Sos: 300 g ciuperci proaspete o ceapa 20 ml ulei 1 lingura sos iute 300 g smantana 2 linguri wisky sare piper rozmarin foaie de dafin verdeata lamaie - pentru ornat

Rulada sarata

1 foaie foietaj 150 g cascaval 150sunca 1/2 piept de pui facut la gratar un ou mac(sau alte seminte)

Mini quiche

Avem nevoie de o foaie pentru tarte sarate de data asta am folosit foaie cumparata pentru ca eram in graba mare un ou 2 linguri de cascaval ras o lingura plina de smantana grasa ( de 30% am pus eu ) sare piper verdeturi asortate ( eu am pus ceva amestec care le avea pe toate inclusiv usturoi deshidratat). Pentru garnisit cele 6 mini quiche am folosit de daca asta : cativa creveti si calamar ( pt cele cu fructe de mare ) 150 de grame de somon crud neafumat ( am facut 2 cu somon) si putina sunca si ciuperci pentru alte 2 bucati.

Prajitura banateana cu miere

pentru foaie:- 4 linguri miere- 12 lg ulei- 300 g zahar- 2 oua intregi- 2 lgt. bicarbonat nestins- 6 lg lapte- 500g fainaPentru crema:- un cub de margarina Rama- 2-3 lg faina- 200 ml lapte- 250ml lapte- 200g zaharIn plus: gem de prune (sau alte preferinte, dar acrisor)

Tarta cu banane caramelizate

1 foaie aluat foietaj 5 banane 100 g zahar brun 70 g margarina 2 pliculete vanilie cateva picaturi esenta de rom

Torta rustica

1kg spanac 300 gr urda sau branza de vaca 1 ou 1 foaie de placinta sare piper

Pateuri cu ciuperci si cascaval

o foaie aluat foietaj, 6 ciuperci champignon, cascaval, 1 ou, mac, oregano, sare

Quiche cu costita si branza

foaie de aluat din comert costita sau kaizer parmezan 2 oua 2 cutii de smantana putina sare piper

Orez cu praz

1 cana orez 1 ceapa 3-4 bucati praz 1 lingurita vegeta 1 foaie dafin piper

Bomboane Ferrero Rocher făcute acasă

Bomboanele Ferrero Rocher sunt unele dintre cele mai fine și mai bune bomboane de ciocolată. Dacă vă place combinația de ciocolată cu alune, atunci trebuie să încercați acest desert deosebit acasă.  Ferrero Rocher se pot face acasă, cu câteva ingrediente la îndemână și cu un robot de bucătărie. Un desert simplu, dar de efect, de care copiii vor fi încântați și cu care vă veți impresiona musafirii deopotrivă. 

Tarta elvetiana cu mere

1 foaie placinta nuci(alune)pisate 4 mere marisoare acre,200 gr. zahar 200 ml. smantana dulce lichida 200 ml. lapte 4 oua scortisoara,zahar pudra.

Tort Mousse

Ingrediente blat:- 3 oua- 3 linguri zahar- 2 linguri ulei- 3 linguri faina- 1 lingurita praf de copt- 1 lingura cacao- ½ fiola esenta romIngrediente mousse ciocolata alba:- 250 gr ciocolata alba- 125 ml smantana pentru frisca- 2 foi gelatina- 275 ml friscaIngrediente mousse ciocolata cu lapte:- 200 gr ciocolata cu lapte- 125 ml smantana pentru frisca- 1 foaie gelatina- 175 ml friscaIngrediente mousse ciocolata neagra:- 200 gr ciocolata neagra- 125 ml smantana pentru frisca- 1 foaie gelatina- 125 ml friscaIngrediente sirop:- 50 gr zahar- 50 ml apa- ½ fiola esenta rom

Briose aperitiv cu pui

pui - 200g ;Smântâna - 200 ml ;aluat - 1 foaie ;cascaval ras - 100 g ;ou batut - 1 buc;sare - 1 vf de cutit

Pulpe de pui prajite

4 pulpesarepiperboia de ardei iute1 lamaie3 catei usturoiulei1 foaie de dafin

Rulada cu telemea si cascaval cu nuci

1 foaie aluat foietaj 200 g telemea de vaca 150 g cascaval cu nuca chimen unt 2 linguri parmezan ras

Pulpe dietetice

4 pulpe, un morcov, o ceapa, o telina, sare piper 1 foaie de dafin cimbru oregano, ulei de masline, piper boabe 1 varf de cutit chilli, o cescutau vin.

