Prajitura tavalita cu nuca macinata
Prajitura tavalita cu nuca macinata retete: cum gatesti prajitura tavalita cu nuca macinata si cele mai gustoase retete de prajitura simpla cu nuca, prajitura victoria cu nuca, prajitura cu albusuri si nuca, prajitura cu portocale si nuca cocos, tavalita de post, trigoane cu nuca, cozonac moldovenesc cu nuca, mucenici umpluti cu nuca, mere coapte cu nuca, rulada cu nuca de cocos.Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao
Tavalita cu nuci
Pentru blat: 6 oua 1 1/2 cana zahar 1 cana lapte 1 praf de copt 2 pliculete zahar vanilat 2 cani faina(poate o lingura doua in plus sau in minus) 1 lingurita coaja rasa de lamaie Pentru sirop: 2 cani apa 2 cani zahar 4 linguri si 1/2 cacao 1 cub unt 1 esenta rom nuca macinata
Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii
3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)
Prăjitură semilună cu nucă
Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine.
Prajitura cu crema de oua
500 ml frisca lichida400 g Finetti2 cani nuca prajita7 linguri nuca macinata7 oua14 linguri zahar3 linguri faina1 praf de copt300g biscuiti petit beurre
Tavalita delicioasa cu nuca de cocos
5 oua, 200 g zahar, 200 g faina, 4-5 linguri apa, 1 lingura cacao, mirodenii (esenta, coaja de lamaie) 200 g margarina, 4 linguri faina, 1 cana lapte, 200 g zahar. Nuca de cocos macinat pentru ornat.
Prajitura cu foi de napolitana si nuca
400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt sau margarina 250 gr nuca macinata 5 foi de napolitana esenta de rom
Prajitura egipteana cu nuca si caramel
9 albusuri 12-13 linguri zahar 3 linguri faina 120 g nuca prajita si sfaramata 130 g nuca macinata 1 budinca de vanilie cu gust de migdale 50 g unt 2 galbenusuri 500 ml lapte 500 ml frisca 150 g zahar 1 zahar vanilat 1 praf de copt(facultativ)
Tavalita cu pandispan
blat-10 oua,10 linguri faina,10 linguri zahar sos de ciocolata-20 linguri lapte,6 linguri cacao,1 pachet margarina,400 g zahar nuca cocos-200 g
Prajitura cu mere si bezea de nuca
ptr blat 6galbenuse 6linguri zahar 6linguri ulei zahar vanilat 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt. ptr umplutura 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie stafide putina scortisoara macinata ptr bezea 6albuse 6linguri zahar 6linguri nuca macinata fin
Prajitura cu nuca si dulceata
1cana zahar,1cana apa,1/2 cana ulei ,5 linguri gem sau dulceata(eu am folosit dulceata de gutui)3 linguri cacao,1cana nuca macinata ,1lingurita praf de copt ,2 cani de fainamirodenii
Prajitura cu visine si nuca
2 oua 14 linguri zahar 14 linguri de ulei 14 linguri de lapte praf de copt arome (fiecare ce doreste) o cana faina (200-250 gr) 100 gr nuca macinata
Prăjitură tăvălită cu cocos - Lamington
Prăjitura tăvălită sau Lamington este un desert simplu și aromat, pe bază de pandișpan,cu sirop de ciocolată și fulgi de cocos din belșug. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Prajitura cu cacao si cafea
Blat: 3 galbenusuri 5 albusuri 250g unt 250g zahar 1 lingurita cafea macinata 4 lingurite cacao 400g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri 200g zahar 1 lingurita cacao 1 lingurita cafea macinata 1 lingurita esenta de rom 20g nuca macinata.
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata
2 portii (6 foi) Pentru foi: 3 cesti de zahar tos 3 cesti de zahar pudra 2 cesti de ulei 2 lingurite amoniu pentru prajituri faina cat cuprinde Pentru crema: aproximativ 800g de smantana o cana de nuca macinata o cana de zahar pudra zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml pentru cana ca masura e cana de 250ml
Prajitura Regina Maria
- pentru blat : 8 albusuri 350 g zahar 350 g nuca macinata 3 linguri amidon 1 praf de copt - pentru crema : 8 galbenusuri 300 g zahar pudra 200 g unt - pentru caramel : 8 linguri zahar 50 g unt - pentru krantz : 150 g zahar 150 g nuca prajita si taiata
Prajitura Vulcanul
8 albusuri 400 g zahar tos 400 g nuca macinata Crema : 8 galbenusuri 400 g unt 400 g zahar 50 g cacao
Tavalita glazurata de post
Blatul:-200g. zahar tos-5 linguri cu miere-150ml. apa-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet-100 ml. ulei-500g. faina + 1 praf de sareGLAZURA {sau sos de cacao}:-300ml. apa-300g. zahar-250g. margarina-5 linguri cacao-2 sticlute esenta de rom+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)
Prajitura Snikers
Blat:5 albuse,1 praf de copt,7 linguri zahar,3 linguri faina,200g nuca macinata. Crema:300g zahar,1/2 pachet margarina,200g alune sau samburi de nuca,5 galbenuse. Ciocolata alba,finetti.
