Ravioli cu sos de roșii se face cu câteva ingrediente simple și este foarte ușor de preparat, fiind perfecte pentru o cină în familie.

Ravioli cu sos de roșii

Prepararea propriului sos de roșii pentru ravioli nu ar putea fi mai simplă și va face toată diferența în preparatul finit. Acest sos este ridicol de simplu și merge perfect cu o serie de umpluturi diferite pentru ravioli.

Rețeta de ravioli cu sos de roșii

Preparare 10 minute
Gătire 40 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 250 grame de ravioli
  • 400 grame conservă de roșii pasate
  • 3 căței de usturoi, decojiți și tăiați foarte fin
  • 1 buchet mic de busuioc proaspăt, tăiat mărunt (30 de grame)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper negru, după gust

Opțional

  • 1/4-1/2 linguriță de fulgi de ardei iute
  • un vârf de cuțit de zahăr, dacă roșiile sunt încă puțin acrișoare după ce au fiert la foc mic
  • parmezan, la servire

Mod de preparare

Într-o tigaie mare se adaugă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin cu focul oprit. Adăugați usturoiul tăiat fin și căliți-l ușor până când se înmoaie și începe să devină auriu.

Adăugați conseva de roșii. Se presară busuiocul, apoi se adaugă un vârf bun de cuțit de sare și piper (se poate ajusta gustul mai târziu). Se fierbe timp de aproximativ 30-35 de minute, amestecând din când în când. Sosul trebuie să fie gros, nu apos.

Cu câteva minute înainte ca sosul să fie gata, puneți ravioli în apă clocotită cu sare și fierbeți-i conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei, este nevoie doar de câteva minute).

Testați sosul de condimente și ajustați-l după gust. Acum este momentul în care puteți adăuga un vârf de cuțit de zahăr dacă roșiile sunt încă un pic acrișoare. Folosiți un polonic pentru a transfera ravioli din apă în sos. Amestecați bine.

Serviți cu busuioc și parmezan proaspăt ras. Savurați!

Tips & tricks

  • Acest sos se potrivește foarte bine cu o serie de ravioli sau tortellini diferiți
  • Nu ezitați să preparați sosul din timp. Doar lăsați-l să se răcească, apoi păstrați-l ermetic în frigider timp de 2-3 zile sau congelați-l timp de o lună. Reîncălziți ușor la foc mic, apoi adăugați ravioli. Excesul de apă de la ravioli va subția sosul din nou, așa că nu vă faceți griji dacă este super gros la reîncălzire