Onigiri

1 cup orez cu bobul rotund 1 1/4 cup apa sare 1 foaie de nori pentru umplut: conserva de ton scursa de ulei

Pilaf cu ciuperci la Multicooker

2 cani orez 1 ceapa tocata 500 ml supa de legume sau pui 100 g ciuperci feliate sare piper foaie de dafin

Trigoane cu mere

- 2 mere - o foaie aluat foietaj - 50 g mix de alune nuci migdale tocate marunt - o lingurita scortisoara - un varf cutit nucsoara - 3-4 linguri zahar - un galbenus de ou si putin lapte pentru uns

Snitel englezesc

1 kg carne de vitel 250 gr smantana 1/2 pahar de vin 3 linguri ulei o foaie de dafin 50 gr faina 2-3 linguri bulion sare piper

Foietaj cu mar, nuca si miere

Ingrediente: 1 foaie mare de foietaj 3 mere zahar si scortisoara miere nuca macinata

Tarta cu branza si rosii

-1 foaie aluat foietaj -300 g branza sarata de vaca -100 g branza feta -4 oua -150 g kaizer -4 rosii -oregano -cateva picaturi ulei de masline -patrunjel -sare piper

Tarta cu fructe

Foaie: 225 g faina 150 g unt 75 g zahar sau zahar maro 1 albus Umplutura 1 plic si jumatate de budinca de vanilie 550 ml lapte 300 g capsuni 100 g ananas 1/2 plic gelatina

Pangasius la cuptor

un file de pangasius 5 cepe mari 150 ml ulei 100 g faina de grau 1/2 lamaie 50 ml vin alb sare piper fire de cimbru marar patrunjel foaie de dafin

Sushi

orez cu bob lung somon sau ton crud foaie de alga de mare uscata o lingurita de otet wassabi sos de soia Ingredientele se gasesc si in supermarketuri insa mai sigur gasiti in magazinele cu specific japonez.

Tort cu frisca si nutella

4 galbenusuri4 linguri zaharun pahar mediu Nutella500 ml frisca2 pachete de Pavezini (sunt piscoturile de sampanie dar mai subtiri)ciocolata (sau nuci, alune)foaie de aluminiu

Panna Cotta cu iaurt si cafea

185ml frisca lichida55g zahar tossemintele de la 1/2 de vanilie1 foaie si jumatate de gelatina250g iaurt slab2 lingurite cafea instant

Tarta de vara cu rosii si branza

foaie tarta 5 rosii 2 oua 250 g cascaval 150 g branza telemea 50 g smantana ulei sare piper

Tarta cu spanac

Poti ascunde legumele in aceasta tarta, pe care o vor iubi si cei mici. Noi am folosit spanac, insa o poti prepara cu orice fel de leguma.

Mini tarte cu carne tocata si branza

o mana de carne de la drob (vezi reteta drob cu carnaciori) 1/2 foaie aluat foietaj branza de oaie rasa unt

Pulpe de pui umplute,in foietaj

8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita 1 foaie aluat foietaj susan oregano ulei de masline 1 ardei gras rosu 3 linguri de cascaval ras 1 ou sare piper macinat

Varza dietetica

o varza dulce o ceapa un morcov un gogosar un ardei kapia un ardei gras cateva buchete de conopida sare piper, foaie de dafin 2 linguri ulei 2 rosii 1/2 pahar bors acru verdeata

Placinta Cu Capsuni

O prajitura racoroasa, care este si foarte usor de facut.

Pui Basquaise

1 pui de casa 150 g jambon 3 cepe 1 kg ardei kapia copti 4 catei usturoi 200 ml vin alb 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena 1 foaie dafin sare cimbru piper boia ulei de masline

Macrou la cuptor cu sos de roșii și usturoi

O rețetă simplă și delicioasă pentru macrou la cuptor cu sos de roșii și usturoi.