Retete de gatit

Retete de gatit

Quinoa: Beneficii, rețete delicioase și sfaturi de gătit

Descoperă beneficiile extraordinare ale quinoa și cum să o gătești perfect de fiecare dată! Găsește rețete savuroase și sfaturi pentru a incorpora acest super-aliment în dieta ta.

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Fasole verde păstăi cu usturoi

Fasole verde păstai cu usturoi - o combinație delicioasă de arome și texturi, care-ți vor încânta papilele gustative și-ți vor face poftă de mai mult! 🌟

Sos Alfredo - rețeta originală

Vrei să faci sos Alfredo ca la carte? Urmărește rețeta originală pas cu pas și bucură-te de un sos cremos și delicios. Perfect pentru paste sau pui!

Paste cu ciuperci delicioaseee

Paste (de preferinta penne italienesti dar merg si altfel] ciuperci crude [adica nu din conserva] smantana (dulce) pentru gatit [sau frisca pentru gatit e tot una].

Pikelets - clatite australiene pufoase, perfecte pentru mic dejun sau gustare

Încearcă rețeta de pikelets, clătitele australiene mici și pufoase, ideale pentru mic dejun, brunch sau gustare. Ușor de făcut și delicioase, vor fi pe placul tuturor!

Sos de ciuperci cu smântână

Dacă ești în căutarea unui sos cremos, aromat și ușor de făcut, sosul de ciuperci cu smântână este exact ce îți trebuie. Se prepară rapid și se potrivește cu aproape orice: fripturi, paste, cartofi, orez sau chiar mămăligă. ste genul de rețetă pe care o faci o dată și apoi o adaugi în lista preferatelor, pentru că e atât de simplă și gustoasă.

Piept de pui în sos Gorgonzola

Dacă te-ai plictisit de friptura de pui clasică și vrei să îi dai un alt gust, acest sos gorgonzola este alegerea perfectă. Se face repede, este foarte gustos și aromat și, dacă îți place combinația de carne cu sos de brânză, acest fel de mâncare se va transforma rapid într-unul dintre preferatele tale.

Salata mexicana cu fasole si chorizo

Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci vara este sa folosesti aragazul. Noi ne-am gandit la asta deja si iti aratam o reteta de salata satioasa.

Plăcintă cu praz - cum să o faci simplu și rapid

Plăcinta cu praz este o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru orice ocazie. Se face rapid, este sățioasă și ușor de adaptat după gusturile tale. Dacă nu ai mai făcut plăcinte până acum, nu îți face griji – e mai ușor decât pare, iar rezultatul merită.

Salata De Orez Cu Linte

O salata delicioasa care poate deveni pranzul lejer de care ai nevoie in zilele calduroase de vara.

Mușchiuleț de porc cu ciuperci - cea mai ușoară rețetă

Mușchiulețul de porc cu ciuperci este o rețetă simplă și foarte gustoasă. Se face repede și nu ai nevoie de mult timp sau ingrediente complicate. În doar 30 de minute, poți pregăti o masă delicioasă. Este perfectă pentru o cină în familie sau chiar pentru o ocazie mai specială.

Varza dulce calita cu carne de porc

Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc. 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate" 2 cepe 1-2 buc ardei gras un morcov rosii,suc de rosii sau pasta de tomate putin bors pentru acrit ulei sare,piper boabe,condimente 2-3 foi de dafin 1-2 legaturi marar Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Ciuperci cu sos de smântână și parmezan

Ciupercile sunt o legumă foarte versatilă, delicioasă și o sursă excelentă de proteine. Le puteți include în tot felul de rețete cu sau fără carne, le puteți servi pe post de garnitură, în salate, cu paste sau pe pizza. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci cu sos cremos de brânză și parmezan, aromat cu puțin usturoi și pătrunjel proaspăt. 

Inele de ceapă. Rețeta tradițională

Rețeta tradițională de inele de ceapă crocante. Deși există multe rețete pentru inelele de ceapă, aceasta este una simplă și bună!

Cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit

Avem multe optiuni cand alegem grasimi si uleiuri pentru gatit. Dar nu este doar o chestiune de a alege uleiuri sanatoase, ci si daca ele raman sanatoase dupa ce au fost gatite.

Pui cu smântână și piper verde

Pui cu smântână și piper verde e una dintre acele rețete pe care le poți face oricând. Nu contează dacă e marți seara și vii obosit de la muncă sau dacă ai musafiri și vrei ceva rapid, dar cu gust. Rețeta e simplă, dar rezultatul e peste așteptări. Cremos, ușor picant, aromat exact cât trebuie.

Tagliatelle cu mușchi de vită

Dacă îți plac pastele și carnea de vită, o să-ți placă și rețeta asta de tagliatelle cu mușchi de vită. E rapidă, gustoasă și merge perfect pentru o cină în timpul săptămânii sau un prânz mai special în weekend.

Pancakes cu ricotta și stafide

Trebuie să încerci aceste pancakes cu ricotta și stafide! Sunt pufoase, aromate și ușor de făcut.

File de pangasius cu sos alb

Rețetă simplă și rapidă pentru file de pangasius cu sos alb, cremos și aromat. Un preparat ușor, gata în mai puțin de 30 de minute, perfect pentru o cină delicioasă și fără bătăi de cap.