Prajitura cu foi de napolitana
1 pachet de foi napolitane 400 gr biscuiti cacao 200 gr nuca macinata 300 gr zahar brut 200 gr unt 50 gr cacao 400 ml lapte dulce 3 lg rom (coniac) 50 gr nuca cocos 100 gr migdale macinate
Prajitura in foi cu miere si nuca
Foi:500gr faina, 220gr zahar, 3 linguri miere, 3 oua, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, 1 lingurita bicarbonat stins.Umplutura:1/2 l lapte, 2oua, 2 linguri faina, 2-3 linguri zahar, zahar vanilat sau esenta de vanilie, 50gr unt, gem de caise, o mana de nuca macinata.
Prajitura cu buline
650gr faina300gr margarina200gr zahar3 galbenusuri1 lingura bicarbonat de amoniu(amoniac alimentar)2 linguri lapte cald,2 linguri smantanaDulceata mai tare, la alegere1 cana de nuca macinata
Prajitura intoarsa cu nuca
PENTRU FOI:400 gr faina100 gr unt100 gr zahar pudra1 ou1 plic praf de copt4 linguri smantana200 gr gem de prunePENTRU UMPLUTURA:300 gr nuca macinata8 oua200 gr zahar tos1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie
Prajitura cu mere fara coacere
450 g biscuiti 6 mere 100 g zahat 2 plicuri budinca vanilie Dr Oetker 1 lingura scortisoara macinata 300 ml lapte 70 g unt de arahide 100 g nuca de cocos
Prajitura Victoria, Cu Nuca
Blat 1: 8 oua 8 linguri zahar 4 linguri faina 8 linguri nuca macinata 1 lingura cocos Blat 2: 6 albusuri 10 linguri zahar 150 g nuca taiata cu cutitul 2 linguri faina Crema: 6 galbenusuri 300 g zahar 500 ml lapte(100 in crema de oua,400 in budinca) 1 budinca vanilie 1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama) 1 plic. de finesse aroma de vanilie frisca sau ce doriti voi, se poate si glazura de cicolata ciocolata rasa
Tavalita
Cacao - 2 linguri Lapte - 150ml Oua - 3 buc Praf de copt - 1 plic Sare - un praf Ulei de floarea soarelui - 15 linguri Zahar tos - 14 linguri Zahar vanilat - 2 pliculete Ciocolata alba - 200 gr Nuca de cocos Unt - 20gr Zahar - 100gr Faina - 18 linguri ingrediente pentru glazura 200gr ciocolata alba 200 ml lapte 100gr zahar 200gr unt si nuca de cocos
Prajitura delicioasa cu doua creme
Pentru foi: 250 ml ulei 2 oua 3.4 cana apa 1 lingurita amoniac 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi Pentru crema de caramel: 250 g zahar 200 g nuca 50 g stafide 100 ml lapte 150 g margarina Pentru crema alba: 1 kg smantana 150 g zahar pudra 250 g nuca pralinata si macinata
Prajitura cu mere nuca si foaie razuita
-pentru aluat : 700 g faina alba 1 plic praf de copt 200 g zahar praf 200 g unt 100 g untura 6 galbenusuri putina sare - pentru umplutura : 1,5 kg mere 100 g stafide 150 g nuca 2-3 linguri gris 2 pliculete zahar vanilat 1 esenta rom scortisoara macinata -pentru bezea: 6 albusuri 150 g zahar un praf de sare
Blat pentru tort cu nuca
200g unt 6 oua 6 linguri de nuca macinata 200 g zahar pudra 125 g faina un praf de sare
Trandafiri cu dulceata si nuca
4 oua1 kg faina500 ml lapte100 ml ulei250 gr zahar1 cubulet de drojdiecoaja de lamaieesenta de rom1 borcan de dulceata (eu am pus de prune)200 gr nuca macinataun praf de sare1 lingurita de scortisoara macinataPentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar
Prajitura cu ness si nuca
Blat -8 albusuri de ou -6 galbenusuri -225 g zahar -200 g nuca de cocos sau nuca macinata -3 linguri de faiana -coaja rasa de la o lamaie -1 praf de copt -2 plicuri se zahar vanilat -un praf de sare -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot. Sirop -o cana de zahar -1/2 cana de apa -o felie de lamaie Crema -1 si 1/2 pachet de unt 80% grasime -250g zahar pudra - 2-3 lingurite de ness -2 galbenusuri -100 g nuci macinate
Prajitura cu marmelada si nuci
500gr faina,250gr margarina (unt ),2 oua,250gr zahar tos,25gr drojdie,o lingurita bicarbonat stins cu otet sau lamaie,un pic de marmelada,nuca macinata,se pun si mirodenii.
