Timp total 1 oră și 11 minute
Ingrediente
- Blatul (multumesc Pocahontas! ):
- - o cana cu zahar
- - jumatate cana cu ulei
- - un ou
- - o cana lapte
- - 2 cani faina
- - o lingura rasa de bicarbonat
- - coaja de grapefruit (nu am avut lamaie)
- - coaja de lamaie confiata
- - vanilie
- - 3 linguri magiun de prune
- - 3 linguri cacao
- Creme:
- - 6 oua (6 galbenusuri, 3 albusuri)
- - 300 ml frisca
- - 90 ml lapte
- - coniac dupa gust
- - 250 g mascarpone
- - ata pentru taiat blatul
- - 80 grame ciocolata alba
- - un pliculet de gelatina
- - o jumatate de borcan compot de visine, preferabil fara samburi (ale mele au avut samburi si le-am curatat)
- - 2 cutii cu compot de mandarine (folosim si fructele bine stoarse si sucul)
- - o fiola de vanilie
- - 100 g zahar
- Decorarea tortului;
- - a doua jumatate din compotul de visine (fructe si sirop)
- - 3 ciocolate albe
- - jumatate de ciocolata cu lapte
- - coniac si/sau lichior (eu am avut lichior de lamaie)
- - 2,5 linguri amidon
- - o punga de caramele (sugus)
- - coloranti alimentari (mai ales verde)