Diplomat Cu Iaurt Si Zmeura

250 g iaurt 125 g smantana dulce pentru frisca 30% grasime 125 g smantana dulce pentru gatit 12% grasime (se poate inlocui cu smantana 30%) 7 linguri fructoza 50-200g zmeura proaspata sau congelata un plic de gelatina pentru gatit jumatate de plic de gelatina pentru ornat coaja de la 1/2 lamaie si 1/2 lime jumatate fiola vanilie un plic de ceai de fructe de padure, capsuni... (optional)

Ceafă de porc la tigaie. Reteta simplă și rapidă

Ceafa de porc la tigaie este super aromată și reprezintă o alegere perfectă pentru o masă rapidă.

Piept de curcan cu sos gorgonzola

Când vrei să gătești ceva rapid, dar care să aibă gust de restaurant, pieptul de curcan cu sos gorgonzola e o alegere bună. Se face ușor, iar combinația dintre carnea fragedă de curcan și sosul cremos de gorgonzola e genială.Se face în mai puțin de 30 de minute și este perfect pentru o masă rapidă și gustoasă.

Ghid de gătit la aburi: Meniu variat și tehnici esențiale

Dobândește arta gătitului la aburi cu acest ghid complet. Descoperă un meniu variat de rețete sănătoase și tehnici esențiale pentru prepararea perfectă a mâncărurilor la aburi.

Paste quatro formaggi - rețeta tradițională italiană

Savurează gustul Italiei acasă cu rețeta noastră de paste quatro formaggi - un amestec cremos de brânzeturi fine!

Paste cu pui și usturoi

Pastele cu pui într-un sos cremos cu roșii și usturoi sunt cea mai confortabilă masă. Aveți nevoie paste, pui, opțional spanac, condimente, mult usturoi și parmezan și puteți prepara acest fel de mâncare incredibil în mai puțin de 30 de minute!

9 feluri în care poți folosi uleiul de măsline, în afară de gătit

Uleiul de măsline face minuni și atunci când este folosit extern, în alte scopuri decât la mâncare.

Merluciu prăjit cu usturoi și pătrunjel

Acest merluciu crocant, prăjit la tigaie este un preparat delicios și rapid, perfect pentru orice masă. Aflați cum să gătiți file de merluciu proaspăt sau congelat cu această metodă simplă. 

Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante

Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

Brioșe cu ouă și bacon

Dacă nu mai știți ce să pregătiți la micul dejun, sau pur și simplu căutați o variantă originală de a găti ouăle, rețeta aceasta vă va cuceri pe loc. Brioșe pufoase, cu bacon și cașcaval, perfecte ca gustare, aperitiv sau mic dejun. Se fac rapid, sunt bune atât calde, cât și reci, iar copiii le vor adora. Aceste brioșe sunt o alternativă nemaipomenită dacă v-ați plictisit de clasica omletă, ouă ochiuri sau ouă fierte.  Pentru aceste brioșe de ou aveți nevoie de o tavă pentru muffins, clasică, cu 12 forme. Poate fi de teflon sau de silicon. În funcție de dimensiunea tăvii și de adâncimea orificiilor pentru brioșe, cantitățile din rețetă vă vor ajunge la fix sau va mai rămâne compoziție. Dacă formele nu sunt foarte înalte, puneți 6 ouă în loc de 8 și mai puțină smântână. 

Cartofi Duchess

Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții.  O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură. 

Pui Gatit In Unt

O varianta mai sanatoasa a snitelului, cu pesmet de biscuiti si gatit la cuptor, in unt, pentru un gust excelent.

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Piure de cartofi cu usturoi copt

Piureul de cartofi este o garnitură pe cât de comună, pe atât de versatilă. Îl puteți personaliza foarte ușor și îi puteți da de fiecare dată o aromă nouă. Piure cu trufe, piure cu parmezan sau piure cu usturoi copt - iată doar câteva idei pentru a transforma cea mai banală garnitură într-una specială. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de piure de cartofi cu usturoi copt, inspirată din bucătăria franceză. Opțional, puteți adăuga și cașcaval în el. Secretul acestui piure este usturoiul copt, care îi dă o aromă deosebită, dulceagă și plăcută. 

Pappardelle porcini

150 g pappardelle 200 g ciuperci brune-porcini 70 g sunculita 100 ml smantana pentru gatit 1 ceapa mica rosie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 linguri ulei de masline 2 linguri parmezan ras cateva seminte de pin

Sos Roquefort - sosul perfect pentru orice (friptură, cartofi sau paste)

Dacă îți place brânza cu mucegai, atunci sosul Roquefort e pentru tine. Este cremos, ușor picant și are o aromă intensă, perfectă pentru fripturi, cartofi sau chiar paste. Se prepară simplu, în doar câteva minute și nici nu ai nevoie de multe ingrediente. Doar de brânză Roquefort, smântână lichidă și puțin unt.

Piept de pui toscan

- 1 piept de pui - 6-7 felii bacon - 1 cutie pasta rosii (500ml) - 250 ml frisca pentru gatit - 1 lingura ketchup - 1 linurita pasta ardei iute - 2 catei usturoi - 1 lingurita busuioc - 1 lingurita rozmarin - sare piper