Ciulama de ciuperci cu usturoi

Ciulama de ciuperci cu usturoi retete: cum gatesti ciulama de ciuperci cu usturoi si cele mai gustoase retete de ciulama de ciuperci cu pipote, ciulama de ciuperci, ciulama ciuperci post, gaturi de curcan cu usturoi, ciorba de pui cu usturoi si tarhon, pulpe la cuptor cu usturoi, ciulama de porc cu smantana, ciulama de pui, ciulama de porc, tocanita de ciuperci cu pui.

Ciulama de ciuperci cu smântână și usturoi

Ciulamaua de ciuperci cu smântână și usturoi se face foarte repede și simplu și poate fi servită pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine.

Ciulama de ciuperci - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Vă e poftă de o ciulama de ciuperci, cu mămăliguță? Atunci ați nimenit unde trebuie, pentru că rețeta aceasta este fix ce vă trebuie!

Ciulama de pui cu ciuperci

Dintre toate mâncărurile din bucătăria românească, combinația de pui cu ciuperci și smântână este una dintre cele mai gustoase. De aceea ciulamaua de pui cu ciuperci este atât de populară și aproape că nu există gospodină care să nu știe să o facă. Ciulamaua de pui se servește neapărat cu mămăliguță, iar ciupercile le puteți omite, dacă nu vă plac. Noi am ales astăzi să vă prezentăm varianta cu ciuperci, mai gustoasă și mai aromată. 

Ciulama de porc

400 g carne de porc1 ceapa5 catei usturoisarepiperun pahar cu vin300 g smantana1 lingura amidon

Ciulama de ciuperci, de post. O mâncare consistentă, gata în mai puțin de 30 de minute

Ciulamaua de ciuperci de post este o mâncare consistentă, potrivită pentru întreaga familie, este ușoară și se face în mai puțin de 30 de minute.

Ciuperci cu usturoi

1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.

Rulouri cu ciuperci si usturoi verde

* 400 g aluat foietaj* 500 g ciuperci* 1 legatura usturoi verde* ulei de masline* un ou* sare, piper

Bruschete cu ciuperci și usturoi

O porție de bruschete calde este întotdeauna o idee bună pentru o gustare sau dacă aveți de preparat aperitive. Bruschetele cu ciuperci și usturoi sunt delicioase, nu îngrașă și foarte ușor de făcut. Le puteți prepara pentru o petrecere în aer liber, sau pur și simplu, pe post de masă ușoară. Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, iar această rețetă poate fi adaptată și pentru perioada postului. Trebuie doar să renunțați la parmezan sau să îl înlocuiți cu tofu sau o brânză vegetală. 

Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi

Ciupercile sunt unele dintre cele mai sănătoase și mai versatile legume. Sunt pline de vitamine și nutrienți, o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi gătite în atât de multe feluri, încât nu ai cu să te plictisești de gustul lor.

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.

Ciuperci umplute cu spanac

o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros. 

Ciuperci umplute cu ceapa si usturoi

10 ciuperci marisoare 1 ceapa 2 catei usturoi 2 linguri ulei de masline sare

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel - o gustare delicioasă, rapidă și ușor de preparat. Rețeta de ciuperci la cuptor umplute cu cașcaval gata în doar 15 minute.

Cotlet De Porc Cu Ciuperci

4 cotlete de porc sare piper 1 varf de cutit praf de usturoi 1 ceapa, tocata 200g ciuperci proaspete, taiate felii 300ml supa crema de ciuperci

Ciulama din pipote și inimi de pui

Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie. 

Musaca de post

1kg cartofi,2 morcovi,1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete,2 cepe,piper, sarepasta de tomate2 linguri de pesmetulei, apa1 catel de usturoi

Pateuri cu ciuperci și mărar

Ce faci când ai de preparat un aperitiv rapid sau o gustare caldă și ai la îndemână doar un pachet de aluat foietaj și o caserolă de ciuperci? Te descurci cu ce ai și pregătești o porție de pateuri delicioase, pufoase și foarte practice.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, de pateuri cu ciuperci și mărar, potrivite atât pentru o masă rapidă, în familie, cât și pentru aperitive sau gustări, atunci când aveți musafiri. Se fac ușor, din ingrediente puține și la îndemână și sunt excelente alături de un pahar de bere. 

