Timp total 1 oră

Ingrediente

Acceasta reteta thailandeza contine sos thai red ce este o combinatie intre lapte de cocos
ierburi
curry
pasta de culoare rosie putin picanta foarte apreciata de iubitorii mancarurilor asiatice. Orezul rosu cu bob lung este cultivat in Thailanda si India fiind la fel de bogat in magneziu
seleniu si fibre alimentare ca si cel negru.
Ingrediente pentru 4 persoane :
Pentru marinata :
1 lingura sos de peste
1 lingura sos de soia
1 lingura ulei de masline
Putin piper proaspat macinat
praf de curry
Pentru preparare :
300 g carne frageda de vita (vrabioara sau muschi)
Ulei pentru calit
4 catei zdraveni de usturoi
4 ardei capia
cateva boabe de mustar
cateva felii subtiri de ghimbir proaspat
1 lingurita sos de peste
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 radacina telina mica
2 morcovi potriviti
2 lingurite pasta de curry sau un pliculet de sos gata preparat
Sofran sau cardamon
1 pahar mic orez alb cu bob lung (jasmine sau basmati) + 2 masuri de apa
1 pahar orez brun + 2 si 1/4 masuri de apa
1 pahar orez rosu ( thai red )+ 2 si 1/2 masuri de apa