Prajitura tavalita cu nuca macinata

Prajitura tavalita cu nuca macinata retete: cum gatesti prajitura tavalita cu nuca macinata si cele mai gustoase retete de prajitura simpla cu nuca, prajitura victoria cu nuca, prajitura cu albusuri si nuca, prajitura cu portocale si nuca cocos, tavalita de post, trigoane cu nuca, cozonac moldovenesc cu nuca, mucenici umpluti cu nuca, mere coapte cu nuca, rulada cu nuca de cocos.

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao

Tavalita cu nuci

Pentru blat: 6 oua 1 1/2 cana zahar 1 cana lapte 1 praf de copt 2 pliculete zahar vanilat 2 cani faina(poate o lingura doua in plus sau in minus) 1 lingurita coaja rasa de lamaie Pentru sirop: 2 cani apa 2 cani zahar 4 linguri si 1/2 cacao 1 cub unt 1 esenta rom nuca macinata

Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)

Prajitura cu mere si nuca

4 mere mari 3 oua 100 ml ulei 300 gr zahar pudra 250 gr faina 1 praf de copt 1 cana de nuca macinata

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine. 

Prajitura cu crema de oua

500 ml frisca lichida400 g Finetti2 cani nuca prajita7 linguri nuca macinata7 oua14 linguri zahar3 linguri faina1 praf de copt300g biscuiti petit beurre

Tavalita delicioasa cu nuca de cocos

5 oua, 200 g zahar, 200 g faina, 4-5 linguri apa, 1 lingura cacao, mirodenii (esenta, coaja de lamaie) 200 g margarina, 4 linguri faina, 1 cana lapte, 200 g zahar. Nuca de cocos macinat pentru ornat.

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt sau margarina 250 gr nuca macinata 5 foi de napolitana esenta de rom

Tavalita cu pandispan

blat-10 oua,10 linguri faina,10 linguri zahar sos de ciocolata-20 linguri lapte,6 linguri cacao,1 pachet margarina,400 g zahar nuca cocos-200 g

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

9 albusuri 12-13 linguri zahar 3 linguri faina 120 g nuca prajita si sfaramata 130 g nuca macinata 1 budinca de vanilie cu gust de migdale 50 g unt 2 galbenusuri 500 ml lapte 500 ml frisca 150 g zahar 1 zahar vanilat 1 praf de copt(facultativ)

Prajitura cu mere si bezea de nuca

ptr blat 6galbenuse 6linguri zahar 6linguri ulei zahar vanilat 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt. ptr umplutura 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie stafide putina scortisoara macinata ptr bezea 6albuse 6linguri zahar 6linguri nuca macinata fin

Prajitura cu nuca si dulceata

1cana zahar,1cana apa,1/2 cana ulei ,5 linguri gem sau dulceata(eu am folosit dulceata de gutui)3 linguri cacao,1cana nuca macinata ,1lingurita praf de copt ,2 cani de fainamirodenii

Prajitura cu visine si nuca

2 oua 14 linguri zahar 14 linguri de ulei 14 linguri de lapte praf de copt arome (fiecare ce doreste) o cana faina (200-250 gr) 100 gr nuca macinata

Prajitura cu cacao si cafea

Blat: 3 galbenusuri 5 albusuri 250g unt 250g zahar 1 lingurita cafea macinata 4 lingurite cacao 400g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri 200g zahar 1 lingurita cacao 1 lingurita cafea macinata 1 lingurita esenta de rom 20g nuca macinata.

Prăjitură tăvălită cu cocos - Lamington

Prăjitura tăvălită sau Lamington este un desert simplu și aromat, pe bază de pandișpan,cu sirop de ciocolată și fulgi de cocos din belșug. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

2 portii (6 foi) Pentru foi: 3 cesti de zahar tos 3 cesti de zahar pudra 2 cesti de ulei 2 lingurite amoniu pentru prajituri faina cat cuprinde Pentru crema: aproximativ 800g de smantana o cana de nuca macinata o cana de zahar pudra zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml pentru cana ca masura e cana de 250ml

Prajitura Regina Maria

- pentru blat : 8 albusuri 350 g zahar 350 g nuca macinata 3 linguri amidon 1 praf de copt - pentru crema : 8 galbenusuri 300 g zahar pudra 200 g unt - pentru caramel : 8 linguri zahar 50 g unt - pentru krantz : 150 g zahar 150 g nuca prajita si taiata

Prajitura Vulcanul

8 albusuri 400 g zahar tos 400 g nuca macinata Crema : 8 galbenusuri 400 g unt 400 g zahar 50 g cacao

Prajitura Snikers

Blat:5 albuse,1 praf de copt,7 linguri zahar,3 linguri faina,200g nuca macinata. Crema:300g zahar,1/2 pachet margarina,200g alune sau samburi de nuca,5 galbenuse. Ciocolata alba,finetti.