Salata cu ciuperci, maioneza si usturoi

300 g ciuperci champignon 150 g maioneza de casa sau puteti folosi maioneza din comert 1-2 catei de usturoi sare

Tartine cu ciuperci

250-300 g ciuperci proaspete2 catei de usturoi, 50 ml vin alb, 2 linguri smantana,zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde,felii cu paine prajita

Ciuperci surpriza

-20 de ciuperci champignon mari -5 catei de usturoi -100 g de branza telemea sarata -200 ml de smantana -carnaciori de bere(optional) -ceapa verde , ridichi si maghiran macinat pentru decor

Ciuperci gratinate

5 cartofi250 gr ciuperci 2 catei de usturoi2 linguri ulei1 lingura unt4 linguri smantana100 ml lapte 100 gr cascaval 1 foaie dafinpatrunjel verdesare piper

Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post

În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți.  Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI. 

Supă cremă de ciuperci

O supă-cremă este întotdeauna o variantă sănătoasă și hrănitoare pentru prânz sau cină. Cu atât mai mult o supă-cremă de ciuperci, care sunt unele dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume, cu un număr mic de calorii și extrem de gustoase. Supa-cremă de ciuperci este ideală în sezonul rece, se face extrem de simplu și nu necesită foarte mult timp de preparare. În plus, este prietenă cu silueta, este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece și poate ține locul unei mese, pentru că este foarte hrănitoare. Pentru supa-cremă de ciuperci puteți folosi orice tip de ciuperci doriți, de la banalele champignon, până la tipuri mai pretențioase și mai scumpe de ciuperci. Vă asigurăm că un mix de champignon și pleurotus, în proporții variabile, este ideal pentru cea mai gustoasă supă-cremă de ciuperci.

Spaghete cu sos de rosii si ciuperci

o punga de spaghete 700 ml bulion de rosii o ceapa 3 catei de usturoi o conserva de carne de porc 3 lingurite de zahar Pt. ciuperci: 4 cepe verzi 3 catei de usturoi 5 ciuperci mari 0 lingura de faina un pahar de apa condimente: sare boia piper busuioc vegeta patrunjel verde ulei

Sot'e de spanac cu ciuperci si usturoi

1 lingur~a ulei de m~asline 3 c~atei de usturoi amestec de ciuperci ( setas) o leg~atur~a de spanac proasp~at

Aperitiv cu ciuperci

900 grame ciuperci, 125 ml de ulei de masline( de preferat), 4-6 felii de franzela taiate mai gros, 2 catei de usturoi pisati, 2 linguri de patrunjel taiat, sare si piper.

Pate de ciuperci cu ricotta

Ciupercile sunt una dintre cele mai apreciate legume. Sunt gustoase, sățioase, conțin o mulțime de substanțe nutritive, sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi gătite în atât de multe feluri, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor. Unde mai pui că există o mare varietate de ciuperci, pentru toate gusturile și toate buzunarele: de la banalele champignon și ciupercile de pădure, până la cele mai sofisticate, cum ar fi trufele.  Astăzi vă propunem să încercați un pate de ciuperci, simplu și delicios, cremos, datorită combinației cu ricotta. Se face ușor, poate fi păstrat în frigider câteva zile și îl puteți prepara din orice fel de ciuperci vă plac. Aveți grijă doar să fie ciuperci dintr-o sursă sigură, nu culese din pădure sau de pe marginea drumului, sau a căror proveniență nu o cunoașteți. Pot fi periculoase pentru sănătate și, în unele cazuri, chiar fatale. 

Friptura de ciuperci cu orez

1 kg ciuperci o punguta de orez prefiert (250g) 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 praf de sare piper dupa gust

Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano

Tagliatelle, ciuperci, parmezan, usturoi, vin alb, patrunjel, sare, ulei.

Cotlete de porc cu sos de ciuperci

Combinația de carne de porc cu ciuperci și sos de smântână este una irezistibilă, ușoară și delicioasă pentru o cină sau un prânz gustos. Sosul și cotletul de porc se completează perfect, iar carnea nu va fi niciodată uscată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte ușoară și rapidă, este gata în 40 de minute și se potrivește perfect alături de o porție de cartofi sau piure. 

Ciuperci umplute cu jamon

12 ciuperci, o ceapa, un catel de usturoi, 3-4 felii de jamon, 3-4 linguri de branza rasa tip parmezanobranza rasa pentru gratinat. sare, piper dupa gust.

Mini plăcinte cu ciuperci

Dacă vă plac mâncărurile cu ciuperci, trebuie să încercați această rețetă de mini plăcinte. Se fac ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt ideale ca gustare, ca aperitiv sau pentru o masă rapidă și delicioasă. Mini plăcintele cu ciuperci sunt gata într-o jumătate de oră, sunt foarte gustoase și pot fi făcute oricând, din aluat foietaj congelat sau proaspăt. Sunt perfecte dacă aveți musafiri sau la petreceri, pentru că sunt foarte gustoase și arată extrem de bine. 