Paste cu nuca
500g paste 8 linguri nuca macinata 8 linguri de miere Bombonele colorate pentru decor - obtional
Pricomigdale cu nuca
4 albusuri, 250 g zahar, un plic zahar vaniliat, 250 g nuca macinata, hartie de copt
Prajitura cu glazura de cocao
-200 gr unt -200 gr nuca macinata -100 gr faina -400 gr zahar -6 oua -1 praf de copt -1 lg zeama de lamaie -2 lg cacao -1 pliculete de vanilie
Prajitură cu foi de napolitane și cremă caramel
Prăjitură cu foi de napolitane și caramel este o prăjitură irezistibilă, cu o cremă de caramel și multă nucă presată între foile crocante de napolitană. Deja v-am făcut poftă, nu-i așa?
Prajitura cu dulceata de caise
200 gr faina,250 gr zahar, un praf de copt, 5 oua, 200 gr margarina sau unt, 150 gr nuca macinata, o lamaie, dulceata de caise
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme
Pentru crema 1: - 7 galbenusuri - 200 g zahar praf - 250 g unt - 1 plic zahar vanilat Pentru crema 2: - 7 albusuri - 200 g zahar - 250 g nuca macinata - esenta de rom
Turte De Craciun
Faina alba Sare Apa Un pic de drojdie Nuca macinata Zahar zahar vanilat o lamaie o portocala Nuca de cocos bomboane ornament
Mingiute
200g piscoturi pentru sampanie 1 lingura nuca macinata 1 lingurita cacao 3 linguri rom 2 linguri zahar pudra 100g margarina 100g nuca de cocos visine (proaspete din visinata sau conservate)
Cârtiţe cu nucă de cocos
600 g biscuiti70 g margarinaesenta de rom1 lingura zahar pudranuca macinatanuca de cocos1 lingura zahar pudra2 linguri cacao5 linguri lapte
Fursecuri cu nuca
150 g unt 150 g zahar un ou 150 g faina 100 g nuca prajita macinata o lingurita scortisoara un praf de copt esenta dupa placere ciocolata alba si neagra bombonele pentru ornat
Lapte cu paste si nuca
200 gr paste, 3-4 lg zahar, 1 plic zahar vanilinat, 50 gr nuca macinata
Foietaj cu mar, nuca si miere
Ingrediente: 1 foaie mare de foietaj 3 mere zahar si scortisoara miere nuca macinata
Gnocchi cu nuca
1 pachet paste italiene gnocchi unt zahar nuca macinata 1plic zahar vanilat
Prajitura cu mac, gem si nuca
Pentru aluat: 800 g faina 200 g unt 1 lingura untura 4 galbenusuri 4 linguri smantana 20 g drojdie 200 g zahar Pentru umplutura cu nuca: 250 g nuca macinata 150 g zahar esenta de rom 50 g stafide 100 ml lapte Pentru umplutura cu mac : 150 g mac macinat 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 zahar vanilat 50 g stafide 100 ml lapte un borcan gem de caise Pentru glazura: 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri apa 100 g unt
Prajitura Luna
6 oua un virf lingurita sare 6 linguri de zahar un plic praf de copt 6 linguri de faina 2 lingurite de cacao 2 lingurite de dulceata de trandafiri Colorant rosu alimentar Rahat de trandafiri Coaja de portocala la borcan pentru decor: fulgi de ciocolata o lingura de nuca macinata
Baclava cu nuca macinata
Ingrediente pentru aluat:2 oua intregi250 ml lapte250 ml ulei1 pachet praf de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaieun praf de sarefaina cat cuprinde, aproximativ 500 grIngrediente pentru sirop:1 litru apa500gr zaharIngrediente pentru umplutura:250 gr nuca macinataputin zaharun pachet margarina
Gem de struguri cu nuca
un kg struguri dulci (Hamburg) 500 g zahar 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata 100 g miez de nuca
Cozonac cu nuca, mac si rahat
1 kg faina,2 pliculete drojdie,un litru lapte,250 g mac macinat, 200 g rahat, 300 g zahar, 600 g nuca macinata,un ou