Tavalita glazurata de post

Blatul:-200g. zahar tos-5 linguri cu miere-150ml. apa-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet-100 ml. ulei-500g. faina + 1 praf de sareGLAZURA {sau sos de cacao}:-300ml. apa-300g. zahar-250g. margarina-5 linguri cacao-2 sticlute esenta de rom+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Prajitura cu foi de napolitana

1 pachet de foi napolitane 400 gr biscuiti cacao 200 gr nuca macinata 300 gr zahar brut 200 gr unt 50 gr cacao 400 ml lapte dulce 3 lg rom (coniac) 50 gr nuca cocos 100 gr migdale macinate

Prajitura in foi cu miere si nuca

Foi:500gr faina, 220gr zahar, 3 linguri miere, 3 oua, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, 1 lingurita bicarbonat stins.Umplutura:1/2 l lapte, 2oua, 2 linguri faina, 2-3 linguri zahar, zahar vanilat sau esenta de vanilie, 50gr unt, gem de caise, o mana de nuca macinata.

Prajitura cu buline

650gr faina300gr margarina200gr zahar3 galbenusuri1 lingura bicarbonat de amoniu(amoniac alimentar)2 linguri lapte cald,2 linguri smantanaDulceata mai tare, la alegere1 cana de nuca macinata

Prajitura intoarsa cu nuca

PENTRU FOI:400 gr faina100 gr unt100 gr zahar pudra1 ou1 plic praf de copt4 linguri smantana200 gr gem de prunePENTRU UMPLUTURA:300 gr nuca macinata8 oua200 gr zahar tos1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie

Prajitura cu mere fara coacere

450 g biscuiti 6 mere 100 g zahat 2 plicuri budinca vanilie Dr Oetker 1 lingura scortisoara macinata 300 ml lapte 70 g unt de arahide 100 g nuca de cocos

Prajitura Victoria, Cu Nuca

Blat 1: 8 oua 8 linguri zahar 4 linguri faina 8 linguri nuca macinata 1 lingura cocos Blat 2: 6 albusuri 10 linguri zahar 150 g nuca taiata cu cutitul 2 linguri faina Crema: 6 galbenusuri 300 g zahar 500 ml lapte(100 in crema de oua,400 in budinca) 1 budinca vanilie 1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama) 1 plic. de finesse aroma de vanilie frisca sau ce doriti voi, se poate si glazura de cicolata ciocolata rasa

Tavalita

Cacao - 2 linguri Lapte - 150ml Oua - 3 buc Praf de copt - 1 plic Sare - un praf Ulei de floarea soarelui - 15 linguri Zahar tos - 14 linguri Zahar vanilat - 2 pliculete Ciocolata alba - 200 gr Nuca de cocos Unt - 20gr Zahar - 100gr Faina - 18 linguri ingrediente pentru glazura 200gr ciocolata alba 200 ml lapte 100gr zahar 200gr unt si nuca de cocos

Prajitura delicioasa cu doua creme

Pentru foi: 250 ml ulei 2 oua 3.4 cana apa 1 lingurita amoniac 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi Pentru crema de caramel: 250 g zahar 200 g nuca 50 g stafide 100 ml lapte 150 g margarina Pentru crema alba: 1 kg smantana 150 g zahar pudra 250 g nuca pralinata si macinata

Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel

un pachet foi de napolitane 6 oua 500 g zahar 250 ml lapte 1 lingura cacao 200 g nuca macinata 200 g alune macinate 100 g rahat

Prajitura cu mere nuca si foaie razuita

-pentru aluat : 700 g faina alba 1 plic praf de copt 200 g zahar praf 200 g unt 100 g untura 6 galbenusuri putina sare - pentru umplutura : 1,5 kg mere 100 g stafide 150 g nuca 2-3 linguri gris 2 pliculete zahar vanilat 1 esenta rom scortisoara macinata -pentru bezea: 6 albusuri 150 g zahar un praf de sare

Trandafiri cu dulceata si nuca

4 oua1 kg faina500 ml lapte100 ml ulei250 gr zahar1 cubulet de drojdiecoaja de lamaieesenta de rom1 borcan de dulceata (eu am pus de prune)200 gr nuca macinataun praf de sare1 lingurita de scortisoara macinataPentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar

Blat pentru tort cu nuca

200g unt 6 oua 6 linguri de nuca macinata 200 g zahar pudra 125 g faina un praf de sare

Prajitura cu ness si nuca

Blat -8 albusuri de ou -6 galbenusuri -225 g zahar -200 g nuca de cocos sau nuca macinata -3 linguri de faiana -coaja rasa de la o lamaie -1 praf de copt -2 plicuri se zahar vanilat -un praf de sare -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot. Sirop -o cana de zahar -1/2 cana de apa -o felie de lamaie Crema -1 si 1/2 pachet de unt 80% grasime -250g zahar pudra - 2-3 lingurite de ness -2 galbenusuri -100 g nuci macinate

Prajitura cu marmelada si nuci

500gr faina,250gr margarina (unt ),2 oua,250gr zahar tos,25gr drojdie,o lingurita bicarbonat stins cu otet sau lamaie,un pic de marmelada,nuca macinata,se pun si mirodenii.

Paste cu nuca

500g paste 8 linguri nuca macinata 8 linguri de miere Bombonele colorate pentru decor - obtional

Pricomigdale cu nuca

4 albusuri, 250 g zahar, un plic zahar vaniliat, 250 g nuca macinata, hartie de copt

Prajitura cu glazura de cocao

-200 gr unt -200 gr nuca macinata -100 gr faina -400 gr zahar -6 oua -1 praf de copt -1 lg zeama de lamaie -2 lg cacao -1 pliculete de vanilie

Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

600 g faina 250 g margarina 4 galbenusuri 4 linguri zahar 7-8 linguri smantana coaja rasa de la o lamaie 1 plic praf de copt 1 borcan gem de caise 300 g nuca macinata 100 g zahar esenta rom 1 plic zahar vanilat

Prajitura Buturuga cu crema

Pentru blat:8 albusuri,15 linguri de zahar, 8 linguri de nuca macinata, lingura de faina.Crema: 200 g unt, 200 g zahar pudra,2 linguri de cacao,4 galbenusuri.

Prajitura cu dulceata de caise

200 gr faina,250 gr zahar, un praf de copt, 5 oua, 200 gr margarina sau unt, 150 gr nuca macinata, o lamaie, dulceata de caise

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Pentru crema 1: - 7 galbenusuri - 200 g zahar praf - 250 g unt - 1 plic zahar vanilat Pentru crema 2: - 7 albusuri - 200 g zahar - 250 g nuca macinata - esenta de rom

Turte De Craciun

Faina alba Sare Apa Un pic de drojdie Nuca macinata Zahar zahar vanilat o lamaie o portocala Nuca de cocos bomboane ornament

Mingiute

200g piscoturi pentru sampanie 1 lingura nuca macinata 1 lingurita cacao 3 linguri rom 2 linguri zahar pudra 100g margarina 100g nuca de cocos visine (proaspete din visinata sau conservate)

Prajitura cu mere si nuci

400 g margarina 400g zahar 200g nuca macinata 400g faina 1 praf de copt 4 oua 5 mere medii 1 lingurita scortisoara pudra 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la dr. Oetker

Fursecuri cu nuca

150 g unt 150 g zahar un ou 150 g faina 100 g nuca prajita macinata o lingurita scortisoara un praf de copt esenta dupa placere ciocolata alba si neagra bombonele pentru ornat

Cârtiţe cu nucă de cocos

600 g biscuiti70 g margarinaesenta de rom1 lingura zahar pudranuca macinatanuca de cocos1 lingura zahar pudra2 linguri cacao5 linguri lapte

Lapte cu paste si nuca

200 gr paste, 3-4 lg zahar, 1 plic zahar vanilinat, 50 gr nuca macinata

Foietaj cu mar, nuca si miere

Ingrediente: 1 foaie mare de foietaj 3 mere zahar si scortisoara miere nuca macinata

Gnocchi cu nuca

1 pachet paste italiene gnocchi unt zahar nuca macinata 1plic zahar vanilat

Prajitura cu mac, gem si nuca

Pentru aluat: 800 g faina 200 g unt 1 lingura untura 4 galbenusuri 4 linguri smantana 20 g drojdie 200 g zahar Pentru umplutura cu nuca: 250 g nuca macinata 150 g zahar esenta de rom 50 g stafide 100 ml lapte Pentru umplutura cu mac : 150 g mac macinat 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 zahar vanilat 50 g stafide 100 ml lapte un borcan gem de caise Pentru glazura: 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri apa 100 g unt