Rulada de curcan cu ciuperci

pulpa de curcan sau piept ciuperci 1 ceapa o bucata de salam picant o bucata mica de cascaval ulei de masline usturoi cidru(vin de mere) sare piper oregano patrunjel verde condiment cu ciuperci uscate

Mancarica cu ciuperci

500gr ciuperci 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rosu/verde 2 rosii 100ml smantana usturoi dupa gust sare,piper,patrunjel

Bascute cu ciuperci

Pentru piure:500 g cartofi1 ou2 linguri cascaval ras50 g lapte30 g unt2-3 linguri fainapatrunjel verdesare, vegetaPentru umplutura:250 g ciuperci1 ardei iute3 catei de usturoi1 ceapa1 rosie micasare, piper

Salata de sfecla cu ciuperci (de post)

Salata de sfecla cu ciuperci: 4 sfecle mici 100 g ciuperci o ceapa ulei otet sare,piper Usturoi-optional

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana generoasa de parmezan.

Sote rapid de ciuperci

- 500 g ciuperci- 2 cepe mijlocii- 1 legatura marar- 50 ml ulei masline- 2-3 catei usturoi- sare si piper

Papricas cu ciuperci

500 g carne de pui sau porc, 500 g ciuperci proaspete Champignion, 150 ml smantana, un paharel vin alb sec, o ceapa, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, 2 linguri faina, patrunjel verde, cimbru, sare, piper, nucsoara

Pulpe la tava cu cartofi si ciuperci

6 Pulpe de pui, 500 g cartofi, 10 ciuperci, ulei sare piper, usturoi

Paste cu sos de ciuperci

1 cutie paste Barilla Mezze Penne 1 borcan sos cu ciuperci (de ex:Baneasa,Barilla)de 400-500 g 200 g pastrama porc 2 cutii ciuperci 200 g cascaval 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline sare piper,

Galette cu ouă și ciuperci

Galette este un preparat rustic, din bucătăria franceză, care a devenit popular și în alte zone ale lumii. Este delicios, poate fi umplut cu orice și servit pe post de mic dejun, gustare sau în orice alt moment al zilei. Galette este practic, un suport făcut din aluat de tartă, pe care îl puteți umple cu orice vreți. Astăzi vă prezentăm varianta cu brânză, ciuperci și ouă, delicioasă, sățioasă și foarte ușor de făcut. 

Tocăniță de ciuperci - de post

Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri. Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc. Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.

Ficatei in prosciutto cu ciuperci

300 g ficat 12 felii de prosciutto 12 ciuperci mari 2 catei usturoi busuioc sare si piper

Ciuperci umplute, gratinate cu parmezan

Ciupercile sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sănătoase legume. Sunt pline de nutrienți, proteine vegetale, vitamine, au puține calorii și pot fi consumate într-o mulțime de feluri. În plus, sunt ieftine și vă puteți bucura de ele în orice perioadă a anului, dacă e să ne gândim la ciupercile Champignon, cele mai comune de pe piață. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci umplute, gratinate cu parmezan. Sunt perfecte ca garnitură lângă un grătar, dar sunt excelente și ca masă în sine. Sățioase și hrănitoare, o porție de ciuperci umplute este suficientă pentru o masă copioasă. 

Pui cu smântână și ciuperci - cea mai simplă rețetă

Dacă v-ați plictisit de pieptul de pui la grătar sau prăjit, vă propunem o rețetă delicioasă, de pui cu smântână și ciuperci. Pieptul de pui devine și mai gustos în combinație cu smântâna cremoasă și ciupercile aromate, dar trebuie să încercați singuri această rețetă ca să vă convingeți! Pieptul de pui cu smântână și ciuperci se poate face în mai multe feluri, dar astăzi am ales să vă prezentăm rețeta cea mai simplă și mai sigură. Se potrivește foarte bine cu mămăliguță, dar poate fi servit și cu piure sau simplu.

Stroganoff de ciuperci

O tocăniță de ciuperci, cu un sos cremos și delicios, este nemaipomenită pentru orice masă. O puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, fără să fie nevoie să o combinați cu o carne. Ciupercile sunt oricum o sursă excelentă de proteine și sunt una dintre cele mai gustoase legume.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte gustoasă de stroganoff de ciuperci, adică o tocăniță de ciuperci cu sos de muștar și smântână, scăzută, pe care o puteți savura alături de orez fiert, un piure de cartofi sau chiar și o porție de mămăligă. 

Pate de ciuperci și caju (de post)

În perioada postului, pateul vegetal este o alegere delicioasă și sănătoasă, cu condiția să nu fie din cel din comerț. Pateul vegetal făcut în casă este sănătos și hrănitor și poate fi făcut din orice legume sau combinație de legume vă place.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, sănătoasă și delicioasă de pate de ciuperci și caju, cremos, care poate fi păstrat mai multe zile la frigider.