Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru că se face ușor, este sățioasă și este o mâncare la îndemână când aveți la dispoziție carne de porc.

Tochitura se poate face din mai multe feluri de carne, dar cel mai simplu este să combinați carne macră cu cârnați și, opțional, ficat de porc. Cârnații afumați îi vor da o aromă deosebită preparatului. Tochitura se servește, în mod obișnuit, cu mămăliguță, dar puteți să o savurați și cu pâine. 

Tochitură de porc simplă și delicioasă
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 400 g carne de porc (pulpă)
  • 100 g ficat
  • 300 g cârnați afumați
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • foi de dafin
  • 1/2 linguriță paprika
  • 2 linguri de untură
  • un pahar de vin
  • 4 linguri bulion

Mod de preparare

Curățați carnea de pielițe și tăiați-o cubulețe. Tăiați și ficatul cubulețe, iar cârnații rondele.

Puneți un vas cu untură sau ulei pe foc la încins. Adăugați bucățelele de carne și pe cele de ficat și usturoiul tocat mărunt. Rumeniți-le timp de 10 minute sau până când și-au schimbat culoarea. Asezonați cu sare și piper, turnați vinul și puneți 1-2 foi de dafin. Lăsați să fiarbă înăbușit, cu capacul pus, până când alcoolul s-a evaporat parțial, iar carnea este aproape gătită.

Adăugați cârnații tăiați felii și mai lăsați pe foc 20 de minute sau până când aceștia sunt gătiți. Cârnații se fac cel mai repede, de aceea nu trebuie să-i punem de la început.

La final, adăugați bulionul și paprika, mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie și lăsați pe foc până când sosul scade și ajunge la consistența dorită.

Serviți tochitura cu mămăliguță, ou ochi și telemea. Poftă bună!